Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Αντί να ασχοληθούν με το πρόβλημα, ασχολούνται με τους δημοσιογράφους

Στα όριά τους έχουν φθάσει οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης και ιδιαίτερα στη μαιευτική κλινική λόγω των διαρρήξεων στα αυτοκίνητά τους οι οποίες πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το Κανάλι 6 αναζήτησε τον πρόεδρο του νοσοκομείου προκειμένου να δει τι συμβαίνει και τι μέτρα λαμβάνονται, αντ’ αυτού όμως το μόνο που συνάντησε ήταν κλειστές πόρτες και μάλιστα ακόμη και αυτή του προαύλιου χώρου.
Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια σειρά διαρρήξεων στο νοσοκομείο Ξάνθης, καθώς οι ληστές κάτω κυριολεκτικά από τη μύτη της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης σπάνε τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων των εργαζομένων, και ειδικότερα αυτών της μαιευτικής κλινικής, προξενώντας τεράστιες ζημιές. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο σε ένα βράδυ από τις οκτώ και μισή έως και τις εννέα και μισή χτυπήθηκαν τρία αυτοκίνητα. Γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στο προσωπικό το οποίο πλέον ανησυχεί σοβαρά και για την ίδια την ασφάλειά του.
Το συνεργείο του Καναλιού 6 κατόπιν εκκλήσεως των εργαζομένων βρέθηκε την Τρίτη το πρωί στο νοσοκομείο προκειμένου να συνομιλήσει τόσο με τα θύματα των κλοπών όσο και με το διοικητή αναφορικά με τα περιστατικά τα οποία σημειώνουμε και πάλι ότι είναι επαναλαμβανόμενα. Αντί όμως να πάρει απαντήσεις, το μόνο που συνάντησε ήταν η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης η οποία μετέφερε την απαγόρευση εισόδου στους δημοσιογράφους κατόπιν εντολής του διοικητού.
Μάλιστα ζητώντας να συνομιλήσουμε με συγκεκριμένους εργαζόμενους μας επανέλαβαν ότι η απαγόρευση ισχύει και για το προσωπικό. Και όχι μόνο αυτό αλλά το απαγορευτικό που εξεδόθη δεν αφορά μόνο στο ίδιο το κτίριο του νοσοκομείου αλλά και στον προαύλιο χώρο. Δηλαδή αντί να δώσουν απαντήσεις για την πλημμελή φύλαξη του χώρου αλλά ακόμη και του ίδιου του προσωπικού, το μόνο που έκαναν ήταν να μας δείξουν την πόρτα. Και μάλιστα κατά παράβαση κάθε συνταγματικού δικαιώματος, αφού το νοσοκομείο και ιδιαίτερα ο προαύλιος χώρος είναι δημόσια και ως εκ τούτου κάθε απαγόρευση θεωρείται επιεικώς φασιστική.
Έκφραση που χρησιμοποίησαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε, οι οποίοι μάλιστα δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Το θέμα λοιπόν που ανακύπτει είναι ποια μέτρα τελικά λαμβάνει το νοσοκομείο για τη φύλαξη του χώρου και αν απέδωσε ευθύνες στην ιδιωτική εταιρεία η οποία ανέλαβε το έργο, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται ανάλογα περιστατικά διαρρήξεως αυτοκινήτων και μάλιστα σε συγκεκριμένο σημείο. Απαντήσεις που οφείλει να δώσει η διοίκηση του νοσοκομείου καθώς τα χρήματα που καταβάλλονται για την ασφάλεια των εργαζομένων και της περιουσίας τους είναι χρήματα του ελληνικού λαού για τα οποία οφείλουν να λογοδοτούν. Αντί λοιπόν ο διοικητής του νοσοκομείου να μας δείχνει την πόρτα καλό θα είναι να απαντήσει στο ίδιο το προσωπικό του αναφορικά με τηn απαράδεκτη αυτή κατάσταση καθώς οι εργαζόμενοι φοβούνται πλέον να κινηθούν ελεύθερα εντός του χώρου εργασίας τους.

Μ. Κώστογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου