Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Άδοξος αποκλεισμός για τη Makro Ξάνθη από τους Ίκαρους Σερρών

Είναι γνωστό ότι οι αγώνες κυπέλλου αποτελούν ένα πολύ καλό τεστ των ομάδων κατά την περίοδο της προετοιμασίας τους ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Η Makro Ξάνθη έδωσε δύο αγώνες, με ομάδες που θα τις ξαναβρεί στο δρόμο της, αφού συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα, με το Γρηγόρη Σουλιώτη να βγάζει ασφαλή συμπεράσματα μιας και ήταν τα πιο δυνατά παιχνίδια από όσα έχει δώσει μέχρι σήμερα. Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο αγώνων του δευτέρου τη τάξει Εθνικού θεσμού της ΕΟΚ, όπου η Makro Ξάνθη έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες.
ΙΚΑΡΟΙ – MAKRO ΞΑΝΘΗ
Όχι μόνο δεν τα κατάφερε στις Σέρρες η Makro Ξάνθη να πετύχει τη νίκη - πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, αλλά πραγματοποίησε τη χειρότερή της εμφάνιση στους μέχρι σήμερα αγώνες προετοιμασίας, χάνοντας από την ομάδα του Στάθη Καμαράκη με 88-66. Μια διαφορά που αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, με την ξανθιώτικη ομάδα να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο.
Από το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα προηγήθηκαν με 8-0 και 12-4, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να σουλουπώσουν την κατάσταση και να βρίσκουν προς στιγμή απαντήσεις στο δικό τους κακό ξεκίνημα. Ένα λεπτό πριν το τέλος της 1ης περιόδου, μείωσαν σε 18-14 αλλά τρία λάθη του κ. Λαζαρίδη έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξαναφέρουν τη διαφορά στο +9 που ήταν και η μεγαλύτερη σ΄ αυτό το διάστημα.
Η δεύτερη περίοδος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Πριν περάσουν 67΄΄ η διαφορά έφτασε σε νταμπλ σκορ (28-14) διαγράφοντας τη συντριβή. Μοναδικός παίκτης που βρισκόταν στο παιχνίδι ήταν ο Νησιώτης που όμως φορτώθηκε με τρία φάουλ, πρόβλημα που φάνηκε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τέσσερα τρίποντα των Ξανθιωτών (3 ο Γέλενιτς και ο Στεφανίδης) μειώνοντας σε 53-40 αλλά το 3ποντο του Ξανθιώτη Βοϊβατόπουλου που διαπρέπει με τα χρώματα των Ικάρων, επανάφερε την ισορροπία και τη διαφορά με τη λήξη της 3ης περιόδου στο +23.


Στην τελευταία περίοδο η ψαλίδα άνοιξε στο μέγιστο, στους 31 πόντους, 76-45 και η είσοδος του Ιωακειμίδη με την επάνοδο του Νησιώτη, έφεραν τη διαφορά στο +22 (88-66).
Τα 10λεπτα: 27-14, 45-28 (ημιχ.), 68-45, 88-66 τελικό.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Λαζαρίδης - Μήτσιου (Θεσσαλονίκης)
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 9 (3), Μουζακίτης 9 (3), Τότσιος 5 (1), Γεωργαντάς 3 (1), Ιωσηφίδης, Παπούδας, Χόχλερ 23 (4), Συμεωνίδης 4, Ασημάκης 12 (2), Βοϊβατόπουλος 12 (1), Τοπούζης 12
MAKRO ΞΑΝΘΗ (Σουλιώτης): Παναγιωτόπουλος 5 (1), Ιωακειμίδης 6, Κουκουράβας, Στεφανίδης 9 (2), Μαρουλλάκης, Γέλενιτς 17 (4), Αναγνωστόπουλος 11, Νησιώτης 18, Μασλαρινός
ΧΡΗΣΤΟΥ Ο ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ
Στην Makro Ξάνθη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Χρήστου, ο οποίος συμφώνησε για την επόμενη χρονιά. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή αποτελεί μια πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη στο πρωτάθλημα της Α2.
Έτσι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το σίριαλ της απόκτησής του, αφού αποδείχθηκε ότι η διοίκηση του κυρίου Νίκου Νικολόπουλου ήθελε τον παίκτη για αυτό και η πρόταση που του έγινε ήταν αρκετά ικανοποιητική.
Πέρυσι, με τη φανέλα του Ηρακλή ο Κώστας Χρήστου είχε 11 πόντους και 4,5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 27 αγώνες. Να σημειωθεί ότι ο 32χρονος φόργουορντ που έχει αγωνιστεί ακόμα σε ΠΑΟΚ, Σπόρτιγκ και Χαλκίδα, παντρεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην εκκλησία Κυρίλλου και Μεθόδιου και θα μένει μόνιμα στην Ξάνθη, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του Κατερίνα Τσακουρίδου.
ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Και στις Σέρρες έδωσε το παρόν ένα γκρουπ των φιλάθλων Xanthifans, οι οποίοι ήταν συγκλονιστικοί μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου, αλλά αυτή τη φορά δεν έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν οι παίκτες του Γρηγόρη Σουλιώτη για να κάνουν την ανατροπή όπως στον αγώνα με τον Ερμή Περάματος.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα πήραν την πρόκριση, ενώ ξεχώρισαν οι νίκες του Αίαντα Ευόσμου και του Λαυρίου που είναι οι μοναδικές ομάδες της Β΄ Εθνικής που συνεχίζουν και οι συντριβές των φιλόδοξων Ερμή Λαγκαδά και Ρεθύμνου. Ένας αγώνας κρίθηκε στην παράταση, αυτός στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.
ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Κατά την τελευταία συνεδρίασή της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικά συμμετοχής στις ακόλουθες ομάδες καλαθοσφαίρισης που υπέβαλαν πλήρεις φακέλους:ΚΑΕ Α1: Παναθηναϊκός, Κολοσσός Ρόδου, Ηλυσιακός, Καβάλα, Μαρούσι, Περιστέρι, Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Ολύμπια Λάρισας, ΠανελλήνιοςΚΑΕ-ΤΑΚ Α2: Αιγάλεω, Ολυμπιάδα Πατρών, Makro Ξάνθη, Ηρακλής, Πέραμα, ΔάφνηΟ έλεγχος των δικαιολογητικών για τις υπόλοιπες ομάδες μπάσκετ θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Κατά τα άλλα το κύπελλο έγινε κανονικά και συνεχίζεται και αναρωτιόμαστε όλοι το σκοπό ύπαρξης της ΕΕΑ, δίνοντας παρατάσεις στις ομάδες για να ολοκληρώσουν τους φακέλους τους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουν αποκλειστεί έως ότου πάρουν το πιστοποιητικό.
ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ
Η δήλωση μη συμμετοχής της ΑΕΛ και η αδυναμία του Απόλλωνα Πάτρας στο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ των Ανδρών, φέρνουν αναπόφευκτα ανακατατάξεις στα εθνικά πρωταθλήματα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Ο Αρκαδικός και ο ΟΦΗ ανέρχονται από τη Β΄ Εθνική Κατηγορία στην Α2. Μετά από αυτά τα γεγονότα η ομάδα της Λάρισας σβήνει από τον μπασκετικό χώρο, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΠΣΑΠ
Τη στήριξή του στον αγώνα των καλαθοσφαιριστών παρέχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρεται στους κοινούς αγώνες για την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου