Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΛΜΗΡΑ

Αν ανοίξετε έναν τηλεφωνικό κατάλογο και ψάξετε να βρείτε τα τηλέφωνα της Νομαρχίας Ξάνθης, θα βρείτε αμέτρητα νούμερα, δεκάδες γραμμές δηλαδή που κάθε μιας μόνο το πάγιο κοστίζει τουλάχιστον 35 ευρώ. Η κάθε υπηρεσία έχει από δύο και τρεις αριθμούς και όλα αυτά τη στιγμή που σε κάποιο υπόγειο σαπίζει ένα τεράστιου κόστους τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο αν αξιοποιηθεί, θα μειώσει κατά πολύ το κόστος των υπαρχόντων γραμμών, αφού το ίδιο το τηλεφωνικό αυτό κέντρο δίνει αρκετές γραμμές χωρίς η κάθε μία από αυτές να έχει ξεχωριστό πάγιο. Γιατί άραγε προμηθεύτηκε η Νομαρχία το συγκεκριμένο μηχάνημα αφού σκόπευαν να το αφήσουν να σαπίζει στο υπόγειο; Γιατί έστω και τώρα δεν αποφασίζουν να το αξιοποιήσουν; Έχουν δηλαδή παραπανίσια χρήματα και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν;

Τελικά στον τόπο μας ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι τον συμφέρει γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η απάντηση του Νομάρχη ο οποίος στην ουσία μας είπε ότι στην περίπτωση των τιμολογίων για την προβολή των γιορτών Νέστου έγιναν όλα νόμιμα. Μας εμείς δεν είπαμε ποτέ πως έγινε κάτι παράνομα. Απλά ζητήσαμε να μάθουμε τι ποσά και σε ποιους δόθηκαν με νόμιμες διαδικασίες και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε με κάθε ΝΟΜΙΜΟ μέσο να το μάθουμε. Εξάλλου αφού όλα έγιναν νόμιμα, κάτι που ποτέ δεν αμφισβητήσαμε, γιατί οι Παυλίδης και Στάντσιου αρνούνται να μας δώσουν τα στοιχεία που ζητάμε; Τι έχουν να φοβηθούν;

Σχετικά με το θέμα των τιμολογίων για την προβολή των γιορτών Νέστου ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης και η κυρία Πέπη Στάντσιου με απαντητική επιστολή τους μας λένε πως όλα έγιναν με νόμιμες διαδικασίες. Βέβαια όλα έγιναν νόμιμα και στη δημαρχιακή όπου η ένσταση των εργολάβων απορρίφθηκε με την ψήφο του προέδρου η οποία μέτρησε διπλή, όπως επίσης όλα έγιναν νόμιμα και στην περίπτωση της διάσπασης στα δύο του έργου προς τα Κιμμέρια, ενώ όλα έγιναν νόμιμα και στην περίπτωση της τοποθέτησης των δύο ηλεκτρονικών πινακίδων μέσα στην πόλη. Προφανώς με νόμιμες διαδικασίες έγινε και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ασφαλτόστρωση του περιβάλλοντα χώρου στον παιδικό σταθμό της Χρύσας, ένα έργο που προκηρύχθηκε μετά την ολοκλήρωσή του. Τελικά τι είναι νόμιμο και τι παράνομο; Πότε ισχύει ένας νόμος και πότε όχι; Ποιοι και με ποια κριτήρια αποφασίζουν αν κάτι είναι νόμιμο ή παράνομο;

Η Τ ανέδειξε το θέμα με τις ηλεκτρονικές πινακίδες, τα όσα έγιναν στη δημαρχιακή της 18ης Σεπτεμβρίου, αλλά κανείς δε φάνηκε να δίνει σημασία σε όλα αυτά. Που είναι οι νόμοι; Πότε αυτοί τελικά εφαρμόζονται; Ας ελπίσουμε πως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι νόμοι να ισχύουν για όλους και να εφαρμόζονται παντού και όχι μόνο για τους μικρούς και αδύνατους.

Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον κύριο Νομάρχη για το λάθος που κάναμε να μιλήσουμε για διπλής κατεύθυνσης δρόμο στην 28ης Οκτωβρίου, τον ευχαριστούμε πολύ που μας διόρθωσε και θα φροντίσουμε αυτό να μην επαναληφθεί. Ελπίζουμε η διεύθυνση της εφημερίδας μας, να δημοσιεύσει την επιστολή του με γράμματα αρκετά μεγάλα ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια. Θα θέλαμε μόνο να ρωτήσουμε αν ο κάθετος άξονας του κυρίου Νομάρχη είναι μονής ή διπλής κατεύθυνσης, για να ξέρουμε κι εμείς τι να λέμε. Όπως επίσης θέλουμε να μας πει αν στο περίφημο αρδευτικό τα νερά κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν. Ελπίζουμε σύντομα ο Νομάρχης να λύσει αυτές τις απορίες μας.

Από πληροφορίες που έχουμε, μάθαμε πως όλοι στη Νέα Δημοκρατία έκαναν προεκλογικό αγώνα για την παράταξη και ο Νομάρχης Ξάνθης έκανε αγώνα για τον εαυτό του, προβάλλοντας τα έργα που έχει κάνει. Έτσι ήθελε να βοηθήσει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει τις εκλογές;


Τελικά ο κύριος Φανουράκης αποφάσισε που ανήκει; Τον είδαμε προεκλογικά σε εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ και σε εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας, εκτός πια κι αν θέλει να το παίζει διπλό ταμπλό.

Για 9 μήνες απλήρωτοι είναι ορισμένοι υπάλληλοι της Αναπτυξιακής ενώ αρκετοί έχουν καθυστέρηση τριών έως και τεσσάρων μηνών να πάρουν το μισθό τους. Τελικά για ποια δικαιοσύνη και για ποιους νόμους μιλάμε όταν δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα τόσα προγράμματα και να πληρώνουν τους υπαλλήλους; Αλήθεια, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρός του, που και αυτοί είναι υπάλληλοι, δεν πληρώνονται κάθε μήνα; Ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος ως αιρετοί, δεν παίρνουν κάθε μήνα το μισθό τους; Τελικά όλοι αυτοί οι ανάλγητοι δεν έχουν ούτε ίχνος ευαισθησίας; Δε σκέφτονται καθόλου το πώς θα ζήσουν όλες αυτές οι οικογένειες που περιμένουν πως και πως αυτά τα χρήματα για να επιβιώσουν; Και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης; Με το θέμα αυτό μόλις ξεκινάμε και θα σας ενημερώνουμε κάθε εβδομάδα για τις όποιες εξελίξεις του.

Μετά τα όσα έγιναν στις Θρακικές Λαογραφικές γιορτές μεταξύ των φωτογράφων της Ξάνθης και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Α.Ξ. Μανώλη Φανουράκη, μαθαίνουμε ότι ο τελευταίος ετοιμάζει ένα πρόγραμμα διόλου ευκαταφρόνητο που αφορά τις γιορτές παλιάς πόλης και προορίζεται για τους φωτογράφους της πόλης μας. Προφανώς έπρεπε να προηγηθούν αυτά που έγιναν για να αποφασίσει η Δ.Ε.Α.Ξ. να στηρίξει τους επαγγελματίες της Ξάνθης.

Μάθαμε ότι ο κύριος Παπασταματίου έχει προγραμματίσει την έκδοση ενός βιβλίου με φωτογραφίες και την ιστορία του ΚΑΠΗ. Δε ξέρουμε μόνο το ποσό που θα δαπανηθεί για την έκδοση αυτού του βιβλίου. Άραγε θα είναι ανάλογο με το πραγματικό κόστος του;

Θεωρώ ότι για να είσαι καλός δημοσιογράφος κυρίως έντυπου μέσου πρέπει να διαθέτεις γερή πένα, έμπνευση και φαντασία. Τελευταία όμως αντιλήφθηκα ότι κάποιοι που αυτοαποκαλούνται Λούκυ Λουκ της πόλης μας, διαθέτουν μάλλον μόνο φαντασιοπληξία.
Και αυτό γιατί ενημερώνονται πρώτοι για το περιεχόμενο συνεντεύξεων που δόθηκαν στο Κανάλι 6. Σας παρακαλώ την επόμενη φορά ενημερώστε και τους υπευθύνους του Καναλιού. Τελικά κάποιοι χρειάζονται ψυχίατρο.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ γύρω μου μόνο Ντάλτονς βλέπω και κανένα Λούκυ Λουκ. Συμπέρασμα : Ή κάποιοι ζουν στην κοσμάρα τους αναπνέοντας ελεύθερα ή χρειαζόμαστε όλοι επειγόντως οφθαλμίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου