Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κάθε μέρα και μια σακατεμένη γάτα στα Άβδηρα Κάτοικοι των Αβδήρων καταγγέλλουν ότι εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή τους γίνεται συστηματική κακοποίηση και εξόντωση ζώων είτε με δυνατά χτυπήματα είτε με φόλα. Μάλιστα μας είπαν ότι έχουν εντοπίσει μια συγκεκριμένη οικογένεια που σε καθημερινή σχεδόν βάση δολοφονεί κυρίως γάτες, αλλά για την ώρα το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο είναι ότι τα περισσότερα νεκρά ζώα εντοπίζονται μέσα ή γύρω από το συγκεκριμένο σπίτι.
Η συγκεκριμένη οικογένεια εκτρέφει περιστέρια και όλοι ξέρουμε ότι οι γάτες αποτελούν κίνδυνο για τα περιστέρια. Ωστόσο στην προσπάθειά τους οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να δηλητηριάσουν τις γάτες, δηλητηριάζουν και άλλα ζώα τα οποία κατά λάθος δοκιμάζουν τη φόλα. Οι γύρω κάτοικοι εντοπίζουν κάθε λίγο γάτες σακατεμένες με σπασμένο κεφάλι, πλάτη και πόδια. Μάλιστα το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε πριν από περίπου 25 μέρες όταν μια γάτα χτυπήθηκε με απάνθρωπο τρόπο στην πλάτη. Το συγκεκριμένο περιστατικό το είδαν κάποιοι από τους γείτονες της συγκεκριμένης οικογένειας και σκέφτονται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία του περιστατικού προς τις αρχές.
Σε ερώτησή μας αν τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, μας απάντησαν ότι σε μια περίπτωση δηλητηρίασης 6 γατιών πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Γενισέας αλλά η καταγγελία αυτή δεν έφερε κάποια αποτελέσματα καθώς η κακοποίηση ζώων συνεχίζεται.
Προσπάθειες για να προσεγγίσουν οι υπόλοιποι κάτοικοι τη συγκεκριμένη οικογένεια και να τους εξηγήσουν ότι αυτό που κάνουν είναι απάνθρωπο έχουν γίνει πολλές, αλλά όπως μας είπαν πρόκειται για μια απομονωμένη, αντικοινωνική οικογένεια που δεν έχει καμία επαφή με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής. Έτσι, η επόμενη κίνηση που ετοιμάζονται να κάνουν οι κάτοικοι των Αβδήρων είναι η απευθείας καταγγελία στην εισαγγελική αρχή αφού οι μέχρι τώρα καταγγελίες τους στις αστυνομικές αρχές δεν έφεραν αποτελέσματα.
Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα ευαισθητοποιηθούν και θα εντοπίσουν τους δράστες αυτών των απάνθρωπων ενεργειών. Όσο κι αν ένα ζώο είναι ενοχλητικό, η λύση δεν είναι να το σακατεύει εκείνος που ενοχλείται.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου