Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα εκπαιδευτικά τμήματα στο ίδρυμα θρακικής τέχνης και παράδοσης
Ξεκίνησαν ήδη οι εγγραφές στα τμήματα εκπαίδευσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποιο από αυτά τα τμήματα μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του ιδρύματος, είτε στο παλιό κτήριο είτε στο Π.
Πέρα από τα τμήματα που λειτούργησαν την προηγούμενη χρονιά στο ίδρυμα, φέτος θα λειτουργήσουν επιπλέον ένα τμήμα κοσμήματος με επεξεργασμένες και αυθεντικές παραδοσιακές τεχνικές και σχέδια του κοσμήματος, ένα τμήμα αναλογικής φωτογραφίας το οποίο είχε λειτουργήσει και παλιότερα και ένα τμήμα εντελώς καινούριο το Βιτρό.
Παράλληλα θα συνεχιστούν όλα τα τμήματα της προηγούμενης χρονιάς, για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν δυο τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, ένα τμήμα ζωγραφικής για παιδιά, ένα τμήμα εκμάθησης αρχαίων ελληνικών για μαθητές του δημοτικού με μια πρωτοποριακή μέθοδο, ενώ θα γίνονται και παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν σαν κύριο σκοπό να συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των τμημάτων αυτών.
Παράλληλα με τα παιδικά τμήματα όμως συνεχίζουν τη λειτουργία τους και τα τμήματα για ενήλικες. Ένα από αυτά είναι το τμήμα ξυλογλυπτικής το οποίο έχει να παρουσιάσει μια μακρόχρονη παράδοση και ένα πολύ αξιόλογο έργο τόσο από τους εκπαιδευόμενους όσο και από τους εκπαιδευτές του. Επίσης υπάρχει και το τμήμα γεωγραφίας το οποίο επίσης έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο και το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί και φέτος, ενώ τέλος θα λειτουργήσουν και τη φετινή χρονιά τα τμήματα ζωγραφικής και σχεδίου για ενήλικες.
Σε ερώτησή μας για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων τμημάτων, οι άνθρωποι του ιδρύματος μας επεσήμαναν πως όσο υπάρχει το ενδιαφέρον του κόσμου και είναι εφικτή η εύρεση των ανάλογων εκπαιδευτικών, θα προγραμματίζουν τη δημιουργία νέων τμημάτων.
Βέβαια Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης δε σημαίνει μόνο εκπαιδευτικά τμήματα αλλά και μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες ασφαλώς συμβάλουν τόσο στη διάσωση σημαντικών στοιχείων του πολιτισμού μας όσο και στην ανάδειξή τους. Εμείς θα ευχηθούμε καλή σεζόν τόσο στους εκπαιδευτές όσο και στους εκπαιδευόμενους των τμημάτων του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου