Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Δέκα χρόνια … φαγούρας για τη Skoda Ξάνθη που έσπασε την παράδοση με την ΑΕΚ 1-0
Κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια πέρασαν από την τελευταία νίκη της Skoda Ξάνθη επί της ΑΕΚ, που και τότε είχε πραγματοποιηθεί, με προπονητή τον Γιάννη Ματζουράκη. Ήταν Ιανουάριος του 1999 και το τελικό 2-1 είχε διαμορφωθεί με γκολ των Θωμά Κυπαρίση στο 37΄ - Ισμαήλ Μπα στο 47΄, ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Σαβέφσκι.
Την Δευτέρα το βράδυ η πολύ καλά οργανωμένη Skoda Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια την αγωνιστικά κουρασμένη «Ένωση» με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάουρο Πόϊ, στο 21΄ λεπτό.
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη που έπιασε τον δικέφαλο της Αθήνας, στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, με επτά βαθμούς.
Από την άλλη κι άλλο έδαφος έχασε η ΑΕΚ στη βαθμολογία, μετά την ήττα στα Πηγάδια για την 6η αγωνιστική και βρίσκεται στο -11 από την κορυφή.
Ο Γιάννης Ματζουράκης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βασικό τον Βασιλακάκη στην δεξιά πλευρά και έβαλε τον Λουτσιάνο πίσω από τον επιθετικό που ήταν ο Πόϊ.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε τον Γιάχιτς στα χαφ, Μαντούκα και Χέρσι αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και Σκόκο πίσω από τον Μπλάνκο.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
Στο 4': Μακρινό σουτ του Μαντούκα, περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
Στο 15': Ο Χέρσι πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κάκος ακυρώνει το γκολ της ΑΕΚ.
Στο 21' ΓΚΟΛ: Μετά από άστοχη έξοδο του Σάχα, ο Πόϊ ανοίγει το σκορ για τη Skoda Ξάνθη, έχοντας χρησιμοποιήσει το χέρι του για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 36': Ο Χέρσι βρίσκεται μόνος στη μικρή περιοχή απέναντι στον Γκσπούρνινγκ και αντί να πλασάρει δίνει δίπλα του στον Μπλάνκο. Ο Αργεντινός στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ.
Στο 42': Ο Μαντούκα σεντράρει από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Μπλάνκο περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 59': Ο Λουτσιάνο βγάζει σέντρα ακριβείας από αριστερά για τον Φλίσκα, που δεν πιάνει καλά το σουτ και από πολύ ευνοϊκή θέση στέλνει τη μπάλα άουτ.
Στο 71': Φάση διαρκείας στην περιοχή της Skoda Ξάνθης με διαδοχικές κεφαλιές, η μπάλα φτάνει στον Μπλάνκο, ο οποίος από κοντά με το κεφάλι δεν καταφέρνει να νικήσει τον Γκσμπούρνινγκ.
Στο 75': Απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία της Skoda Ξάνθης.
Στο 81': Ο Αραούχο σώζει την τελευταία στιγμή την ΑΕΚ, με τον Φλίσκα έτοιμο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Σάχα εξουδετερωμένο.
Στο 90': Ο Μπλάνκο φεύγει από κανονική θέση και εξαπολύει εκπληκτικό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκσπούρνινγκ, πραγματοποιώντας την απόκρουση του αγώνα.
MVP
Ο Γκσπούρνινγκ φώναξε παρών όποτε η άμυνα της Skoda Ξάνθης «τα χρειάστηκε» απέναντι στους επιθετικούς της ΑΕΚ και κυρίως τον Μπλάνκο. Ο Αυστριακός γκολκίπερ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε πως δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γκολκίπερ της Superleague.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Καλή ήταν η διαιτησία του Κερκυραίου Τάσου Κάκου και των βοηθών του Μποζατζίδη (Θεσσαλονίκης) – Τάτση (Γιάννινα). Κιτρίνισε τους Κιντάνα – Βάλλα.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Skoda Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Τζάγκι, Παπαδημητρίου (75' Βακουφτσής), Βάλλας, Κωστούλας, Βασιλακάκης, Φλίσκας (83' Ριζογιάννης), Κιντάνα, Πόϊ, Στρμπα, Λουτσιάνο (61' Ταϊντέ)
Α.Ε.Κ.: Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Αραούχο, Αρτσε, Γιάχιτς (85' Ιορντάκε),, Γκερέιρο (64' Ταχτσίδης), Χέρσι (59' Λεονάρντο), Σκόκο, Μαντούκα, Μπλάνκο.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μεγάλη τη νίκη της Skoda Ξάνθης χαρακτήρισε ο Γιάννης Ματζουράκης, ο οποίος παρουσιάστηκε πανευτυχής στην συνέντευξη τύπου και δεν πήρε θέση για τις επίμαχες φάσεις: «Μας ενδιαφέρει να δίνουμε την ψυχή μας και να κερδίζουμε τόσο δύσκολα παιχνίδια. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας, ειδικά στα τελευταία λεπτά, που ήταν πολύ δύσκολα μετά τις κλασικές ευκαιρίες που χάσαμε και την πίεση που δεχτήκαμε. Η νίκη μας είναι πολύ μεγάλη από όλες τις απόψεις. Δεν έχω άποψη για το ακυρωθέν γκολ του Χέρσι, άλλοι είπαν ότι ήταν χέρι κι άλλοι ότι δεν ήταν».
Από την αντίπερα όχθη, απογοητευμένος τόσο από την εικόνα των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο, όσο και από την διαιτησία του Κάκου παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην συνέντευξη Τύπου, ήταν ολιγόλογος και ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό παρών στο γήπεδο.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ το πρόγραμμα της 4ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος. Σε αυτή τη φάση μπαίνουν και οι «μεγάλοι» στη μάχη, με την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει. Η Skoda Ξάνθη αγωνίζεται στο Ελληνικό με τον Εθνικό Μάνης, μία συνάντηση που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου και θα αρχίσει στις 14.15.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι ομάδες της Superleague αγωνίζονται εκτός έδρας.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ
Εκκαθαρίσεις στο ρόστερ της Skoda Ξάνθης θα υπάρξουν μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Ματζουράκης αδυνατεί να δουλέψει με 35 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην διάθεσή του.
Για κανέναν προπονητή στον κόσμο δεν είναι εύκολο να δουλέψει με ένα υπεράριθμο ρόστερ και το ίδιο ισχύει για τον Ματζουράκη. Τα προσεχή παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο για την παραμονή αρκετών παικτών στα Πηγάδια. Πρόθεση των ανθρώπων της Skoda Ξάνθης να μην αριθμεί το ρόστερ περισσότερους από 30 ποδοσφαιριστές.
ΘΥΜΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ
«Θύμα» ληστείας έπεσε ο Μάουρο Πόι. Άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του και έκλεψαν αντικείμενα που σύμφωνα με τον Αργεντινό επιθετικό δεν ήταν μεγάλης αξίας.
ΝΕΟΙ – ΕΦΗΒΟΙ
Το απόλυτο είχαν οι δύο ομάδες της Υποδομής της Skoda Ξάνθης. Οι Νέοι με γκολ του Κουτίνη στο 15΄ κέρδισαν την ΑΕΚ με 1-0 στο Αθλητικό Κέντρο της Skoda Ξάνθη το Σάββατο το πρωί αν και έπαιζαν από το 50΄ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινης του Κομεσίδη. Και οι Έφηβοι στο ίδιο γήπεδο λίγο μετά κέρδισαν με 4-2 τον Ηρακλή και ανέβηκαν στην τρίτη θέση του Β΄ ομίλου.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΚΡΖΕΛΑΚ;
Επιστρέφει - όπως όλα δείχνουν-στην ομάδα της Skoda Ξάνθης ο Ράφαλ Γκρζέλακ. Ο Πολωνός μέσος είχε δοθεί δανεικός στη Στεάουα Βουκουρεστίου, αλλά η τελευταία αναμένεται να ακυρώσει τη συμφωνία, αφού δεν είναι ικανοποιημένη από την παρουσία του. Άγνοια δηλώνουν στη Skoda Ξάνθη για το θέμα της αποδέσμευσης του Πολωνού χαφ αφού όπως υποστηρίζουν δεν έχουν σχετική ενημέρωση ούτε από τον παίκτη ούτε από τους Ρουμάνους.
Ο κ. Μαντζουράκης είναι αυτός που θα λάβει τελικά την απόφαση για την περίπτωση του Γκρζέλακ, με τον οποίο αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είχαν μία πολύ καλή συνεργασία στην ομάδα της Skoda Ξάνθης.
ΔΙΑΚΟΠΗ
Διακοπή έχουμε στο πρωτάθλημα της Super League λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου κυπέλλου, με Λετονία και Λουξεμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου