Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…ο «υπερπατριώτης» εκδότης της εφημερίδας Μαχητής ο οποίος σχολιάζοντας το άρθρο της υπογράφουσας τη στήλη αναφορικά με την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα Αθέατος Κόσμος χαρακτήρισε αθλιότητες τα όσα αναφέρονται. Πρώτον αθλιότητα είναι η δική του στάση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μαρία Κώστογλου δεν είναι υπάλληλος του Εργατικού Κέντρου και ότι το γραφείο της είναι εκτός Ξάνθης. Και το γνωρίζει πολύ καλά γιατί αποστέλλει εκεί τους υπαλλήλους του για να εισπράξουν τη συνδρομή για την εφημερίδα του. Η πρώτη αθλιότητα λοιπόν αυτή. Αλλά ο άνθρωπος την παραπληροφόρηση την έχει αναγάγει σε τέχνη. Εμείς πού να συγκριθούμε μαζί του; Δεύτερον. Στην αρχή αρχή του άρθρου αναφέρονταν ότι η εκπομπή φιλοξένησε όλα τα ακραία στοιχεία της Θράκης, εκτός εξαιρέσεων. Μόνο που ο κύριος Παπαδόπουλος τη φράση «εκτός εξαιρέσεων» σκοπίμως την αγνόησε θέλοντας να ενσπείρει ζιζάνια μεταξύ της δημοσιογράφου και του κυρίου Καμαρίδη. Μόνο που η συνταγή δεν του κάθισε. Αντίθετα έγινε το ανέκδοτο των δύο συναδέλφων. Τρίτον. Η γράφουσα δεν κατονόμασε, εκτός των κυρίων Βελόπουλου και Ντεντέ, άλλους ομιλούντες. Άρα; Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Ο ίδιος κατέταξε τον εαυτό του στα ακραία στοιχεία της Θράκης χωρίς εμείς να χρειαστεί να πούμε τίποτε. Μπράβο του πάντως που το παραδέχεται. Τέλος το άρθρο έτυχε πολύ καλής κριτικής από νοήμονες, δημοκράτες πολίτες και η γνώμη μόνο των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι που μετράει για εμάς. Η όποια μελάνη χύθηκε για χάρη του συγκεκριμένου κυρίου έγινε απλώς για να διευκρινίσουμε την έννοια και το περιεχόμενο του όρου «αθλιότητα». Α, και για να μην ξεχάσω. Η εφημερίδα «Τόλμη» δεν είναι της Μαρίας Κώστογλου. Είναι όλων των συνεργατών της. Πού να γνωρίζει όμως αυτός από συλλογική εργασία; Βλέπετε όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Πονάει κύριε Παπαδόπουλε η Τόλμη; Πονάει;

…ο υπερβάλλον ζήλος της Νομαρχίας να κλείσει σχολεία χωρίς πρώτα να εξετάσει ενδελεχώς εάν οι απουσίες οφείλονται σε κρούσματα γρίπης και όχι σε άλλους λόγους. Σε μια περίοδο που η χώρα έχει μπει στη φάση της πανδημίας και ο κόσμος δε θέλει και πολύ για να πανικοβληθεί τέτοιες κινήσεις το μόνο που κάνουν είναι να εντείνουν την ανησυχία όχι μόνο για τον ιό H1N1 αλλά κυρίως για την ετοιμότητα και την υπευθυνότητα που αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας έως τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατούσε σύγχυση καθώς προσπαθούσαν να διορθώσουν και να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να ενσπείρουμε αδικαιολόγητο πανικό.

…οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής στο δήμο Βιστωνίδας από τους οποίους ζητείται τώρα να εγκαταλείψουν το χώρο μετά από ολόκληρα χρόνια που έστησαν εκεί τη ζωή τους. Και βέβαια όλοι αναγνωρίζουν ότι το κέντρο έγινε για να φιλοξενεί προσωρινά τους περιπλανώμενους νομάδες. Ωστόσο όταν το κράτος νομιμοποιεί ατύπως μια κατάσταση δεν είναι δυνατόν να έρχεται μετά από χρόνια, και αφού οι άνθρωποι έχουν στήσει μια νέα ζωή, και να τους ζητά να εγκαταλείψουν τον τόπο. Μια πολιτική που στρέφεται πρώτιστα κατά των παιδιών αφού τυχόν ξεριζωμός τους σημαίνει και εγκατάλειψη του σχολείου, κάτι που αντανακλά στη μόρφωσή τους. Ένα κεφάλαιο στο οποίο οι αγράμματοι γονείς επενδύουν προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Και το παράλογο της υπόθεσης; Τη στιγμή που το κράτος αναγνωρίζει το παράνομο της μόνιμης εγκατάστασης την ίδια ώρα η πολεοδομία επιβάλλει πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές. Δηλαδή αν αποδεχτούν τα πρόστιμα σημαίνει και ότι θα μπορέσουν να μείνουν; Πραγματικά έχουμε μπερδευτεί λιγάκι με αυτή την υπόθεση και καλό θα είναι να μας ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς γίνεται.

…ξεχασμένος πρώην «παράγοντας», να τον κάνει ο Θεός δηλαδή, ο οποίος παρακαλούσε να βγει στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα η οποία ασχολήθηκε με τη Θράκη. Η ξεφτίλα δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο. Τι να μας πει ο άνθρωπος; Πολιτικά εξαφανισμένος είναι. Έλαμψε για λίγο σαν διάττοντας αστέρας, λόγω συγκυριών, και μετά …πάπαλα. Τώρα έφθασε στο σημείο να παρακαλά από εδώ και από εκεί, αρκεί να μένει στη δημοσιότητα. Μόνο που τέτοια δημοσιότητα, η οποία θυσιάζει την ισορροπία στην περιοχή, για χάρη μιας εμφάνισης στην τηλεόραση, ας την χαίρεται. Το κακό είναι ότι τις μωροφιλοδοξίες ορισμένων τις πληρώνουμε όλοι. Η Θράκη ούτε αλώθηκε ούτε άντρο της Τουρκίας είναι. Και όσοι πέρασαν αυτή την εντύπωση στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν τεράστιες ευθύνες. Αν δεν το καταλαβαίνουν τότε είναι επικίνδυνο και να μιλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου