Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Έμπαζε στην επανάληψη η Makro Ξάνθη στο 86-71 από τον Αρκαδικό
Δεύτερη ήττα σε ισάριθμες εξόδους της γνώρισε η Makro Ξάνθη, η οποία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Α2, έχασε στην Τρίπολη από τον Αρκαδικό με 86-71.
Μία ήττα που ήρθε στην επανάληψη και αφού στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη κέρδιζε με 31-32. Με ένα ημίχρονο λοιπόν καλής απόδοσης και μάλιστα χωρίς διαφορά στο προβάδισμά σου δεν μπορείς να διεκδικήσεις και πολλά πράγματα από εκτός έδρας αγώνα.
Οι γηπεδούχοι χάρη στο εκρηκτικό του τρίτο δεκάλεπτο, όταν επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους προσφέροντας σκορ και θέαμα με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας (1/1 βολή, 5/5 δίποντα, 6/12 τρίποντα και συνολικά 29 πόντους, όσους σχεδόν είχε σημειώσει στο πρώτο ημίχρονο), έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του επί της Makro Ξάνθη με 86-71 που τον διατηρεί στο βαθμολογικό ρετιρέ της Α2 κατηγορίας. Σε αυτό το διάστημα, ο Αρκαδικός κατάφερε να πάρει και μία διαφορά δώδεκα πόντων (από 31-32 σε 60-48) και τα τελευταία λεπτά της συνάντησης να έχουν απλά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη να συνδυάζουν το θέαμα με την ουσία ξεσηκώνοντας ουκ ολίγες φορές τους 1.000 και πλέον θεατές , που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο ενθαρρύνοντας συνεχώς τις προσπάθειες των παικτών.
Τα 10λεπτα του αγώνα : 19-17, 31-32 (ημιχ), 60-48, 86-71 τελικό.
Μέτρια ήταν η διαιτησία των κ.κ. Κατραχούρα, Δεσλή, Β. Τσώνου, χωρίς να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής, Τόσιτς 19 (3), Παπαδάκης 7, Κοψαύτης, Σιζόπουλος 14 (3), Γιοβάνοβιτς 7, Καραδολάμης 3, Σπηλιόπουλος, Σουρλής 14 (2), Σιβορότκα 8 (1), Τζουγκαράκης 14.
Makro Ξάνθη (Σουλιώτης): Παναγιωτόπουλος 7 (1), Χρήστου 11, Ιωακειμίδης 4 (1), Κουκουράβας 3, Στεφανίδης 4, Γέλενιτς 15 (1), Αναγνωστόπουλος 13, Νησιώτης 12, Μασλαρινός 2.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ο Αρκαδικός ανέτρεψε τη δική του κακή εικόνα και έφτασε στη νίκη επί της Makro Ξάνθης, για την 3η αγωνιστική της Α2, με τον Γιάννη Σμυρνιώτη να παραδέχεται: «Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπήκαμε πολύ νωθροί στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη μας έβαλε στο ρυθμό της. Έπρεπε να τρέξουμε και να κυνηγήσουμε περισσότερο τις φάσεις. Αυτό είχα πει στα παιδιά πριν από το παιχνίδι, αυτό τους είπα και στο ημίχρονο.Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουμε, πήραμε τα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα τρέξαμε, δεν υπήρξε αντίδραση από τους αντιπάλους μας και αν ήμασταν πιο σοβαροί σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν πειράζει. Κρατάμε τη νίκη και περιμένουμε τη συνέχεια».
Ο Γρηγόρης Σουλιώτης δεν δίστασε να παραδεχθεί την ανωτερότητα του Αρκαδικού, δηλώνοντας μάλιστα ότι η ομάδα της Τρίπολης θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς, ενώ αντικρίζοντας το γεμάτο κλειστό γυμναστήριο δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στους φιλάθλους του Αρκαδικού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το παιχνίδι γιορτή για ολόκληρη την πόλη.
«Το παιχνίδι ήταν παράσταση ενός ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί, βγάλαμε τον Αρκαδικό από το παιχνίδι του και αν ήμασταν προσεκτικότεροι θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά.
Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάσαμε τα γνωστά μας αμυντικά προβλήματα, για πολλοστή φορά φέτος και ο Αρκαδικός είχε εύκολο έργο στην επίθεση με αποτέλεσμα κάθε καλάθι που δεχόμασταν να πληγώνει την ψυχολογία μας και το ταμπλό να γράψει το τελικό σκορ που έγραψε.
Η Makro Ξάνθη φτιάχτηκε το καλοκαίρι για να κάνει το βήμα παραπάνω. Είναι επτά χρονιές στην Α2 κατηγορία και παλεύει, άλλες πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα για την παραμονή της. Στόχος μας να κάνουμε μία ομάδα πιο ανταγωνιστική. Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε καταφέρει αυτό, αλλά πρέπει να το πετύχουμε όσο γίνεται νωρίτερα»
*** Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην Ολυμπιάδα, μετά την εκτός έδρας ήττα με τη Δάφνη. Ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας, Νίκος Μπογονικολός, εξοργισμένος από το αποτέλεσμα, το δεύτερο αρνητικό για τη φετινή σεζόν, ζήτησε την παραίτηση σύσσωμης της τεχνικής ηγεσίας.Ο Δημήτρης Τσολάκης και οι συνεργάτες του, λοιπόν, αποτελούν ήδη παρελθόν, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, να είναι το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τη διάδοχη κατάσταση.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Αφιλόξενοι οικοδεσπότες! Οι γηπεδούχοι θέλησαν να κρατήσουν το ροζ φύλλο αγώνα στο «σπίτι» τους, αφού σχεδόν όλοι αναδείχθηκαν νικητές στη σημερινή αγωνιστική. Η μόνη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας ήταν το Παγκράτι που επιβλήθηκε του Αμύντα. Παράπονα από τη διαιτησία είχε η Νήαρ Ηστ, παρά την νίκη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου