Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Προβλήματα προκαλούν στους δρόμους της πόλης τα οχήματα της καθαριότητας του δήμου

Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους πετάνε λάδια και άλλα λιπαρά προϊόντα στους κάδους απορριμμάτων


Σε όλους μας έχουν τύχει περιπτώσεις να περιμένουμε για αρκετή ώρα πίσω από τα απορριμματοφόρα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου προκειμένου να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας. Τελευταία μάλιστα υπήρξαν και έντονα παράπονα συμπολιτών μας οι οποίοι κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των οχημάτων αυτών. Από τη μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θεωρεί πως ο καθαρισμός της πόλης είναι πολύ πιο σημαντικός από τα λίγα λεπτά της ώρας που θα χρειαστεί να περιμένει κάποιος οδηγός προκειμένου να πάει στη δουλειά του.
Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά λέει, δε ζούμε σε μια πόλη με δρόμους των 30 μέτρων ώστε και οι άνθρωποι της καθαριότητας να κάνουν τη δουλειά τους και η διέλευση των οχημάτων να συνεχίζεται κανονικά. Μάλιστα είναι αυτονόητο πως όλοι μας ζητάμε από τις υπηρεσίες του δήμου να μας δίνουν κάθε μέρα μια καθαρή πόλη, οπότε δεν είναι δυνατόν να τα βάζουμε με τους ανθρώπους που φροντίζουν γι’ αυτήν. Εμείς πάντως οφείλουμε να τονίσουμε προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πως τουλάχιστον στους πολυσύχναστους δρόμους όπως είναι η Μιχαήλ Καραολή και η 28ης Οκτωβρίου, θα μπορούσαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας να περνούν νωρίς το πρωί και όχι τις μεσημεριανές ώρες όπως βλέπουμε να γίνεται συνήθως.
Από την άλλη βέβαια, πολλές φορές συναντάμε το κινητό πλυντήριο του δήμου το οποίο πλένει τμήματα δρόμων όπου κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας πετάνε λάδι και άλλα λιπαρά προϊόντα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των περαστικών. Μάλιστα μόλις πριν από λίγες μέρες κινδύνεψε μια γυναίκα να πέσει μαζί με το παιδί της σε σημείο όπου κάποιος ιδιοκτήτης καταστήματος είχε ρίξει βούτυρο. Στο σημείο έσπευσε αμέσως το πλυντήριο του δήμου και χρειάστηκε να πλύνει δυο φορές το σημείο. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πλυντήριο πλένει στους 80 βαθμούς και με φάρμακο που βγάζει τα πάντα.
Στο συγκεκριμένο σημείο κλήθηκε να πάει και η υγειονομική υπηρεσία προκειμένου να εξακριβώσει το προϊόν καθώς και το κατάστημα από το οποίον προέρχονταν αυτό το λίπος. Βέβαια στο συγκεκριμένο χώρο είναι ελάχιστα τα καταστήματα με φαγώσιμα κι έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταλήξει στους επαγγελματίες από τους οποίους πιθανόν να προέρχεται το συγκεκριμένο λίπος. Ο κύριος Γιαγκτζόγλου κάνει για ακόμα μια φορά έκκληση προς τους επαγγελματίες της πόλης να είναι πιο προσεκτικοί ως προς το μέρος και τον τρόπο με τον οποίο πετάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Επειδή όμως σύμφωνα με τον κύριο Γιαγκτζόγλου, οι κατά καιρούς εκκλήσεις του δε φαίνεται να πιάνουν τόπο, στο εξής όποιος συλληφθεί να κάνει κάτι τέτοιο και πρόστιμο θα του επιβάλλεται από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και μήνυση θα του υποβάλλεται από το υγειονομικό. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που το ζητάνε και πολλοί πολίτες και μάλιστα διαμαρτύρονται που μέχρι τώρα δεν επιβάλλονταν αυτά τα πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου