Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…η τοπική ΝΟΔΕ η οποία πραγματικά δεν ξέρει πού να κρυφτεί με τις 33 μονάδες διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Καλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τι κάνανε; Καθόταν και περίμεναν τους ψηφοφόρους να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα προκειμένου να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία; Βλέπετε υπάρχει και η «Δεξιά του Κυρίου» και μάλλον σε αυτή βασίστηκαν. Συν Αθηνά όμως και χείρα κίνει έλεγαν οι πρόγονοί μας και κάτι περισσότερο θα ήξερα από εμάς. Θα μου πείτε τι να βγουν και να πουν τώρα παραμονές εκλογών όταν σιωπούσαν για το κλείσιμο της ζάχαρης και των συνεταιριστικών. Ο λαός μπορεί όμως να αργεί αλλά έρχεται η στιγμή που αποδίδει ευθύνες. Ας προσγειωθούν λοιπόν στην πραγματικότητα για το δικό τους πρώτα το καλό.

…ο κύριος Ράπτης ο οποίος δήλωνε ότι δεν έχει να δώσει αναφορά σε κανέναν αναφορικά με τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ. Όπως δεν είχε δώσει αναφορά και με το τι έγινε με τους εκκαθαριστές στην ΣΕΒΑΘ. Δυστυχώς δεν είχε αντιληφθεί, όταν έκανε τις σχετικές δηλώσεις, ότι η καρέκλα του ήδη είχε χάσει τα πόδια της και ο ίδιος είχε πέσει ήδη κάτω. Έστω και τώρα μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσει αυτή την αλαζονική στάση και να σταθεί εντίμως απέναντι σε όλους εμάς προκειμένου να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη στα εργοστάσια στα οποία διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος. Μήπως έστω και τώρα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν ήταν προσωπική του επιχείρηση αλλά περιουσία του ξανθιώτικου λαού για την οποία οφείλει επιτέλους να λογοδοτήσει;

…ορισμένοι όψιμοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι έως πρόσφατα μας αντιμετώπιζαν αφ’ υψηλού γιατί ασκούσαμε κριτική στο ρόλο που έπαιξαν για το κλείσιμο των συνεταιριστικών χωρίς να αντιδράσουν σε αυτή την απόφαση. Την Δευτέρα το πρωί τους είδαμε με κατεβασμένα κεφάλια. Γιατί άραγε; Δεν έβλεπαν τη θύελλα που ερχόταν; Θα μου πείτε αυτοί βολεύτηκαν. Μπήκαν στο δημόσιο και μάλιστα σε θεσούλες που διάλεξαν στην Ξάνθη. Μόνο που τα πράγματα μάλλον θα αλλάξουν γι αυτούς και ίσως τότε ψάξουν βαθιά στη συνείδησή τους για τις χαμένες θέσεις εργασίας και το γκρέμισμα του οράματος του αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή που θυσίασαν για κομματικά και προσωπικά οφέλη.

…η Νομαρχία Ξάνθης που πέρα από την όποια κριτική ασκούμε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι την βραδιά των εκλογών ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στην υποχρέωσή της για άμεση ενημέρωση. Η ιστοσελίδα, ιδιαίτερα αυτή που αφορούσε στην σταυροδοσία, ενημερωνόταν κάθε τρία λεπτά δίνοντας την εικόνα που επικρατούσε στο νομό. Αν και εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις με την επιλογή των τμημάτων που καταχωρούνταν προκειμένου να κορυφωθεί η αγωνία ενός συγκεκριμένου υποψηφίου βουλευτή και των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν. Πέρα όμως από τις όποιες ενστάσεις εκφράστηκαν από διάφορες πλευρές γεγονός είναι ότι η δουλειά των δημοσιογράφων διευκολύνθηκε κατά πολύ.

…η συγγνώμη που απαίτησε από την εφημερίδα Τόλμη ο νομάρχης Ξάνθης με αφορμή το δημοσίευμα για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην 28ης Οκτωβρίου. Το ζήτημα όμως είναι το ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες όταν μπαίνει απαγορευτικό στην ενημέρωση για θέματα που αφορούν στη δημόσια υγεία όπως η νέα γρίπη, οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει των γιορτών, η γρίπη των πτηνών παλαιότερα και πλείστα άλλα παραδείγματα. Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη όταν το Κανάλι 6 απευθύνεται στους καθ’ ύλην αρμόδιους προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες και βρίσκει κλειστές πόρτες.. Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη που αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε στη Νομαρχία Ροδόπης για να ενημερώσουμε γονείς, αγρότες, κτηνοτρόφους οι οποίοι μας ανοίγουν διάπλατα τις δικές τους πόρτες χωρίς να χρειάζονται εγκρίσεις και χωρίς να υφίστανται απαγορεύσεις. Για όλα αυτά θα ζητήσει κανείς συγγνώμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου