Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Γεμάτη σκουπίδια η Νεάπολη
Χιλιάδες απορρίμματα δίπλα σε σχολεία και σπίτια
Σε ένα μικρό σκουπιδότοπο είχε μετατραπεί το παρκάκι στη Νεάπολη, δίπλα ακριβώς από τα σχολεία της περιοχής και εντός κατοικημένης περιοχής.
Χρειάστηκε η παρέμβαση του Καναλιού 6 που σε σχετικό ρεπορτάζ κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό, ώστε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να καθαρίσουν την περιοχή.
Σακούλες γεμάτες σκουπίδια, άδεια μπουκάλια, κουτιά, ακόμη και περισσεύματα φαγητών κατέκλυζαν την περιοχή προκαλώντας όχι μόνο περιβαλλοντική μόλυνση αλλά και κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των μαθητών που χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς.
Γύρω από αυτό το παρκάκι υπάρχουν πολλά σχολεία όπως το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά καθημερινά να ζουν σε αυτό το περιβάλλον. Παίζουν και κάνουν βόλτες δίπλα στα σκουπίδια ενώ ακόμη και η είσοδος του δημοτικού ήταν γεμάτη απορρίμματα.
Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι καταγγέλλουν ότι οι τοπικές αρχές τους θυμούνται μόνο στις εκλογές. «Όποτε έχει έναν οποιοδήποτε εκλογικό αγώνα τότε θυμούνται να έρθουν να καθαρίσουν αυτό τον τόπο» δηλώνουν, τονίζοντας παράλληλα πως το πρόβλημα αυτό είναι χρόνιο και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να το λύσει.
Ωστόσο από την πλευρά του δήμου ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Γιαγτζόγλου, δηλώνει πως η συγκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο Ξάνθης γίνεται σε καθημερινή βάση και σε πολλές περιπτώσεις δύο και τρεις φορές την ημέρα και πως οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για τα σκουπίδια που θα πρέπει να εναποθέτουν στους κάδους. «Έχουμε κάνει πολλές φορές εκκλήσεις και συστάσεις προς τους πολίτες, όμως πολλοί συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο» δηλώνει και προσθέτει πως είμαστε όλοι οι πολίτες υπεύθυνοι για την καθαριότητα αυτής της πόλης.
Όσον αφορά στα ειδικά καλαθάκια απορριμμάτων που θα έπρεπε να υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου αλλά είναι άφαντα, ο κ. Γιαγτζόγλου δηλώνει πως έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, όμως μετά από λίγο άγνωστοι τα καταστρέφουν.
Το γεγονός πάντως είναι πως σπασμένοι σωλήνες, σκουπίδια και δεκάδες αδέσποτα συνθέτουν το όλο σκηνικό του οικισμού, με αποτέλεσμα μια περιοχή που ξεκίνησε να κατοικείται με τις καλύτερες προοπτικές να καταντήσει να θεωρείται υποβαθμισμένη και να παρουσιάζει αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου