Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τυχεροί όσοι παρακολούθησαν το 1ο MOUNTAIN BIKE FESTIVAL

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν στους 100 περίπου θεατές το πρωί της προηγούμενης Κυριακής οι 74 ποδηλάτες που πήραν μέρος στο 1ο MOUNTAIN BIKE FESTIVAL που έγινε 4χλμ πάνω από την Παναγία της Καλαμούς.
Οι αγώνες περιλάμβαναν αντοχή και κατάβαση. Στην πρώτη οι 26 ποδηλάτες που συμμετείχαν από τους 32 που είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή, διαγωνίστηκαν σε πέντε γύρους των 5,5 χλμ με χρονομέτρηση και ο νικητής αναδείχθηκε μετά από 1 ώρα και 22 λεπτά, επίπονης και σκληρής δοκιμασίας.
Το θέαμα που παρουσίασαν όλοι οι αθλητές ήταν μοναδικό αφού κράτησαν την αδρεναλίνη και την αγωνία των φίλων του αθλήματος στα ύψη. Αξίζει να αναφέρουμε πως μέρος πήραν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στους αγώνες κατάβασης ανάμεσα στους 48 ποδηλάτες βρέθηκαν 7 από τη Βουλγαρία και 2 από τη Γερμανία.
Να πούμε ότι η εκδήλωση αυτή είχε διάρκεια δύο ημερών. Το Σάββατο οι ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις διαδρομές με τα πόδια, να κάνουν τις προπονήσεις τους για την καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει της Κυριακής που έγιναν οι αγώνες.ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Να πούμε πως η πρώτη τριάδα στους αγώνες αντοχής (cross country XC) ήταν οι:
1ος Μολλά Χαρούν του Δαίδαλου Δράμας
2ος Χορτομάρης Βασίλης του Α.Π.Σ. Μαχητή Σερρών
3ος Λαλιώτης Κώστας του Πήγασου Ξάνθης
Οι αγώνες αντοχής περιλαμβάνουν μία διαδρομή 5,5 – 6 χλμ με 5 γύρους. Οι έξι πρώτοι ολοκλήρωσαν κανονικά τον αγώνα.
Επίσης τις πρώτες τρεις θέσεις στους αγώνες κατάβασης (downhill – DH) πήραν οι:
1ος Χαϊδεμενάκης Μπάμπης Scott Χανίων Κρήτης
2ος Sari Oglou Orlando της Giant Γερμανίας
3ος Νησιώτης Δημήτριος της Forrest Gam Θεσσαλονίκης
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ
Οι αγώνες κατάβασης γίνονται σε δύο σκέλη, τους προκριματικούς και τους τελικούς. Η συνολική απόσταση της πίστας είναι 2 χλμ.
Αναφορικά με τη διοργάνωση του 1ου ΞΑΝΘΗ MOUNTAIN BIKE FESTIVAL να πούμε ότι ήταν πετυχημένη και αξίζουν συγχαρητήρια στη MOUNTAIN ACTIVE η οποία δημιουργήθηκε στην Ξάνθη πριν από λίγους μήνες και είναι εταιρία αστική – μη κερδοσκοπική. «Υπεύθυνοι» για τη δραστηριοποίησή της είναι κυρίως παλιοί ποδηλάτες – μαραθωνοδρόμοι του βουνού. Σκοπός της εν λόγο εταιρίας είναι να διαδοθεί η ορεινή ποδηλασία και ο ορεινός μαραθώνιος, ενώ στόχο αποτελεί επίσης και η δημιουργία ενός ποδηλατικού πάρκου στο σημείο όπου έγινε το πρώτο αυτό Φεστιβάλ.
Ελπίζουμε και στο μέλλον να υπάρξει ανάλογη δραστηριότητα γιατί όντως είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Μετά από ένα τριήμερο γεμάτο ποδήλατο το Xanthi MTB Festival 2009 «έριξε αυλαία». Ο καιρός ήταν καλός (με εξαίρεση τον άνεμο που δημιούργησε προβλήματα στον αγώνα του DH την Κυριακή), οι διαδρομές ελπίζουμε να ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς και γενικότερα όλοι να πέρασαν καλά και να απολαύσανε ποδήλατο.Τα ευχαριστήριά μας στους χορηγούς του φεστιβάλ, τον κ. Θεοτόκη και τη GIANT, τον κ. Κώστα Τσουνάκο υπεύθυνο του Xanthi Bikes, τον κ. Παπαγεωργόπουλο και το Action Bike Club και τη Specialized καθώς και τη Red Bull που έδωσε το παρόν και στο Downhill.gr για την υποστήριξη.
Ευχαριστήρια επίσης και στους ντόπιους χορηγούς μας και τα ξενοδοχεία ΕΛΕΝΑ, 916 και ΠΕΤΡΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ, επίσης για την υποστήριξή τους.Περαστικά στους 2 locals που τραυματίστηκαν (λόγω του αέρα), τον Βάϊο και τον Jimmy και ευχές για γρήγορη ανάρρωση.Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους παραβρέθηκαν, γιατί αν και είμαστε μακριά δώσανε όλοι το παρόν τους κάνοντας πολλά χιλιόμετρα, αλλά και για την επιείκεια τους. Ευχαριστώ και ελπίζω να περάσατε όλοι τέλεια.Ραντεβού την Άνοιξη.
Βαγγέλης Mountain Active

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου