Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Δεν φοβάμαι την απόλυση» δηλώνει ο

Βόλφγκανγκ Βολφ σε συνέντευξη του…

Σίγουρος για τον εαυτό του και την ομάδα του, Skoda Ξάνθη, εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Βολφ, μιλώντας στη αθλητική εφημερίδα «SportDay». «Το σημαντικό για μένα είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο θα έχει βασικό στόχο την καθιέρωση στις υψηλές θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός.

• Είστε ευχαριστημένος από την προετοιμασία και τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν στην Skoda Ξάνθη; «Ένας προπονητής πάντα θα ζητεί περισσότερες μεταγραφές. Πάντα κάτι θα του λείπει, αλλά δεν έχω παράπονο. Νομίζω ότι οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν την ομάδα. Όσον αφορά την προετοιμασία, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Όλα κύλησαν ομαλά».

• Ποιος είναι ο στόχος στη φετινή ομάδα της Skoda Ξάνθης; «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι εύκολο να χτυπήσεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι οποίες έχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια σε μεταγραφές και συμβόλαια παικτών. Πρέπει να οριοθετούμε τους στόχους μας παιχνίδι με το παιχνίδι και να δούμε στο τέλος τι μπορούμε να καταφέρουμε. Το σημαντικό για μένα είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο θα έχει βασικό στόχο την καθιέρωση στις υψηλές θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος».

• Μιλήσατε για υψηλές θέσεις. Δεν υπάρχει κάποια θέση που κρίνεται ικανοποιητική; Για παράδειγμα, η είσοδος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι κάτι εφικτό για την Skoda Ξάνθη; «Τα πλέι οφ προϋποθέτουν να βγεις πέμπτος. Αυτό είναι κάτι που θα διεκδικήσουν πάρα πολλές ομάδες και φυσικά θα το προσπαθήσουμε κι εμείς. Δεν είναι δόκιμο να μιλάμε για θέσεις. Μπορεί να τερματίσουμε έκτοι, μπορεί δέκατοι, κανείς δεν είναι σίγουρος. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος της περιόδου».

• Ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, κατά το παρελθόν έχει απολύσει αρκετούς προπονητές. Φοβάστε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; «Σε καμία περίπτωση. Κάθε προπονητής στην καριέρα του αντιμετωπίζει την απόλυση. Το 99,9% των τεχνικών έχουν στο βιογραφικό τους και κάποια απόλυση. Ακόμα και κάποιος που μπορεί να έχει πάρει πρωτάθλημα, αν την επόμενη σεζόν δεν έχει ανάλογη πορεία ή ακόμα κι αν υπάρξει έλλειψη τύχης μπορεί να το βιώσει. Σίγουρα για ένα νέο προπονητή είναι πιο δύσκολα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Οπότε δεν έχω κανένα απολύτως άγχος επ' αυτού».
• Γιατί ένας προπονητής με εμπειρία από την Μπουντεσλίγκα διάλεξε την Ελλάδα και την Skoda Ξάνθη για την πρώτη προπονητική απόπειρά του έξω από τη Γερμανία; «Πάντα ήθελα να γνωρίσω ένα νέο πρωτάθλημα. Μια νέα ποδοσφαιρική κουλτούρα. Σίγουρα και ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν οι άνθρωποι της Skoda Ξάνθης έπαιξε τον ρόλο του. Κι αν μη τι άλλο η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Σε διεθνές και συλλογικό επίπεδο».
ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Παρότι το κύπελλο φημίζεται για τις εκπλήξεις του, αυτό δεν συνέβη στην αναμέτρηση Σαρωνικού – Εθνικού, όπου η ομάδα του Πειραιά, έστω και δύσκολα στην παράταση με 0-1 πέρασε από την Αίγινα και φυσικά στην Δ΄ φάση όπου στις 28 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί στο Ελληνικό της Skoda Ξάνθη.
ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ
Τον Βραζιλιάνο επιθετικό Μάγκνους Φερέιρα που προέρχεται από ομάδα της Κίνας δοκιμάζει ο Βόλφγκανγκ Βόλφ στις προπονήσεις της Skoda Ξάνθης αυτήν την εβδομάδα. Ο παίκτης έφτασε την Παρασκευή (04/09) στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξανθιώτικης ομάδας κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω στοιχεία για το βιογραφικό ή την ταυτότητά του. Εφόσον δείξει καλά στοιχεία, δεν αποκλείεται να προστεθεί στο ήδη υπεράριθμο ρόστερ της ομάδας.
ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Την πρώτη τους νίκη στην καθυστερημένη πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νέων της Super League, πέτυχαν το Σάββατο το μεσημέρι οι Νέοι της Skoda Ξάνθη. Κέρδισαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια με 2-1, χάρη σε γκολ των Λαζαρίδη (27΄), Σιμτσάκη (30΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι απλά μείωσαν σε 2-1 στο 54΄.
ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η απόφαση της Super League για την διεξαγωγή αγωνιστικής την παραμονή και την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου έχει προκαλέσει αίσθηση αφού για πρώτη φορά θα συμβεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας, εν αντιθέσει με τις ευρωπαϊκές, καθώς τα μεγάλα πρωταθλήματα δεν διακόπτονται σε περιόδους εκλογών. Η Αστυνομία, πάντως, φαίνεται να συζητά το ενδεχόμενο και δεν είναι σε πρώτη φάση κάθετα αρνητική.Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Στάθης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι θετική η απάντηση της Αστυνομίας: «Δεν το εξετάζουμε αρνητικά. Θα δούμε. Η Ελληνική Αστυνομία έχει την δυνατότητα και την εμπειρία να ανταποκρίνεται σε δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω ότι μπορεί να συνδυαστεί η σημαντική αυτή εκλογική διαδικασία με τους αγώνες. Βέβαια πρέπει να γνωρίζουμε ότι και οι δυνάμεις δεν είναι ανεξάντλητες. Ήδη έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο και αύριο υπάρχει και η Δ.Ε.Θ. Μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν είμαστε αρνητικοί. Δεν είμαστε από την αρχή απόλυτοι. Πρέπει να απεμπλακούμε από νοοτροπίες όποτε έχουμε εκλογές να μην υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες. Ας το δούμε σαν ένα κρίκο αλυσίδας εκσυγχρονισμού. Υπάρχουν βέβαια και δυσκολίες και πάντα θα υπάρχουν μικρές ομάδες ανθρώπων που δημιουργούν προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου