Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Καλό μήνα σε όλους και βδομάδα είναι θα περάσει, με τσουχτερό κρύο και παρόλο που ο Νοέμβρης είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, μόνο βαρύ χειμώνα, μας θύμισε το καλοσώρισμά του. Όσο για την ψυχική μας διάθεση, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποστηρίζουν ότι ο ζεστός και ηλιόλουστος καιρός έχει θετική επίδραση στην ψυχική διάθεση, στη σκέψη και στην πνευματική υγεία των περισσοτέρων ανθρώπων πλην ολίγων εξαιρέσεων που τους αρέσει ο χειμώνας και το κρύο. Οπότε συμπερασματικά και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, η διάθεση των περισσοτέρων έχει πάρει την κατιούσα ενώ το κρύο θα μας ταλαιπωρήσει όλη την εβδομάδα που διανύουμε. Οπότε καιρός να αποδράσουμε έστω και για ένα διήμερο με σκοπό ν’ ανέβει η ψυχική μας διάθεση. Και τι σας έρχεται στο μυαλό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή λόγω του τσουχτερού κρύου; Μήπως ένα χιονισμένο βουνό, ένα αναμμένο τζάκι, ένας ζεστός καφές ή μία καυτή σούπα μπροστά στο τζάκι, κασκόλ, μπότες και σκουφιά να σας συντροφεύουν στην βόλτα σας στο χιόνι; Μα σε ποιον αιώνα ζείτε; Τι τζάκια, ζεστές σούπες και χιονισμένα βουνά!
Υπάρχουν πλέον νέες και εναλλακτικές επιλογές διαμονής. Ξενοδοχεία κατασκευασμένα και επιπλωμένα εξ ολοκλήρου από πάγο, υποθαλάσσια ξενοδοχεία με υπερπολυτελείς σουίτες με θέα το θαυμαστό κόσμο των ωκεανών, ξενοδοχεία με δωμάτια σε σχήμα κάψουλας που μετά βίας χωράνε ένα άτομο και όχι σε όρθια θέση (δεν ενδείκνυνται για κλειστοφοβικούς), ξενοδοχεία σε δέντρα, αποτελούν μερικές μόνο από τις ασυνήθιστες εναλλακτικές επιλογές που προσφέρει η σύγχρονη τουριστική βιομηχανία.
Στη Σουηδία το διάσημο ξενοδοχεία "Ice Ηotel" διαθέτει 80 δωμάτια όλα κατασκευασμένα από πάγο και ναό επίσης κατασκευασμένο από πάγο, για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη γαμήλια τελετή τους ερχόμενοι με έλκηθρο ή σκι. Το ξενοδοχείο, όπως και τα περισσότερα της κατηγορίας αυτής, λειτουργεί από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, με το φαινόμενο όμως της υπερθέρμανσης να απειλεί τη λειτουργία τους. Το κόστος των δωματίων ξεκινάει από 200 δολάρια το άτομο, για όσους αντέχει η τσέπη τους. Όσο για τα υποθαλάσσια ξενοδοχεία εκτιμάται ότι θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, με το φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου σε βάθος 20 μέτρα κάτω από το νερό, να βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ντουμπάι. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 220 σουίτες, στις οποίες θα οδηγείται ο επισκέπτης μέσω ενός εντυπωσιακού τούνελ κατασκευασμένου από γυαλί. Ξενοδοχεία κάτω από το νερό υπάρχουν ήδη στη Σουηδία, στην λίμνη Malaren και στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μπορεί να σας φαίνονται ιδιαίτερα προχωρημένες οι προαναφερόμενες προτάσεις για απόδραση από την καθημερινότητα αλλά αυτό που διάβασα πριν από μερικές ημέρες μπορεί να σας φανεί ακόμη πιο ασύλληπτο όμως λίαν συντόμως θα γίνει πραγματικότητα. Μην σας φανεί παράξενο μετά από λίγα χρόνια, το καμάρι σας να σας ζητάει λεφτά για να πάει διακοπές, όχι στην Σαντορίνη, αλλά στο διάστημα. Ναι πολύ καλά διαβάσατε, στο διάστημα, καθώς οι πρώτες διαστημικές πτήσεις για τους απλούς πολίτες ξεκινούν σε ένα με δύο χρόνια, σχεδιάζονται ήδη και στην αρχή θα είναι χωρητικότητας 50-80 ατόμων, ενώ για το μέλλον σχεδιάζονται μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με σουίτες που θα έχουν θέα τη Γη και τα αστέρια!
Ήδη φαντάζομαι τις διαφημίσεις των ξενοδοχείων που θα κυκλοφορήσουν και θα υπόσχονται ύπνο με τα αστέρια και πρωινό ξύπνημα με θέα την υδρόγειο και τους υπόλοιπους πλανήτες. Το πλανητάριο και το GOOGLE EARTH θα είναι τόσο ξεπερασμένα όσο και η γραφομηχανή στις μέρες μας. Και φαντάζεστε πως θα αποχαιρετούν τους οικείους τους οι επισκέπτες του διαστήματος; «….Φιλάκια, φεύγω για Σαββατοκύριακο στο διάστημα. Θα σε βλέπω από ψηλά..» (Λίγο μακάβριο μου ακούγεται).
Βέβαια όλα τα προαναφερόμενα μάλλον δεν αφορούν εμάς τους κοινούς θνητούς αλλά τους διάσημους και ζάμπλουτους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν και στα αστρονομικά ποσά για να πληρώσουν την διαμονή τους στα αστέρια. Αφήστε που θα έχουμε και νέα star trek σκάνδαλα με πολιτικούς που θα επενδύουν τα λιγοστά ευρώ της υπουργικής ή βουλευτικής αποζημίωσής τους, σε επενδύσεις στα αστέρια.
Οπότε αφήστε τα stars για τους stars, προσγειωθείτε ανώμαλα και καλά κάνετε και ονειρεύεστε χιόνια, παϊδάκια και αναμμένα τζάκια, γιατί ακόμη και αυτά είναι πολυτέλεια για τις ημέρες οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Βρε καλό είναι και το Φαλακρό !!!
Άντε και καλό χειμώνα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου