Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Και πάλι άτυχη στις καθυστερήσεις στην συμπρωτεύουσα η Skoda Ξάνθη Χωρίς βαθμό έμεινε για 5η συνεχόμενη έξοδο η Skoda Ξάνθη που έχασε και στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ίβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πάντως σε αντίθεση με τον αγώνα του Κλεάνθης Βικελίδης η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, γιατί μπορεί στο πρώτο μέρος να μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, όμως στην επανάληψη έκανε αισθητή την παρουσία της και τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις δικαιούταν κάποιο γκολ.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
5΄: Εκτέλεση φάουλ του Λίνο η μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
15΄: Μπροστινή μπαλιά για τον Βιεϊρίνια που πάει να «κρεμάσει» με τη μία τον Γκσπούρνιγκ που μπλοκάρει όμως την μπάλα.
22΄: Ο Τσιρίλο θέλει να «κρεμάσει» με σουτ πίσω από τη μεσαία γραμμή τον Γκσπούρνιγκ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.
28΄: Ο Φωτάκης φεύγει από κανονική θέση και κάνει την παράλληλη σέντρα, σωτήρια επέμβαση του Βάλλα προ Παπάζογλου σε κόρνερ.
40΄: Σουτ του Σνάουτσνερ, ο Γκσπούρνιγκ αποκρούει σε κόρνερ.
57΄: Ο Παπάζογλου σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, το πλασέ υπό πίεση λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
67΄: Μετά από σέντρα, ο Στρμπά θα κάνει την κεφαλιά στην αγκαλιά του Χαλκιά.
71΄: Ο Πόι βγάζει μόνο τον Αμπένα απέναντι από τον Κρέσιτς που αποκρούει το πλασέ, με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να διώχνουν έπειτα την μπάλα.
83΄: Σέντρα του Κουτσιανικούλη, κεφαλιά του Ίβιτς λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
85΄: Ο Κουτσιανικούλης βγαίνει μόνος με τον Γκσπούρνιγκ έπειτα από πάσα του Μουσλίμοβιτς, όμως το πλασέ του είναι πάνω στον γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης.
87΄: Ο Πόι βγαίνει μόνος με τον Κρέσιτς, πλασάρε με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει.
90΄: Φάουλ του Γκαρσία, κεφαλιά του Παπάζογλου λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
90+: Σέντρα του Λίνο, κεφαλιά του Ίβιτς η μπάλα περνάει τη γραμμή, γκολ 1-0!
Τη συνάντηση διηύθυνε ο Γιώργος Δαλούκας από το Βόλο. Κιτρίνισε τους Λίνο, Παπαδημητρίου, Στρμπα, Τζάγκι
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ
(Σάντος): Χαλκιάς (68΄ Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Λίνο, Φωτάκης (73΄ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια (50΄ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Σνάουτσνερ. Στον πάγκο: Αραμπατζής, Βιτόλο, Κοντρέρας, Σαβίνι.
SKODA Ξάνθη (Ματζουράκης): Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Αλ Σαίφι (66΄ Αμπένα) (89΄ Ζίεντσουκ), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης (84΄ Λιαπάκης), Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Στρμπα. Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Τζιωρτζόπουλος, Φαμπιανέσι, Στιβάρ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Skoda Ξάνθη (1-0) ο Φερνάντο Σάντος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε στην αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων, αλλά και την επιμονή που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του.
Πικραμένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού της Skoda Ξάνθη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, από το οποίο η ομάδα του έφυγε με ακόμη μια ήττα από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Μαντζουράκης: «Έμεινα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Δουλέψαμε πάνω σε ένα πλάνο το οποίο το ακολούθησαν πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή 65% και οχτώ κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε να παίξουμε και νομίζω ότι μπορούσαμε να φύγουμε με αποτέλεσμα, δεδομένου ότι κάναμε τις τρεις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, με εξαίρεση την κλασική φάση του Κουτσιανικούλη».
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος πήρε η Skoda Ξάνθη που επιβλήθηκε εκτός έδρας του Εθνικού με 2-1 και εξασφάλισε για ακόμη μια χρονιά τη συμμετοχή της στους «16» της διοργάνωσης. Χρυσός σκόρερ ο Δημήτρης Σουάνης που με γυριστό σουτ λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης έγραψε το τελικό σκορ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλές αλλαγές για το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη. Στη γνωστή αμυντική γραμμή υπήρχε μόνο ο Κωστούλας καθώς οι Ριζογιάννης, Σταθάκης και Τζιωρτζόπουλος πήραν τη θέση των συμπαιχτών τους. Οι Ταιντέρ και Βασιλακάκης είχαν την οργάνωση της ομάδας ενώ επιθετικό ρόλο είχαν οι Μαρσελίνιο, Κιντάνα, Λουτσιάνο και Στίβαρ.
Τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας άλλαξαν με το καλημέρα καθώς ένα δυνατό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στο Μαρσελίνιο έβγαλε νοκ άουτ τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό με αποτέλεσμα τη θέση του να πάρει ο Δημήτρης Σουάνης. Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τη συνάντηση και κατάφεραν να προηγηθούν στο 17ο λεπτό όταν μετά από σουτ του Στίβαρ και απόκρουση του Σλογάννη ο Κιντάνα πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 0-1.
Το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη πέτυχε αυτό που ήθελε και πλέον άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα χωρίς όμως να καταφέρει να πλησιάσει απειλητικά στην αντίπαλη εστία. Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός προσπάθησε να κάνει τις δικές του επιθετικές ενέργειες στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη φάση μπροστά στον Σωτήρη Λυμπερόπουλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και από πολύ νωρίς κατάφεραν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν την εστία του Λυμπερόπουλου. Ο Γκονσάλβες ήταν η κύρια πηγή κινδύνου για τον Εθνικό και ο παίχτης που τελικά ισοφάρισε στο 70ο λεπτό αφού πέρασε τον Λυμπερόπουλο και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Δήμου (δέχτηκε κόκκινη κάρτα), αλλά ο Ταιντέρ που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα άουτ. Έτσι φτάσαμε στο τέλος της συνάντησης όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κωστούλα και πάσα στον Φαμπιανέζι ο Στίβαρ πήρε την κεφαλιά και ο Σουάνης με όμορφο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
SKODA Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος, Κωστούλας, Ριζογιάννης, Βασιλακάκης (60΄ Φαμπιανέζι), Ταιντέρ, Κιντάνα, Λουτσιάνο (68΄ Κομεσίδης), Μαρσελίνιο (11΄ Σουάνης), Στίβαρ.
Με Ολυμπιακό Βόλου στο κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί στις 11.00΄, στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Όπως είναι γνωστό η SKODA ΞΑΝΘΗ συμμετέχει στην 5η φάση αφού προκρίθηκε εις βάρος του Εθνικού και η κληρωτίδα φάνηκε πολύ καλή για το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη που καλείται να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο της Β΄ Εθνικής και φιλόδοξο φέτος Ολυμπιακό Βόλου στο SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA.
Ο Team Manager Γιώργος Κασναφέρης σχετικά με την κλήρωση του κυπέλλου τόνισε στο skodaxanthifc.gr: «Το κύπελλο είναι ένας θεσμός με τις δικές του ιδιαιτερότητες και με τους δικούς του κανόνες. Είναι μια αναμέτρηση η οποία θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο και μέχρι τότε πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στα παιχνίδια της Super League. Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι εντός έδρας και φυσικά είναι στις δυνατότητες μας και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».
Τα υπόλοιπα 7 ζευγάρια έχουν ως εξής:
Πανσεραϊκός – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Πιερικός
Τρίκαλα – Καλλιθέα
Άρης – Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός – Καβάλα
Ατρόμητος – Γιάννενα
Θρασύβουλος – Πανιώνιος
*** Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες της 5ης φάσης είναι απλοί. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκειά τους, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Ιανουαρίου του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου