Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Κομφούζιο στη νομαρχία για το κλείσιμο των σχολείων Ήταν την Παρασκευή στις 11 το βράδυ περίπου όταν φθάνει το πρώτο Φαξ από το γραφείο του Νομάρχη το οποίο γράφει: «Το γεγονός ότι υπάρχουν κατά συρροή μη επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης στα τμήματα Β1, Γ2, και Γ3 του 1ου 24θεσιου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, στην Ε τάξη του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κιμμερίων, στην Γ τάξη του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και στα τμήματα Α2, Α3, Β1 του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης αποφασίζεται η παύση λειτουργίας των τμημάτων αυτών για επτά ημέρες, αρχομένης από αύριο 14-11-2009 λόγω συρροής περιστατικών κρουσμάτων γρίπης.»
Η απόφαση αυτή γνωστοποιείται στα αρμόδια γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκαλώντας την έκπληξη των επικεφαλής καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται τμήματα αλλά και σχολεία για τα οποία δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της λειτουργίας τους.
Έτσι ξεκινάει ένας μαραθώνιος προκειμένου να αλλάξει η απόφαση και να σταλεί εκ νέου προκειμένου να διορθωθεί το λάθος που έγινε. Στη μία παρά είκοσι ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου φθάνει νέα διορθωμένη απόφαση η οποία δεν περιλαμβάνει το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Σε ό,τι αφορά στο Γ3 του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης η εισήγηση έγινε από πνευμονιολόγο που έκρινε ότι και το τμήμα αυτό θα έπρεπε να αναστείλει τη λειτουργία του χωρίς να υπάρχει ανάλογη εισήγηση από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι με πρωτοβουλία της νομαρχίας και το παραπάνω τμήμα εντάχθηκε στην πρόληψη που λαμβάνεται.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι διευθυντές των σχολείων όταν απουσιάζουν πολλά παιδιά σε κάθε τμήμα είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν τους δεν παρίστανται στα μαθήματά τους και αν πάνω από πέντε δηλωθούν ότι έχουν γρίπη τότε ενημερώνουν τις διευθύνσεις οι οποίες με τη σειρά τους στέλνουν κατάσταση απόντων και τους λόγους της απουσίας τους στη διεύθυνση υγείας η οποία επιφορτίζεται να επικοινωνήσει με το ΕΚΕΠΥ για να λάβει περαιτέρω οδηγίες. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι αρμόδιοι της διεύθυνσης υγείας της νομαρχίας Ξάνθης επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο αφού προχώρησαν στην αναστολή τμημάτων του 2ου Γυμνασίου χωρίς να έχουν πρώτα εξετάσει ενδελεχώς την απόφαση. Βέβαια η σπουδή που επέδειξαν διορθώθηκε με νέα απόφαση, εντούτοις δεν παύουν να πλανώνται τα ερωτήματα για τον τρόπο που ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα τη στιγμή που η πολιτεία συνιστά υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Μ.ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου