Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ατρόμητος και Βιστωνίδα αήττητοι στα μισά του α΄ γύρου της Α1

Πλήρη αγωνιστική και στις τέσσερις κατηγορίες των πρωταθλημάτων είχαμε το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο στις τρεις έγιναν η έβδομη αγωνιστική της Α2 και η 3η αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣ. Την Κυριακή το πρωί η 3η αγωνιστική της Γ΄ ΕΠΣ και το απόγευμα η έβδομη αγωνιστική της Α1.
Ενώ φτάσαμε στα μισά του πρώτου γύρου δύο είναι τα χαρακτηριστικά του πρώτου τετάρτου του φετινού πρωταθλήματος της Α1. Πρώτον δύο ομάδες είναι αήττητες μέχρι τώρα ο Ατρόμητος και η Βιστωνίδα, χωρίς όμως να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Το δεύτερο είναι ότι το ρεπό που θα κάνουν όλες οι ομάδες παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της βαθμολογίας.
Α1 ΕΠΣ:
ΑΝΩΔΥΝΟ ΡΕΠΟ ΓΙΑ ΑΕΠ ΕΥΜΟΙΡΟΥ
Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου μπορεί να μην αγωνίστηκε στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής, όμως διατήρησε το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, όσους έχει και η Αναγέννηση Θαλασσιάς που την έφτασε με τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε στον Κένταυρο από την ομώνυμη ομάδα. Δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα αφού οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο καλής απόδοσης. Το πρώτο ανήκει στους φιλοξενούμενους και το δεύτερο στους γηπεδούχους.
Η ΕΚΠΛΗΞΗ της αγωνιστικής έγινε στο Μαγικό όπου ο Ατρόμητος παρέμεινε αήττητος, κάνοντας την ανατροπή σε ένα λεπτό εις βάρος του Αστέρα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση με δώδεκα βαθμούς όσους έχουν άλλες τρεις ομάδες. Η ομάδα του Μπακάλογλου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο του Αστέρα, όμως οι γηπεδούχοι έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες να διευρύνουν το 1-0. Έτσι όπως συνηθίζεται ίσχυσε στο τέλος ο Νόμος του ποδοσφαίρου.
ΔΕΝ εκμεταλλεύθηκε το ρεπό και την ισοπαλία της Θαλασσιάς, η Βιστωνίδα που παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Ηρακλή Ν. Ζυγού και περιορίζεται στη δεύτερη θέση. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλοι τέσσερις μέρες νωρίτερα για το κύπελλο στο Ν. Ζυγό με τον Ηρακλή να είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Όμως η ομάδα του Κριεζή έχει να δει το χρώμα της νίκης από την πρεμιέρα και σίγουρα η συνέχεια αναμένεται πολύ δύσκολη, όσο δεν κερδίζει.
ΝΕΑ νίκη για τον Ερμή Μάνδρας, που μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας στην έδρα του μετρά τρεις συνεχόμενες καθαρές νίκες επί φιλόδοξων αντιπάλων. Η ομάδα του Πετρίδη ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό και να κλειδώσει τη νίκη στα μέσα της επανάληψης. Από την άλλη η Ασπίδα φάνηκε κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια του κυπέλλου της Τετάρτης.
ΤΟ ΚΑΡΕ της 2ης θέσης συμπληρώνει ο Π. Μελάς Κουτσού, που πέρασε μέσα από τα Μάγγανα κερδίζοντας με το γνωστό 0-1 (τρεις νίκες και μία ήττα με το ίδιο σκορ). Η Θύελλα μπορεί να παραμένει χωρίς βαθμό όμως όπως και πέρυσι προσπάθησε για την έκπληξη χωρίς να την πετύχει. Από την άλλη η ομάδα του Σάκη Καρασερίδη τα πηγαίνει περίφημα εκτός έδρας αφού δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στο Κουτσό.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να επαναλάβει τη νίκη του κυπέλλου ο Άρης Πετεινού απέναντι στην Κεντητή και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία δείχνοντας για άλλη μία φορά τις αδυναμίες της. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη προηγήθηκε δύο φορές και δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό από ολιγωρία των αμυντικών του.
ΞΕΠΕΡΑΣΕ το κακό της ξεκίνημα η Θράκη Συδινής που με δύο νίκες και μία ισοπαλία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Από την άλλη η νεανική ομάδα της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ για άλλη μία αγωνιστική έμεινε με τις εντυπώσεις και δεν μπόρεσε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας.
Α2 ΕΠΣ:
«ΠΕΤΑΞΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ της κορυφής απολαμβάνει ο Αετός Τοξοτών μετά τους αγώνες της έβδομης αγωνιστικής της Α2 ΕΠΣ Ξάνθης, εκμεταλλευόμενος την εντός έδρας ήττα του Ερυθρού Αστέρα Σελέρου από τον Κεραυνό Λευκόπετρας και φυσικά τη δική του νίκη στη Σταυρούπολη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διατηρώντας παράλληλα το απόλυτο των νικών του.
ΣΕ ΔΥΟ αγωνιστικές ημέρες ο Ερυθρός Αστέρας Σελέρου κατάφερε να αφήσει την κορυφή αφού το ρεπό και η πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Κεραυνό Λευκόπετρας στο ντέρμπι της Κοινότητας Σελέρου τον υποχρέωσε να … βλέπει την πλάτη της ομάδας των Τοξοτών και να αισθάνεται την ανάσα τριών ομάδων που την έφτασαν στο 3ποντο. Από την άλλη ο νικητής σημείωσε την 3η συνεχόμενη νίκη με τον παίκτη/προπονητή Παναγιώτη Κουμουλίδη και μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση μιας προνομιούχου θέσης για την άνοδο.
ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ βολής από την κορυφή βρίσκεται και ο Δημόκριτος Αβδήρων, με τη νίκη του στο Ενωσιακό γήπεδο επί του Ήλιου Ηλιόπετρας, που όμως δεν έχει κάνει το ρεπό του.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Νέστος Κύρνου που πέρασε με 3η από τη Λεύκη κερδίζοντας την ΑΕ Κυψέλης και βρίσκεται σε τροχιά ανόδου.
ΜΑΚΡΙΑ από τον καλό του εαυτό έμεινε για άλλη μία αγωνιστική ο Φίλιππος Δροσερού που έμεινε σε εγγλέζικη ισοπαλία στη Γοργόνα με τον Αετό να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μένοντας καθηλωμένος στην τελευταία θέση.
ΔΕΥΤΕΡΗ νίκη για την Κεσσάνη Ερασμίου που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Αετού Αυξεντίου που έχει μείνει με τη νίκη στην πρεμιέρα.
Β΄ ΕΠΣ: ΔΙΔΥΜΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
Μειώθηκαν οι πρωτοπόροι στη δεύτερη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης μετά την ήττα με 3-1 του Άτλα Σελίνου στην Κοτύλη, την οποία κατέχουν πλέον ο Ορφέας 2005 (0-1) στη Χρύσα επί της Σμίνθης και ο Άρης Αβάτου, χωρίς …ιδρώτα το Ορφανό που δεν μπήκε στον κόπο να πάει δίπλα στο Άβατο.
Διπλασίασε τις νίκες του ο ΠΑΣ Φιλίων που κέρδισε με 4-0 τη Δόξα Μυρωδάτου, ενώ την πρώτη νίκη πέτυχε η Δήμητρα Δαφνώνα με 3-0 επί της Ελπίδας Σουνιού που μαζί με το Ορφανό είναι οι ομάδες χωρίς νίκη.
Γ΄ ΕΠΣ
ΜΟΝΟ Ο ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ

Η πρώτη ήττα του Εθνικού Κιμμερίων από το Σαμακώβ με 1-0 ήταν το χαρακτηριστικό της 3ης αγωνιστικής που έγινε την Κυριακή το πρωί και έδωσε τη δυνατότητα στον Ορφέα Ν. Αμισσού που κέρδισε δύσκολα με 1-0 στην Κοτύλη την Πάχνη να μείνει μόνος και αήττητος με το απόλυτο των νικών.
Δεύτερη συνεχόμενη πετυχημένη έξοδο για τον Κόσυνθο που πέρασε με 4η από το Δροσερό ενώ επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός Λεύκης που κέρδισε με 4-0 τη νεοφώτιστη ΑΠΟΚ Θερμών. Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες και για τον Κεραυνό Π. Κατραμίου που κέρδισε με 0-3 στη Σταυρούπολη την αδύναμη ομάδα του Κάστρου Γλαύκης.
ΚΥΠΕΛΛΟ: ΒΓΗΚΕ Η 8ΑΔΑ
Μπορεί η 28η Οκτωβρίου να είναι εθνική εορτή, όμως υπήρχε αγωνιστική κίνηση στην ΕΠΣ Ξάνθης με το δεύτερο θεσμό της, το κύπελλο Ερασιτεχνών, όπου έγιναν δύο αγώνες ενταγμένοι όμως σε διαφορετικές φάσεις.
Στο Δημοτικό Στάδιο η Ασπίδα στο πλαίσιο της Β΄ φάσης -οι υπόλοιποι αγώνες είχαν γίνει την παραμονή των Βουλευτικών εκλογών- κέρδισε για δεύτερη φορά σε 40 μέρες, την Α.Ε.Π. Ευμοίρου με 1-0 χάρη σε γκολ που επιτεύχθηκε τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ενώ μετά το τέλος είχε αρκετή ένταση με δύο αποβολές, από μία για κάθε ομάδα. Από την άλλη η ομάδα του Ανθόπουλου δεν μπόρεσε να πάρει εκδίκηση για τη μοναδική μέχρι τώρα εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα με 1-3.
Στο Ν. Ζυγό ο Ηρακλής χάρη σε γκολ στο 42ο λεπτό, κέρδισε με 1-0 τον Α.Ο. Βιστωνίδας, που αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε να πετύχει την 3η εκτός έδρας νίκη – πρόκριση, στο μοναδικό αγώνα της Γ΄ φάσης.
Έτσι συμπληρώθηκε η 8άδα του κυπέλλου, που την αποτελούν εκτός των παραπάνω νικητών και ο Εχίνος Σπορ, Ορφέας Puma, Αστέρας Μαγικού, Άρης Πετεινού, Κένταυρος και Κεραυνός Λευκόπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου