Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Και στο φιλικό νικήτρια η Skoda Ξάνθη επί του Πανθρακικού με 2-0
Τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων εκμεταλλεύτηκαν οι δυο ομάδες της Θράκης και έδωσαν φιλικό παιχνίδι το απόγευμα της Παρασκευής με σκοπό να εμφανιστούν πιο δυνατές ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Super League.
Η «βασίλισσα» της Θράκης μετά το εντός έδρας 1-0 για το πρωτάθλημα, επικράτησε 2-0 χάρη σε γκολ του Αλ Σαΐφι με κεφαλιά και του Πόι, σε διάστημα δύο μηνών.
Από πλευράς Skoda Ξάνθης ο Γιάννης Ματζουράκης χρησιμοποίησε σχεδόν τους ίδιους ποδοσφαιριστές όπως με την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο με μοναδικές εξαιρέσεις αυτές των Λυμπερόπουλο, Φαμπιανέζι και Αλ Σαΐφι που πήραν τη θέση των Γκσπούρνιγκ, Στρμπα και Κιντάνα αντίστοιχα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς με τη συμπλήρωση του 4ο λεπτού ο Πόι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αλ Σαίφι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.
Στο 53ο λεπτό η Skoda Ξάνθη πέτυχε το 2ο γκολ της συνάντησης όταν ο Ζιέντσουκ από θέση δεξιά έβγαλε την σέντρα με το αριστερό και ο Πόι που βρισκόταν στο 2ο δοκάρι με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρουνιέ.
Στη συνέχεια οι πολλές και συνεχόμενες αλλαγές έριξαν το ρυθμό της συνάντησης αλλά οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να δούνε τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και να προετοιμαστούν για τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Καβαλιώτης Βαγγέλης Κιοτζένης.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος (46 Λοντίγκιν), Βάλλας (70 Κομεσίδης), Παπαδημητρίου (70 Μπέρτος), Κωστούλας (55 Λιαπάκης), Τζάκι (55 Τζιωρτζόπουλος), Φλίσκας (58 Βασιλακάκης), Φαμπιανέζι (82 Κόλμπας), Αλ Σαΐφι (73 Στίβαρ), Πόι (58 Όντο), Λουτσιάνο (46 Σουάνης), Ζιέντσουκ (70 Ταιντέρ).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρούνιε, Κανωτίδης, Κλεμέντ (46 Σακελλαρίου), Ντζόκιτς (46 Χαριτωνίδης), Μπαχαρίδης (56 Μαντεσίδης), Μαρσέλο (46 Όρακ), Στόικος (84 Εφραιμίδης), Φαγιάρδο (46 Γωνιάδης), Μίτου (46 Δραγανίδης), Μπουβάλ (58 Αρσενίεβιτς), Μπελέκ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΖΑ;
Ένας παλιός φίλος έδωσε το «παρών» στην απογευματινή προπόνηση της Skoda Ξάνθης, την περασμένη Πέμπτη. Ο πρώην παίκτης της ομάδας, Παρασκευάς Άντζας, αφού χαιρέτησε ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και προσωπικό, έτρεξε σε χαλαρούς ρυθμούς. Όπως είναι φυσικό, αρκετοί αναρωτήθηκαν για αυτήν την επίσκεψη, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι της ομάδας αρνήθηκαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του στην αγωνιστική δράση.
ΧΩΡΙΣ ΕΠΤΑ
Ούτε ένας ούτε δύο αλλά επτά παίκτες λιγότερους είχε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Γιάννης Ματζουράκης, για διάφορους λόγους, όμως συνέχισε σε κανονικούς ρυθμούς την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του δεύτερου εντός έδρας αγώνα με το Λεβαδειακό, το ερχόμενο Σάββατο στις 16:45. Οι απόντες ήταν οι Ζιέντσουκ, Σταθάκης, Μαρσελίνιο, Κιντάνα, Στρμπα, Ριζογιάννης και Μάνταλος.
ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Μόνο οι τραυματίες βρέθηκαν το Σάββατο στο προπονητικό κέντρο της Skoda Ξάνθης. Ο Γιάννης Ματζουράκης έδωσε ρεπό το Σαββατοκύριακο σε όλη την ομάδα προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να πάρουν κάποιες ανάσες και να χαλαρώσουν εν όψει του επόμενου αγώνα κόντρα στο Λεβαδειακό.
Οι Μαρσελίνιο, Σταθάκης και Παπαδόπουλος αρχικά προπονήθηκαν μόνοι τους και ολοκλήρωσαν με φυσιοθεραπεία. Το Σάββατο το βράδυ επέστρεψε ο Αργεντινός, Ντιέγκο Κιντάνα, ο οποίος έλειπε με άδεια στην πατρίδα του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΑΜΠΕΝΑ
Στο μεταξύ, παρελθόν από το δυναμικό της Skoda Ξάνθης αποτελεί ο Μάρτιν Αμπένα, καθώς η ξανθιώτικη ΠΑΕ γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας της με τον Καμερουνέζο. Να τι λέει ακριβώς η σχετική ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Μάρτιν Αμπένα τον οποίο και εύχεται καλή επιτυχία στη μετέπειτα ποδοσφαιρική του καριέρα». Εμείς να πούμε ότι θα πάρουν σειρά και άλλοι παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, αφού ο «Ρουμάνος» θέλει να μειώσει το ρόστερ για να έχει καλύτερες επιλογές στη συγκρότηση της 18άδας των αγώνων.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
Παράλληλα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ενημέρωσε πως δε θα μπορέσει να φιλοξενήσει τους Κασναφέρη και Κωνσταντινίδη για να συζητήσουν με τους υπευθύνους της γερμανικής ομάδας, λόγω του θανάτου του Ένκε.
Τα μέλη της Άιντραχτ παραβρέθηκαν στην κηδεία του Γερμανού πορτιέρο και έτσι ανέβαλαν την 4ημερη φιλοξενία στους ανθρώπους της Skoda Ξάνθης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Νέα συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να γίνει μέσα στο Δεκέμβριο.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Διακοπή του πρωταθλήματος της Super League δεν υπάρχει μόνο στην κατηγορία των ανδρών αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα της διοργανώτριας αρχής. Με την ευκαιρία αυτή το skodaxanthifc.gr βρέθηκε στην προπόνηση των μελλοντικών ποδοσφαιριστών της SKODA Ξάνθη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον προπονητή της ομάδας, Αλέξη Ξανθόπουλο αλλά και με τους ποδοσφαιριστές Αντώνη Ράνο και Τάσο Τσομπανόπουλο.
Ο προπονητής της ομάδας κ. Ξανθόπουλος μίλησε για το πρωτάθλημα στο skodaxanthifc.gr.
«Το πρωτάθλημα για τις συγκεκριμένες ηλικίες διοργανώνεται για 2η χρονιά από την Super League με την ομάδα μας να συμμετέχει σε αυτό. Πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια από την διοργανώτρια αρχή αλλά και από όλες τις ομάδες που στηρίζουν αυτά τα πρωταθλήματα και κατά επέκταση τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πως το μέλλον των ομάδων βρίσκεται μέσα στα τμήματα υποδομής και εκεί θα πρέπει να δώσουν βάση.
Τα τελευταία χρόνια η SKODA ΞΑΝΘΗ έχει δώσει την απαραίτητη προσοχή σε αυτές τις ηλικίες και δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα Νέων έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι επιτυχίες προέρχονται από συστηματική καθημερινή δουλειά εδώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Βέβαια αυτοσκοπός δεν είναι ο τίτλος αλλά να μπορεί κάθε χρονιά η μεγάλη ομάδα να στελεχώνεται από ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής.
Όσο για το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και δεν μπορεί να πει κάποιος με ακρίβεια για την ομάδα που ξεχωρίζει. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία και είναι σε θέση να κάνουν το επόμενο βήμα ώστε να φτάσουν να παίζουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν και να μην παρασυρθούν από το νεαρό της ηλικίας τους».
Ο επιθετικός της ομάδας, Αντώνης Ράνος, δήλωσε: «Οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα συλλέγουν πολλές εμπειρίες και κατά κάποιο τρόπο υπάρχει προετοιμασία για να γίνεις επαγγελματίας και για το πώς πρέπει να σκέφτεσαι. Υπάρχουν εκτός έδρας παιχνίδια όπου πρέπει να διανυκτερεύσεις και αυτό σου δίνει μια νοοτροπία επαγγελματία και για το τι θα πρέπει να κάνεις ώστε την επόμενη μέρα να είσαι αγωνιστικά και ψυχολογικά έτοιμος. Υπάρχει πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθείς και έτσι αποκτάς πειθαρχεία που είναι κάτι το σημαντικό».
Ο Τάσος Τσομπανόπουλος που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Παίδων δίνει τις δικές του εντυπώσεις για το πρωτάθλημα: «Με την δημιουργία του εφηβικού πρωταθλήματος (Κ-17) υπάρχει ένα ακόμη σκαλοπάτι στο να φτάσεις να παίζεις επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πριν λίγα χρόνια υπήρχε μόνο το πρωτάθλημα Νέων και όποια πρωταθλήματα υπήρχαν σε τοπικό επίπεδο δεν ήταν ανταγωνιστικά. Οι ομάδες είναι δυνατές και σε κάθε αγώνα πρέπει να δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας. Είναι πολύ καλό που έχουμε προπονητή τον κ. Ξανθόπουλο που έχει πολλές εμπειρίες ενώ αισθανόμαστε κοντά μας τόσο τον κ. Σαββίδη όσο και τους προπονητές της μεγάλης ομάδας που έρχονται στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις».
Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 5 νίκες (στον Άρη, με ΠΑΣ Γιάννινα, με Ηρακλή, με Πανθρακικό και με Λάρισα εκτός), 1 ισοπαλία (με την Λάρισα) και 3 ήττες (με ΠΑΟΚ, Καβάλα και Άρη), ενώ έχει πετύχει 17 τέρματα ενώ δέχτηκε 13. Η επίδοση αυτή έχει φέρει την SKODA ΞΑΝΘΗ στην 2η θέση του Β’ ομίλου του πρωταθλήματος Κ-17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου