Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Γεωργία Ανδρέου: Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι.


Μια ακόμα υποψήφιος που διεκδικεί την ψήφο των Ξανθιωτών και κατά συνέπεια μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι η Γεωργία Ανδρέου, μια γυναίκα δυναμική, με όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας. Η κυρία Ανδρέου εξηγεί μέσα από την Τ ποια είναι τα σχέδια της και για ποιους λόγους θα πρέπει οι Ξανθιώτες να την προτιμήσουν.
Κυρία Ανδρέου, είστε για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής Ξάνθης και μάλιστα με το κυβερνών κόμμα. Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να βάλετε υποψηφιότητα και μάλιστα με μια παράταξη που με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις είναι αρκετά πίσω από το ΠΑΣΟΚ;
Πολλοί με ρώτησαν σχετικά με την απόφασή μου να πολιτευτώ σε αυτή την κρίσιμη εποχή για τους πολιτικούς θεσμούς και ιδίως στη δύσκολη εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης.
«Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι» λέει ο λαός μας…
Στα δύσκολα φαίνεται ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δουλειά και η θέληση της προσφοράς, λέω εγώ.
Αυτό τον τρόπο διάλεξα να αντιδράσω σε αυτά που με ενοχλούν και που υπόσχομαι να προσπαθήσω να αλλάξουν.
Σε μια εποχή που φαίνεται να υπάρχει κρίση θεσμών και αξιών. Με εκπαιδευτικό σύστημα ελλιπές να μορφώσει τον άνθρωπο των καιρών μας. Όταν η οικογένεια δέχεται απανωτά πλήγματα. Όταν από παντού διοχετεύονται νέες αντιλήψεις που δρουν καταλυτικά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την πνευματική άλωσή μας, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Πολιτεία και εκκλησία αλλά και όλοι οι υγιείς φορείς καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τη διάσωση του τόπου από τον ηθικό μαρασμό και τον ξεπεσμό.
Σε τοπικό επίπεδο, τουλάχιστον, η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις είναι αρκετά πεσμένη σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύετε ότι το αρνητικό αυτό για την παράταξή σας κλίμα μπορεί να αντιστραφεί κι αν ναι με ποιον τρόπο;
Μπορεί να αντιστραφεί και μάλιστα ήδη έχει αντιστραφεί όπως διαπιστώνω στις επαφές μου με τους συμπολίτες μου.
Ορισμένοι παρολίγον υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη, αποχώρησαν από το ψηφοδέλτιο με τη δικαιολογία ότι για λόγους ηθικής δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα ψηφοδέλτιο όπου είναι και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός. Τι ήταν εκείνο που εσάς δε σας οδήγησε σε μια ανάλογη απόφαση;
Χρόνια ολόκληρα προσφέρω με ανιδιοτέλεια, με την πεποίθηση της ενεργούς συμμετοχής μου ως πολίτη και όπως υποδεικνύεται μέσα από τις αρχές της ορθόδοξης παράδοσης. Διαβιώνοντας ειρηνικά, με όλους τους συνανθρώπους μας, χριστιανούς και μουσουλμάνους, που έχουμε τη χαρά να μοιραζόμαστε τον ευλογημένο αυτό τόπο, με τους ίδιους καημούς και αγωνίες, για προκοπή, για υγεία, για δουλειά, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Την ύστατη αυτή στιγμή, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, αν και με ελάχιστο χρόνο για προετοιμασία, με φόρτο οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, να στελεχώσω το τοπικό ψηφοδέλτιο, ως υποψήφια βουλευτής του νομού Ξάνθης, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τελικά η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που υπηρετεί και διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική στην ακριτική περιοχή μας.
Σε περίπτωση εισόδου σας στο ελληνικό κοινοβούλιο, τι είναι εκείνο που θα θέσετε σαν πρώτο στόχο για τον τόπο μας;
Κεντρικός στόχος των ενεργειών μου για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η επιτάχυνση της ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το νομό Ξάνθης.
Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε για ποιο λόγο θα πρέπει οι Ξανθιώτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα τη Γεωργία Ανδρέου; Τι το διαφορετικό μπορούν να περιμένουν από εσάς σε αντίθεση με εκείνους που ήδη έχουν υπηρετήσει τον τόπο μας ως βουλευτές;
Ονειρεύομαι μια Ξάνθη πρωταγωνίστρια στην Περιφέρεια..Ονειρεύομαι χαρούμενα πρόσωπα, πολίτες που νιώθουν εκτίμηση και εμπιστοσύνη για αυτούς που τους εκπροσωπούν. Επαγγελματίες περήφανους με ψηλά το κεφάλι. Νέους με ελπίδα και όρεξη για το στίβο της ζωής, γυναίκες που ξέρουν ότι υπάρχει δίπλα τους και η πολιτεία να συνδράμει στην πολύπλευρη προσφορά τους στην οικογένεια, στην κοινωνία. Μια Ξάνθη με ανθρώπινο πρόσωπο και υποστηρικτικές δομές για αξιοπρεπή διαβίωση των απόμαχων της ζωής, των πασχόντων, των αδυνάμων.
ΖΗΤΩ και ΑΠΑΙΤΩ ένα καλύτερο μέλλον για την Ξάνθη. Μάχομαι για τους πολίτες, μάχομαι για μια καλύτερη ζωή, μάχομαι για το δικαίωμα στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Σας καλώ να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Σας καλώ να συγκρίνετε και να κρίνετε. Σας καλώ να γίνετε ΕΣΕΙΣ οι πρωταγωνιστές στις εξελίξεις. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια σας, στην ψήφο σας. Στηρίξτε την προσπάθειά μου.
Τώρα υπάρχει επιλογή. Με καθαρή πορεία, χωρίς συμβιβασμούς, για έναν νομό που ενώνει συνθέτει, χτίζει το αύριο. Με σύνεση και τόλμη. Με πίστη και συνέπεια.


Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου