Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Έπαιξαν» με τους ποδηλάτες

Σε μαζική διαμαρτυρία για την έλλειψη ποδηλατοδρόμου στην Ξάνθη, εξελίχθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος της Ξάνθης που διεξήχθη την Κυριακή, σημειώνοντας την πιο μεγάλη συμμετοχή όλων των εποχών. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν και ήταν πολλαπλάσιοι των προηγούμενων ετών, φορούσε το μπλουζάκι με το μήνυμα «Θέλω ποδηλατόδρομο στην Ξάνθη», ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τα αναζήτησαν αλλά είχαν εξαντληθεί. Παρά τη μαζική συμμετοχή των ποδηλατών κάθε ηλικίας από την εκδήλωση απουσίαζε ο Δήμος της Ξάνθης, δηλαδή ο διοργανωτής (!), ενοχλημένος ίσως από την πρωτοβουλία που ανέλαβε το XanthiPress.gr και υποστηρίχθηκε από το XanthiBikes, για τη σιωπηλή διαμαρτυρία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στην αφετηρία όσο και στον τερματισμό δεν εμφανίστηκε κανείς δημοτικός άρχοντας για να υποδεχθεί τους ποδηλάτες ενώ δεν υπήρξε κανένα αναμνηστικό για τους νεαρούς συμμετέχοντες, όπως σε προηγούμενες διοργανώσεις.
Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι τα τρία ποδήλατα και το ένα κράνος που αθλοθέτησε ως δώρα ο χορηγός της εκδήλωσης, παρότι εμφανίστηκαν και ξεκίνησε η διαδικασία της κλήρωσής τους, δεν δόθηκαν στους μικρούς ποδηλάτες. Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων από τον εκπρόσωπο του χορηγού η αιτία ήταν η εμφάνιση των T-Shirts της διαμαρτυρίας αλλά παραμένει άγνωστο αν η ξαφνική αυτή μεταστροφή ήταν απόφαση του χορηγού ή της δημοτικής αρχής.
Γεγονός είναι πάντως ότι πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός γύρος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή που υπήρξε ποτέ, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα σε όσους αρνούνται πεισματικά ακόμη και να συζητήσουν τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Ξάνθη.
Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες αποχώρησαν, πρωτίστως, ευχαριστημένοι για την όμορφη κυριακάτικη βόλτα, αλλά και δυσαρεστημένοι, εν μέρει, για την απογοήτευση που προκλήθηκε στα παιδιά που συμμετείχαν και την επιδεικτική απουσία του Δήμου της Ξάνθης. Η πλειοψηφία των παρισταμένων εκτίμησε ότι όλη η αναστάτωση στο Δήμο προκλήθηκε από τη διαμαρτυρία που προσπάθησε να αποφύγει και την οποία διαχειρίστηκε με εντελώς λανθασμένο τρόπο. Παράλληλα ίσως και να εξέθεσε το χορηγό της εκδήλωσης, ο οποίος εισέπραξε -άδικα ως ένα βαθμό- τη διαμαρτυρία των συμμετεχόντων εξαιτίας της απουσίας της δημοτικής αρχής. Άλλωστε όπως έγινε γνωστό υπήρξε πρόθεση ακόμη και ματαίωσης του αγώνα προκειμένου να αποτραπεί η διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου