Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009



Πρεμιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο στον δεύτερο τη τάξει θεσμό της ΕΠΣ Ξάνθης, το κύπελλο.
Πραγματοποιηθήκαν 18 αγώνες στο πλαίσιο της Α΄ φάσης, με τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στα χαρακτηριστικά των αγώνων καταγράφονται, ότι ένας μόνο αγώνας κρίθηκε στην παράταση, τρεις ομάδες αποκλείστηκαν από αντιπάλους μιας κατηγορίας διαφοράς και μάλιστα στους πρώτους επτά αγώνες του Σαββάτου, το μεγάλο σκορ της ήττας της Θύελλας Μαγγάνων, την άνετη πρόκριση των δύο εκπροσώπων μας στην Δ΄ Εθνική Εχίνου Σπορ & Ορφέα puma, τα 99 γκολ (5,5 γκολ ανά αγώνα) και τέλος σε αρκετά παιχνίδια είχαμε ανατροπές των σκορ δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον ικανοποιώντας τους τυχερούς φιλάθλους που έδωσαν το παρόν.
ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Βίοι παράλληλοι για τον Νέστο Κύρνου και τον Αετό Γοργόνας. Απέκλεισαν Ατρόμητο Χρύσας και Ερμή Μάνδρας αντίστοιχα, κάνοντας την ανατροπή μετατρέποντας το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου σε 4-2 & 4-3 αντίστοιχα.
Η τρίτη ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας που πήρε την πρόκριση ήταν ο φιλόδοξος φέτος Ερ. Αστέρας Σελέρου που συνέτριψε την Θύελλα Μαγγάνων με 9-0, βάζοντας τα θεμέλια της νίκης από το πρώτο 5λεπτο όταν προηγήθηκε με 2-0 κλείνοντας το ημίχρονο με 5-0. Σίγουρα η ανανεωμένη ομάδα των Μαγγάνων περνά μια προσωρινή κρίση, αλλά όπως και πέρυσι που ήταν για διάλυση και τερμάτισε στις πρώτες θέσεις, αναμένεται να βρει τον δρόμο της στην συνέχεια.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Με τον Αλτάν σε ρόλο και προπονητή η Κεντητή μπορεί να χρειάστηκε τον extra χρόνο της ημίωρης παράτασης, στο τέλος κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει το σοβαρό προβάδισμα της Κοτύλης με 3-1 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αφού ισοφάρισε σε 3-3 στην κανονική διάρκεια, στην παράταση πέτυχε άλλα δύο γκολ και έβαλε τέρμα στα όποια όνειρα της ομάδας της ορεινής περιοχής για την έκπληξη.
ΑΝΕΤΑ ΟΙ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Το πολυσυζητημένο παιχνίδι του Δροσερού – λόγω αιτήματος για αλλαγή ημέρας που δεν έγινε τελικά δεκτό– είχε νικητή το φαβορί που δεν ήταν άλλο από τον Εχίνο Σπορ. Η ομάδα του Τόλη Κουτρουλού πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ μόλις στο 12΄ ανέλαβε την κυριαρχία και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε διαστάσεις θριάμβου και αν δεν ήταν σε πολύ καλή ημέρα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τότε ο δείκτης του σκορ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος.
Αντίθετα ο Ορφέας puma, τελείωσε τον αγώνα της Λεύκης με την Α.Ε. Κυψέλης από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 0-6, μετατρέποντας την συνάντηση σε μία καλή προπόνηση, ενόψει και του φιλικού αγώνα με τον Θερμαϊκό που αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική και κάνει προετοιμασία στα γήπεδα της Skoda Ξάνθης. Ο Σταύρος Βασιλειάδης με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε έδειξε ότι και φέτος θα είναι ο παίκτης που θα οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Ορφέα puma στο σκοράρισμα.
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (2-4) ο Άρης Πετεινού κατέβαλε την αντίσταση του συνονόματού του, του Αβάτου. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν 2-0 με τον έμπειρο Σερνισλίδη, αλλά το γκολ του Πετεινού λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, στάθηκε αρκετό για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο πρώτο 12λεπτο κρίθηκε η συνάντηση στην Διομήδεια μεταξύ του Δημόκριτου και της Αναγέννησης Θαλασσιάς, δύο ομάδες που πέρυσι μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές προσπαθούσαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό με την ομάδα της Θαλασσιάς να χαμογελά στο τέλος.
Η ομάδα του Παλπάνη προηγήθηκε στο 4΄ αλλά οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ στο 7΄και 12΄ ανέτρεψαν το σκορ που τελικά ήταν αρκετό για την πρόκριση.
Τέλος στο Μυρωδάτο ο Κεραυνός Λευκόπετρας προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο και παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες οι της Δόξας κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να ισοφαρίσουν σε 2-2, αλλά μέχρι εκεί. Ο Χρυσοσπάθης στις καθυστερήσεις αποκατάστησε την τάξει και έδωσε την νίκη με 2-3.
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Μπορεί ο Π. Μελάς Κουτσού να προηγήθηκε πολύ νωρίς μόλις στο 2΄ στο Σέλινο του Άτλα να είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο όμως άργησε να πετύχει το δεύτερο γκολ (84΄) για να καπαρώσει την νίκη, δίνοντας την δυνατότητα στην επανάληψη στους παίκτες του Απαλαγάκη να βγουν μπροστά και με μοιραίο τον Μοσχόπουλο να μην μπορέσουν να φέρουν τον αγώνα στα ίσα σε δύο τουλάχιστον μεγάλες ευκαιρίες. Τελικά πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 90΄ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι. Και οι δύο ομάδες από το 24΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες.
Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Αστέρας Μαγικού στους Τοξότες. Προηγήθηκε με 0-3 στο 55΄ αλλά στην συνέχεια έδωσε την δυνατότητα στον Αετό να μειώσει σε 2-3 στο 76΄ και να ζητήσει την ισοφάριση, χωρίς όμως να την πετύχει.
Όλα τα είχε η αναμέτρηση των Πηγαδίων μεταξύ της Ασπίδας και του Α.Ο. Βιστωνίδας. Ένταση, πάθος, διαμαρτυρίες, διακοπή 7 λεπτών και την παρουσία Αστυνομικής δύναμης με νικήτρια την ομάδα του Φόρη Καλτσίδη, που μπορεί να προηγήθηκε όμως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το πρώτο γκολ.
Ένα γκολ ήταν αρκετό να κρίνει την συνάντηση Ήλιου Ηλιόπετρας και Ηρακλή Ν. Ζυγού. Η ομάδα του Νίκου Κριεζή το πέτυχε στο 22΄ και πήρε δύσκολα μεν δίκαια δε την πρόκριση για την Β΄ φάση.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΔΡΩΣΟΥΝ
Μετά τον Ορφέα puma το Σάββατο και ο Κένταυρος την Κυριακή πέτυχε 8 γκολ μακριά από την έδρα του. Κέρδισε στο Αυξέντιο τον Αετό με 0-8 δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του.
Ήταν καλύτερη η Α.Ε. Ποντίων Ευμοίρου και το έδειξε από την αρχή. Κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και δεν απειλήθηκε ακόμη και όταν το σκορ ήταν στο 1-2 μέχρι το 60΄.
Άργησε να πετύχει το 2ο γκολ η Ασπίδα στην Λευκόπετρα όμως το 0-4 κρίνεται λίγο σύμφωνα με τις ευκαιρίες, τα δοκάρια και το χαμένο πέναλτι των «γαλάζιων».
Από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 0-2 στο Εράσμιο έβαλε τα θεμέλια της νίκης η ΑΠΟΞ SKODA απέναντι στην Κεσσάνη με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ στην επανάληψη και να τελειώνουν με 10 παίκτες τον αγώνα.
Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα η Θράκη Συδινής πέρασε άνετα από το ΔΑΚ κερδίζοντας τον νεανικό Ορφέα 2005 με 0-4. Η ομάδα του Πάρη Πραφτσιώτη πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (10΄- 25΄) και μετέτρεψε το υπόλοιπο διάστημα σε τυπική διαδικασία.
Η κλήρωση των αγώνων της Β΄ φάσης θα διεξαχθεί την Τρίτη 15-9-2009 και ώρα 20.00΄στα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης και οι αγώνες θα διεξαχθούν με νεότερη απόφαση της Επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου. Στην κληρωτίδα θα μπουν και οι 18 ομάδες από όπου θα προκύψουν εννιά ζευγάρια τα οποία θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνα νοκ – άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου