Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

«Χθες δώσαμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δίνουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας»

Ένας εκ των υποψηφίων με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη που ζητά την ψήφο των Ξανθιωτών, είναι και ο Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος ο οποίος είναι για τρίτη φορά υποψήφιος. Η Τ φιλοξενεί σήμερα μερικές από τις θέσεις και προτάσεις του κυρίου Παπαδόπουλου και φυσικά δίνει τη δυνατότητα σε όλους εσάς να μάθετε καλύτερα τον πολιτικό Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο αλλά και τους στόχους του.

Κύριε Παπαδόπουλε, ήσασταν και άλλες φορές υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και μάλιστα την τελευταία φορά χάσατε την έδρα για λίγες μόνο ψήφους. Τι είναι εκείνο που σας κάνει να θέτετε και πάλι υποψηφιότητα;

Είναι αλήθεια ότι σε εποχές όπου το ΠΑΣΟΚ «μάτωνε» στην κοινωνία, είχα θέσει τις δυνάμεις μου στη διάθεση του Κινήματος, γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη στο νομό μας, διετέλεσα σε όλες τις κομματικές βαθμίδες, ήμουν δε ο άνθρωπος που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 προσπάθησα να χαράξω μαζί με άλλους συντρόφους τη στρατηγική ανάπτυξης της Ξάνθης, της Θράκης, με ισόνομη και ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων. Γι’ αυτό και, αν θυμάστε, το ΠΑΣΟΚ το 1993 είχε πετύχει μία άνευ προηγούμενου περήφανη νίκη. Αυτό με έκανε να πιστέψω ότι πρέπει να αγωνιστώ. Το 2004 δώσαμε τη μάχη της αξιοπρέπειας του ΠΑΣΟΚ. Το 2007 πιστέψαμε στον Γ. Παπανδρέου και την αναγέννηση του κόμματος και της κοινωνίας. Τώρα, πάμε για τη Νέα Αλλαγή, για να βγάλουμε την κοινωνία και την Ελλάδα από το τέλμα και να δούμε μπροστά με ασφάλεια το αύριο όλων μας.

Μια ενδεχόμενη αλλαγή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, τι θα σημαίνει για τον τόπο μας; Αν δηλαδή εκλεγούν κάποιοι άλλοι και όχι αυτοί που ήδη είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, θα ωφεληθεί ο τόπος μας και πως;

Η πολιτική δεν κληρονομείται, δεν αποτελεί φέουδο κανενός. Η πολιτική είναι χώρος προσφοράς και σε αυτό τον χώρο έχουν θέση όλοι. Προσωπικά πιστεύω ότι η ιστορία με έχει δικαιώσει και γι’ αυτό βρίσκομαι στις εξελίξεις, θεωρώντας ότι στις 5 Οκτωβρίου θα εκπροσωπώ τον ξανθιώτικο λαό στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η παρουσία μου στις εκλογές, σημαίνει ανατροπή και σύγκρουση με το κάθε λογής κατεστημένο, δίνοντας προοπτική στον απλό πολίτη, φωνή στην κάθε κοινωνική μερίδα του τόπου, γιατί πολύ απλά δεν έμαθα – και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας – να ξεχωρίζω τον άνθρωπο ούτε σε κατηγορίες ούτε σε κοινωνικές βαθμίδες. Ο τόπος, μετά από κάθε αλλαγή ωφελείται. Έτσι και στην Ξάνθη θα γίνει η ανατροπή και άνθρωποι άφθαρτοι πολιτικά, αλλά με εμπειρία και γνώση θα αναλάβουν την προώθηση των συμφερόντων της κοινωνίας. Ένας από αυτούς, με τη θέληση του λαού θα είμαι και εγώ.

Τα τελευταία χρόνια η παράταξη την οποία εκπροσωπείτε επιλέγει ως μουσουλμάνους υποψήφιους άτομα που μιλούν ξεκάθαρα για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ποια είναι η θέση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα της μειονότητας;

Δώσαμε μάχες και ρίξαμε τις μπάρες… Δώσαμε μάχες και βάλαμε τα μουσουλμανόπαιδα στα σχολειά και στα πανεπιστήμια. Η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας μας. Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Τα ίδια προβλήματα έχει ένας χριστιανός, τα ίδια ένας μουσουλμάνος. Τις ίδιες αγωνίες επιβίωσης έχει ένας χριστιανός, τις ίδιες ένας μουσουλμάνος. Αυτοί που διαχωρίζουν έχουν άλλους σκοπούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι Κίνημα που ενώνει, ενώ εγώ ως πολιτικός αλλά και ως γιατρός, έμαθα να συμπορεύομαι και να μη βάζω κανένα. απέναντι. Η ενότητα της κοινωνίας μας είναι η καλύτερη ασπίδα σε κάθε τι που μας απειλεί. Συνεπώς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε πολλά και καλύτερα…»

Το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου υπόσχεται αρκετά στον ελληνικό λαό χωρίς ωστόσο να μιλάει ξεκάθαρα με αριθμούς και στοιχεία, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν για απλές προεκλογικές εξαγγελίες που δε θα υλοποιηθούν. Μήπως τελικά η στάση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος λέει ξεκάθαρα πως το καλάθι που κρατάει είναι άδειο, είναι πιο σωστή και πιο έντιμη απέναντι στον ελληνικό λαό;

Ο ελληνικός λαός είναι πληγωμένος από την πολιτική του κ. Καραμανλή. Η Ξάνθη υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική και θεσμική της καταστροφή από αυτούς που ο κ. Καραμανλής και οι «σεμνοί και ταπεινοί» συνεργάτες του επέλεξαν. Ο κ. Καραμανλής λέει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί». Δηλαδή λέει ότι οι Έλληνες είναι ανήμποροι. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Γ. Παπανδρέου λέμε ότι «η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ.» Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες, σε αντίθεση με τον κ. Καραμανλή που έχει χάσει την πίστη του στον ίδιο του τον εαυτό και επιχειρεί μία ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, από την οποία έχει παραιτηθεί ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τη ΔΕΘ. Τι να πιστέψει από έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό ο Έλληνας; Συνεπώς εμείς αλλά και όλοι οι Έλληνες, πιστεύουμε στον Γ. Παπανδρέου, τον αυριανό πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έχει πρόγραμμα αλλά και τρόπους όπως και ανθρώπους να το πετύχει. Είναι η μοναδική εγγύηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

SIEMENS και Βατοπέδι: δύο υποθέσεις που απασχολούν εδώ και αρκετό καιρό πολιτικούς και πολίτες. Πιστεύετε πως ισχύει τελικά αυτό που λέει ο απλός λαός, ότι δηλαδή οι ισχυροί δεν τιμωρούνται ποτέ;

Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί ότι κανείς δε θα μείνει ατιμώρητος. Η Ν.Δ. με την προκήρυξη των εκλογών προσπάθησε να διαγράψει τα σκάνδαλα και να «σώσει» τους δικούς της ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά. Ορισμένους δε, τους έχει προστατεύσει – πάντα κατά την άποψή της – με τον να τους παρέχει και βουλευτικό άσυλο. Εμείς δε θα αφήσουμε κανένα σκάνδαλο, ακόμη και αν χρειαστεί να ματώσουμε, που να μην ξεδιαλύνουμε απέναντι στη δικαιοσύνη, μα πρωτίστως στο λαό. Αν θέλουμε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην πολιτική και στον πολιτικό, αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος. Όλα στο φως λοιπόν και όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Δικαιοσύνη και μόνο.

Για ποιο λόγο θα πρέπει οι Ξανθιώτες να ψηφίσουν Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο; Τι το διαφορετικό έχει να τους προσφέρει;

Καταρχήν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι η μόνη ελπίδα για την έξοδο από την κρίση, αλλά και για την παράλληλη ανάπτυξη της χώρας, της Θράκης, της Ξάνθης.
Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο, γιατί πιστεύω ότι με την κοινωνία μας έχω σχέσεις εμπιστοσύνης, σχέσεις ανθρωπιάς και κυρίως μία ξεκάθαρη σχέση απέναντι στα κατεστημένα και τα συμφέροντα. Αν σήμερα, ως νομός, πληρώνουμε κάτι, αυτό είναι οι παρέες, τα συμφέροντα και όλα όσα έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας. Ως πολιτικός και ως άνθρωπος δεν ανέχομαι άλλο αυτή την κατάσταση, είτε εκπροσωπείται από τους παλιούς και φθαρμένους είτε όλοι αυτοί έχουν παρεισφρήσει στο νέο, που όμως δεν εγγυάται και το μέλλον. Καλώ τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες, σε όποιο χώρο και αν ανήκουν, που νιώθουν πληγωμένοι από πρόσωπα, κόμματα και καταστάσεις, να έρθουν κοντά μας, να συμπορευθούν μαζί μου, για να δώσουμε τη μάχη από τις 5 Οκτωβρίου για μια Νέα Αλλαγή, για μια Ελλάδα που θα ξαναβρεί το δρόμο της, για μία Θράκη Ισχυρή, για μία Ξάνθη κυρίαρχη του παιχνιδιού στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην κοινωνική ισοτιμία και ισονομία. Που δε θα χρειάζεται κανείς να υποστείλει τη σημαία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της πολιτισμικής του κληρονομιάς, του δικαιώματος στην εργασία και την επιβίωση. Αυτά είναι τα ιδανικά μου ως ανθρώπου, αυτά δεσμεύομαι να κάνω ως πολιτικός, γι’ αυτά καλώ τους συμπολίτες μου να με ψηφίσουν και να με εξουσιοδοτήσουν να τους εκπροσωπώ. Είναι βέβαιο, ότι μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου