Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή προεκλογική εβδομάδα σε όλους και μην στενοχωριέστε, βδομάδα είναι θα περάσει. Θα ανακατέψουν πάλι από την αρχή τη ζύμη, θα κάνουν τις αναγκαίες ζυμώσεις τους, θα δουν πια συνταγή είναι πιο πετυχημένη, θα πετάξουν τα βατοπαιδινά τσόφλια και τα χαλασμένα αυγά της SIEMENS και θα ψήσουν το εκλογικό τους γλυκό με την ελπίδα ότι θα φουσκώσει. Το αν φουσκώσει βέβαια θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του φούρνου, δηλαδή τους πολιτικούς συμβούλους και τα πρωτοκλασάτα στελέχη που θα βάλουν τα δυνατά τους να αναδείξουν ένα γλυκό με αμφιλεγόμενης ποιότητας αλεύρι, ως γλυκό πρώτης ποιότητας. Και φυσικά ο απλός λαουτζίκος είναι το πειραματόζωο που θα φάει στο τέλος το γλυκό και μπορεί να του αρέσει, μπορεί και όχι, αναλόγως με τις γευστικές του συνήθειες.
Τα μάθατε τα φοβερά νέα; Υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο εξαίρετος κύριος ο Ηλίας Ψινάκης θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Δεν ξέρω πώς ταιριάζει ο Ψινάκης με αυτά που πρεσβεύει το ΛΑΟΣ, είναι σίγουρα όμως κάτι που έλειπε από τη Βουλή. Φαντάζεστε τον Ηλία να βλέπει τον Κωστάκη και να του λέει: "Αϊ μωρή κουλή, πώς έκανες έτσι το κράτος σαν τα μούτρα σου;". Και θα περάσει και την καινούρια μόδα της γούνας για τις κρύες χειμωνιάτικες συνεδριάσεις της Βουλής! Άραγε θα είμαστε γεροί να το ζήσουμε και αυτό;
Και αυτός ο Κωστάκης βρε παιδί μου όταν αποφάσισε να ορίσει ως ημέρα των εκλογών την 4η Οκτωβρίου, δεν σκέφτηκε ότι αυτή η μέρα μπορεί να είναι σημαντική για κάποιους πολίτες μίας πόλης που τη λένε Ξάνθη και βρίσκεται κάπου εκεί στα βόρεια της Ελλάδας; Ή μήπως επειδή στις ευροεκλογές πρασίνισε το μάτι του όταν έβλεπε το Νομό Ξάνθης, αποφάσισε να μας τιμωρήσει και να μην μπορούμε να γιορτάσουμε αξιοπρεπώς κι εμείς την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας; Ούτε παρέλαση, ούτε στεφάνια, ούτε χειροκροτήματα, μόνο εκλογές. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να επέλεξε την συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί η 4η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων και σου λέει υπάρχει καταλληλότερη ημέρα να κάνω εκλογές; Την ημέρα που γιορτάζουν όλα τα αγαπημένα ζώα του κόσμου, ας γιορτάσουν και κάποια άλλα. Γιατί έτσι μας βλέπουν και μας αντιμετωπίζουν όλοι οι αξιοπρεπείς πολιτικοί. Όπως επίσης έτσι αισθάνομαι και κάθε φορά που πάω να ρίξω την ψήφο μου στην κάλπη και βλέπω τα κολλαριστά ψηφοδέλτια στο χέρι μου. Ό, τι κι αν ψηφίσω το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και η επόμενη ημέρα θα με γεμίσει με προβλήματα και αμφιβολίες για το μέλλον και φυσικά το μέλλον των παιδιών μου σε αυτή τη χώρα της προόδου και της ανάπτυξης. Με την όπισθεν εννοείται.
Αγαπητοί μου αναγνώστες, μην χάνετε το κουράγιο σας και επωμιστείτε με υπομονή και κυρίως συγκρατήστε τα νεύρα σας. Κλείστε την τηλεόραση όταν βλέπετε να σας γεμίζουν το κεφάλι με ανόητες, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και μπροστά στην κάλπη επιλέξτε το καλύτερο από το χειρότερο σύμφωνα με τη δική σας γνώμη. Άντε και ο θεός να μας λυπηθεί και να δώσει και λίγη φώτιση σε αυτούς που θα μας κυβερνήσουν μήπως και καταφέρουμε κάποια στιγμή να γίνουμε κι εμείς ευρωπαίοι πολίτες με ότι αυτό συνεπάγεται!
Το τραγούδι που ακολουθεί του Γιάννη Αγγελάκα (προσοχή στους στίχους) το αφιερώνω εκ μέρους όσων πολιτών ζουν τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης, σε όλους όσους προσπαθούν με κάθε μέσο να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας.

Mου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώστα όρια του μοναχά να γυροφέρνω.Και πως ο κόσμος είν' ανήμερο θεριόκι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω.Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώμου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικόείμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.
Μα εγώ μ΄ ένα άγριο περήφανο χορόσαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσωΣιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώκαλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι.Και πως αν θέλω περισσότερα να δω,σ' ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι.Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώμου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικόείμαι μικρός πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.
Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορόσαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώΘα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσωΣιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.


Στίχοι: Γιάννης Αγγελάκας
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου