Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

«Να ξαναφέρουμε τον τόπο μας στην Α’ Εθνική»

Σε αυτές τις εκλογές αναμετρώνται δύο πολιτικές φιλοσοφίες. Η μία είναι η πολιτική φιλοσοφία της συντήρησης που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και όχι μόνο στην οικονομική αλλά και στην κρίση την κοινωνική, στην κρίση τη θεσμική. Και η άλλη είναι η πολιτική της προόδου, η πολιτική που φέρνει στο προσκήνιο το κράτος της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, το κράτος που βάζει στο προσκήνιο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης αναφορικά με το διακύβευμα της 4ης Οκτωβρίου το οποίο θα κρίνει και την πορεία της χώρας.
Αναφερόμενος εξάλλου στην εκτόξευση του ελλείμματος που ισχυρίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι οφείλεται στην διεθνή οικονομική κρίση, ο κύριος Σγουρίδης διευκρινίζει ότι η ελληνική οικονομία λόγω του κλειστού της χαρακτήρα, υφίσταται τις λιγότερες ζημίες. Ως εκ τούτου η διεθνής συγκυρία μας βρήκε αδύναμους λόγω των κακών οικονομικών χειρισμών της κυβέρνησης. Αυτό λοιπόν που αναμετράται είναι η προοδευτική αντίληψη η οποία έχει να κάνει με τη στήριξη της μάζας του πληθυσμού. Ετσι κινείς την οικονομία, μεγαλώνεις την πίτα της ευημερίας και κατορθώνεις να πάρει ο καθένας μεγαλύτερο κομμάτι. Ο κύριος Σγουρίδης δεν απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο του εξωτερικού δανεισμού ο οποίος ωστόσο εστιάζει στην αξιοποίησή του για την ανάπτυξη και όχι για την κατανάλωση, όπως έγινε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.
Σε ότι αφορά στην ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιφέρειας ο κύριος Σγουρίδης εστίασε στον αναπτυξιακό νόμο και επεσήμανε ότι στις προτεραιότητές του είναι ο προσδιορισμός των κινήτρων με βάση γεωγραφικούς όρους σε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και συνδεδεμένες με το πανεπιστήμιο που θα δώσουν εκ νέου ώθηση στην περιοχή.
Ως προς την ανάπτυξη του τουρισμού τόνισε ότι το μοντέλο που θα υιοθετηθεί πρέπει να εστιάζει σε ήπιας μορφής δράσεις το οποίο θα μετατρέπει τα μειονεκτήματα της συνθήκης Ραμσάρ σε πλεονεκτήματα και που θα προσφέρει θέσεις εργασίας 365 ημέρες το χρόνο. Κι αυτό γιατί ο τουρισμός έντασης δεν έχει βιωσιμότητα σε περιοχές σαν τη δική μας.
Τέλος αναφερόμενος στα συνεταιριστικά εργοστάσια και ιδιαίτερα στο φιλέτο της ΣΕΒΑΘ που ήδη μεταβιβάστηκε στην αγροτική τράπεζα ο κύριος Σγουρίδης δεσμεύθηκε για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μέσα από νέου τύπου αγροτικές επιχειρήσεις. Κλείνοντας ο κύριος Σγουρίδης και δίνοντας το στίγμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμά του, για ένα κράτος κοινωνικό, αποτελεσματικό, για την παιδεία, για την πράσινη ανάπτυξη, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα φωνή. Σε ότι αφορά στο πρόσωπό του ζήτησε την εμπιστοσύνη του κόσμου προς έναν άνθρωπο που απέδειξε ότι είναι ακηλίδωτος και ο οποίος εδώ και 20 χρόνια υπηρετεί πιστά τον τόπο και τους ανθρώπους του. Μάλιστα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκλεισε τη συζήτηση με έναν ποδοσφαιρικό όρο. «Να ξαναφέρουμε τον τόπο μας από την Δ’ κατηγορία που τον μετακύλησε η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εθνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου