Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Και πάλι μόνη η ΑΕΠ Ευμοίρου αλλά σε τροχιά ανόδου άλλοι τέσσερις Πλήρη αγωνιστική και στις τέσσερις κατηγορίες των πρωταθλημάτων είχαμε το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο στις τρεις έγινε η 9η αγωνιστική της Α2, με τον πρωτοπόρο Αετό Τοξοτών, να φεύγει αήττητος από το Σέλερο με ένα βαθμό όμως εξαιτίας της λευκής ισοπαλίας με τον Ερυθρό Αστέρα.
Την ίδια μέρα και ώρα είχαμε την 5η αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣ, με τον Άρη Αβάτου να γνωρίζει την πρώτη του ήττα μέσα στη Χρύσα από τη Σμίνθη, αποκτώντας συγκατοίκους στην κορυφή τον Ορφέα 2005 και τον Άτλα Σελίνου που κέρδισαν εκτός έδρας.
Την Κυριακή το πρωί γίνεται η πέμπτη αγωνιστική της Γ΄ ΕΠΣ με τον Ορφέα Ν. Αμισού να παραμένει στην κορυφή παρότι δεν αγωνίστηκε λόγω του καθιερωμένου ρεπό.
Το απόγευμα της Κυριακής, είχαμε την 9η αγωνιστική της Α1 με την πρωτοπόρο Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου παρά τη λευκή ισοπαλία που παρεχώρησε στον Ατρόμητο Χρύσας να μένει στο ρετιρέ με 17 βαθμούς έχοντας όμως σε απόσταση τριών βαθμών τέσσερις ομάδες. Μεγάλος κερδισμένος ο Π. Μελάς Κουτσού που παρότι δεν αγωνίστηκε συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου.
Α1 ΕΠΣ:
ΚΑΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΩΝ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ εντός έδρας ισοπαλία παρεχώρησε η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου στον Ατρόμητο Χρύσας, που όμως δεν ήταν οδυνηρή αφού η γηπεδούχος παρέμεινε στην κορυφή έχοντας όμως σε απόσταση τριών βαθμών τέσσερις ομάδες.
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ για τη Βιστωνίδα και τον Αστέρα Μαγικού. Η ομάδα του Φόρη Καλτσίδη είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Α1 ενώ αντίθετα η ομάδα του Φάνη Τσουβαλίδη χωρίς νίκη μέσα στο Μαγικό. Στον αγώνα της Κυριακής οι του Αστέρα στάθηκαν άτυχοι αφού βρέθηκαν απέναντι στον έμπειρο Μανώλη Μουστάκη που στο πρώτο ημίχρονο τους είπε όχι σε τρεις τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες με το τελικό 0-0 να μην αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένες.
ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ θέση βρέθηκε η Αναγέννηση Θαλασσιάς, που ήταν η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις πρώτες που κέρδισε και μάλιστα πέτυχε όλα τα γκολ στα πρώτα 25 λεπτά της συνάντησης με την Κεντητή, που αυτή τη φορά δεν έκανε αισθητή την παρουσία της στον αγώνα.
Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Π. Μελάς Κουτσού που μπορεί να μην αγωνίστηκε, αλλά βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.
ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ και πάλι η Ασπίδα, η οποία μετά την ευρεία νίκη της περασμένης αγωνιστικής, πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στον Κένταυρο επί της ομώνυμης ομάδας που βρέθηκε πίσω πολύ νωρίς με 0-2 και απλά μείωνε τις διαφορές που έπαιρναν οι φιλοξενούμενοι.
ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ της κορυφής ακολουθούν τρεις ομάδες. Ο Ερμής Μάνδρας που έχασε στη Συδινή από τη Θράκη παρότι προηγήθηκε δύο φορές (0-1 & 1-2) αλλά στο τέλος όταν έχασε το προβάδισμα έχασε και τον αγώνα. Ο Αστέρας Μαγικού και ο Ατρόμητος Χρύσας, όλοι με 13 βαθμούς.
ΑΝΑΛΑΜΠΗ ήταν και έφυγε η εκτός έδρας νίκη του Άρη Πετεινού στη Χρύσα, αφού δεν είχε συνέχεια το σερί. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη υποχρεώθηκε σε ισοπαλία από τον Ηρακλή Ν. Ζυγού ο οποίος προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε χωρίς να πάρει κάτι παραπάνω από ένα βαθμό, που τον κρατά στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ουραγών που έγινε στα Μάγγανα μεταξύ Θύελλας και ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ δεν ανέδειξε νικητή και πλέον η συνέχεια και για τις δύο ομάδες φαντάζει πολύ δύσκολη, αφού μαζί με την Κεντητή δημιουργούν έναν όμιλο, μακριά από τις ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη τους νίκη, όταν προηγήθηκαν, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην επανάληψη, χωρίς όμως συνέχεια, μένοντας στην 4η φετινή ισοπαλία, αυτή τη φορά με σκορ (είχαν προηγηθεί τρεις με 0-0).
Το ντέρμπι της Φελώνης ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:00. Η Βιστωνίδα του πρώην Φόρη Καλτσίδη υποδέχεται τον Άρη Πετεινού, ενώ ενδιαφέρον ως προς την υπόθεση της παραμονής, συγκεντρώνει και η συνάντηση του Αμοιρίδειου μεταξύ της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ και του Κενταύρου.
Α2 ΕΠΣ:
ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τον πρωτοπόρο Αετό Τοξοτών, που διατήρησε το αήττητο στο ντέρμπι κορυφής που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Σέλερο, με τον δεύτερο Ερ. Αστέρα. Το τελικό 0-0 άφησε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες που διεκδίκησαν τη νίκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Κερδισμένος ο Δημόκριτος Αβδήρων που δεν πτοήθηκε από τη νέα αλλαγή έδρας, λόγω του γνωστού προβλήματος με το γήπεδο της Διομήδειας, αφού αγωνίστηκε στο Αυξέντιο, κερδίζοντας και την Κεσσάνη Ερασμίου και βρέθηκε στη δεύτερη θέση δύο βαθμούς λιγότερους από την κορυφή, που όμως «χρωστά» το ρεπό.
Δεν μπόρεσε να επαναλάβει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της περασμένης αγωνιστικής ο Αετός Γοργόνας στην έδρα του, χάνοντας από τον Ήλιο Ηλιόπετρας.
Επιστροφή στις νίκες για Ασπίδα Πηγαδίων και Φίλιππο Δροσερού που κέρδισαν Νέστο Κύρνου και Κεραυνό Λευκόπετρας στις έδρες τους, ανανεώνοντας τις ελπίδες για να βρεθούν στις τέσσερις προνομιούχες θέσεις της ανόδου.
Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή έκανε η ΑΕΚ Κυψέλης που με χατ τρικ του Βαγγέλη Καραγιαννίδη κέρδισε τη Δόξα Σταυρούπολης, πιάνοντας στους εννιά βαθμούς την ομάδα της ορεινής περιοχής. Χαρακτηριστικό της συνάντησης που έγινε στη Λεύκη, ότι τρεις πρώην παίκτες της Δόξας αγωνίσθηκαν αντίπαλοι της ομάδας που αναδείχτηκαν, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη και ο ένας μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού των γηπεδούχων.
Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, το ερχόμενο Σάββατο οι πέντε από τους έξι αγώνες της αγωνιστικής έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο πρωτοπόρος Αετός μπορεί να αγωνίζεται στην έδρα του, υποδέχεται όμως την πολύ καλή Ασπίδα Πηγαδίων.
ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ
Σε τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές, οι τρεις πρωτοπόροι και αήττητοι γνώρισαν την ήττα. Ξεκίνησε ο Άτλας Σελίνου, συνέχισε ο Ορφέας 2005 και τη σκυτάλη πήρε ο Άρης Αβάτου, που στη δεύτερη συνεχόμενη έξοδό του …ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας. Δράστιδα η Σμίνθη που τον κέρδισε με 2-0 στη Χρύσα πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η ομάδα του Φούλη απέκτησε συγκατοίκους στην κορυφή, τον Άτλα Σελίνου που πέρασε με 5η από το Σούνιο (1-5) και τον Ορφέα 2005 που κέρδισε στο Δαφνώνα με 0-1 στις καθυστερήσεις.
Με το σκορ 4-2 που έχασε στο Σέλινο την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ Φιλίων κέρδισε την Κοτύλη στην Λευκόπετρα, χωρίς ιδρώτα πήρε τους βαθμούς της νίκης η Δόξα Μυρωδάτου από το Ορφανό που έχει αποχωρήσει, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει στη συνέχεια με όποια ομάδα θα αγωνιζόταν με την ομάδα του κάμπου.
Γ΄ ΕΠΣ:
ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Αν και δεν αγωνίστηκε, λόγω του καθιερωμένου ρεπό, ο Ορφέας Ν. Αμισσού παρέμεινε στην κορυφή, αλλά απέκτησε συγκάτοικο τον Ολυμπιακό Λεύκης που πήρε χωρίς αγώνα τους βαθμούς της νίκης από τον Φίλιππο 2005 λόγω τιμωρίας του για ανεξόφλητο εξοδολόγιο. Το ντέρμπι του γηπέδου του Π. Κατραμίου είχε νικητή τον Κεραυνό με σκορ 1-3 επί του Σαμακώβ που φέτος δε βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση.
Τρίτη νίκη για τα Σήμαντρα Σπορ που συνέτριψαν με 7-2 το Κάστρο Γλαύκης, που είναι και το σκορ της κατηγορίας μετά το 1-7 των Θερμών στην πρεμιέρα επί του Φίλιππου 2005.
Επανήλθε στις νίκες ο Εθνικός Κιμμερίων κερδίζοντας με 2-1 τις Θέρμες, ενώ ο Κόσυνθος 2005 πέτυχε την 3η εκτός έδρας νίκη σε ισάριθμους αγώνες, χωρίς να έχει γευθεί τη χαρά της νίκης στη Νεάπολη όπου σε δύο αγώνες έχει ισάριθμες ήττες.
Ντέρμπι περιλαμβάνει η 6η αγωνιστική που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί. Ο φιλόδοξος Κεραυνός Π. Κατραμίου υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Ορφέα Ν. Αμισσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου