Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ

Την περασμένη Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. της Α2 Ανδρών. Δεκαέξι ομάδες μπήκαν στην κληρωτίδα ενός άκρως συναρπαστικού πρωταθλήματος, το οποίο αναμένεται να προσφέρει και τη φετινή χρονιά πολύ μεγάλες συγκινήσεις. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 17 Οκτωβρίου, η δε αυλαία θα πέσει ύστερα από 30 αγωνιστικές.
Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής της κατηγορίας, καθώς και η δεύτερη ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», θα γίνουν γνωστοί στις 29 Μαΐου του 2010.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η Ξανθιώτικη ομάδα για πρώτη φορά στα επτά χρόνια παρουσίας της στην Α2, φάνηκε τυχερή, «φαινομενικά» όμως, όπως δήλωσε και ο προπονητής της, Γρηγόρης Σουλιώτης, αφού ο νικητής κρίνεται στο γήπεδο και όχι με υπολογισμούς.
Το ιδανικό ξεκίνημα, που θα φέρει την καλή ψυχολογία είναι το κυριότερο γεγονός που καθορίζει και οριοθετεί τους στόχους σου. Αυτό μπορεί να συμβεί φέτος αφού η Makro Ξάνθη, τις πρώτες αγωνιστικές θα κοντραριστεί με ομάδες που περισσότερες πιθανότητες έχουν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα ή η συμμετοχή τους να είναι τυπική. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Η Δάφνη δεν έχει σήμερα ούτε έφορο(!). Ο Απόλλων Πάτρας αν δεν συμβεί κάτι θεαματικό μπορεί να αγωνιστεί και στην Β΄ Εθνική. Η ομάδα της Λάρισας περιμένει να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Ολύμπια, όπου εκεί θα πέσει το βάρος. Σε περίπτωση αντικατάστασης τους, ο Αρκαδικός δείχνει να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο ενώ οι υπόλοιπες ομάδες, θα αιφνιδιαστούν.
ΚΥΠΕΛΛΟ
Ευχάριστα ήταν τα πράγματα και από την κλήρωση του κυπέλλου, όπου δεν θα υπάρχουν οι πολύ μακρινές μετακινήσεις (όρα Καλαμάτα). Στην πρεμιέρα που έχει οριστεί για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, η Makro Ξάνθη θα υποδεχτεί στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ τον φιλόδοξο Ερμή Περάματος που προήλθε από την συγχώνευση με το Κολέγιο και έχει στο τιμόνι του τον Ντίνο Καλαμπάκο. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί στον νικητή της συνάντησης Δάφνης – Ικάρων Σερρών και σε περίπτωση νέας πρόκρισης θα υποδεχθεί στην Ξάνθη τον Κολοσσό Ρόδου που αγωνίζεται στην Α1. Υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία της πρεμιέρας, λόγω των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Πιθανή η 26η Σεπτεμβρίου.
ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «καταδίκασε» τον Απόλλωνα σε... υποβιβασμό. Όχι πως το ήθελε ο άνθρωπος, αλλά ένα από τα πολλά μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την οικονομική κρίση, που εξαγγέλθηκε αλλά δεν έγινε ποτέ νόμος του κράτους, ήταν και αυτό που θα αποτελούσε "σωσίβιο" για την ιστορική ομάδα της Πάτρας. Αν κι εφόσον οι ΚΑΕ και τα ΤΑΚ μετατρέπονταν σε ερασιτεχνικά σωματεία, ο Απόλλωνας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και τα χρέη και την... Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Να θυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης είχε εξαγγείλει στην Πάτρα το μέτρο - σωτηρία για τον Απόλλωνα. Όμως, η διάλυση της βουλής άφησε τον νόμο στο υπουργικό συρτάρι και οι όποιες προθέσεις έμειναν προθέσεις. Ο Απόλλωνας είναι μπροστά στον κίνδυνο του κραχ και μόνο η αυτόβουλη κάθοδος στη Β' Εθνική μπορεί να τον σώσει από τα χρέη που τον πνίγουν ή κάποιο θαύμα που θα τον κρατήσει στην Α2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου