Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Έγινε η επίσημη παρουσίαση του Νέιθαν Έλινγκτον από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη
Έτοιμος να δώσει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα της Skoda Ξάνθης, δήλωσε ο Νέιθαν Έλινγκτον κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη διοίκηση της ΠΑΕ, την Κυριακή το μεσημέρι, στην αίθουσα τύπου του γηπέδου.
«Είμαι επιθετικός, δουλειά μου είναι να σκοράρω και είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Έχω παίξει σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας και έχω σκοράρει σε όλες. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω καλά για να σκοράρω σε όσα περισσότερα ματς γίνεται», ανέφερε ο Άγγλος επιθετικός και πρόσθεσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα και ειδικά στη Skoda Ξάνθη. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να βγει στην Ευρώπη γιατί θέλω να παίξω πολύ σε ευρωπαϊκούς αγώνες και φυσικά να βοηθήσω την ομάδα μου στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Όσο για τις πρώτες του εντυπώσεις και το γεγονός ότι σκόραρε στο προχθεσινό φιλικό, είπε: «Ένιωσα πάρα πολύ ωραία γιατί είχα καιρό να παίξω και σκόραρα. Όλοι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι και ειδικά οι φίλαθλοι.
Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι ίδιες με αυτές που υπάρχουν στην Αγγλία και δεν υστερούν πουθενά. Μου αρέσει να βγαίνω πίσω από την άμυνα, να παίζω στην κορυφή της επίθεσης. Μου αρέσουν επίσης τα πολλά σουτ και μου αρέσει να παίζω στη μικρή περιοχή και να ψάχνω τις κεφαλιές».
Επίσης για το αν θεωρεί ότι ο ερχομός του στη Skoda Ξάνθη θα τον βοηθήσει να μπει στην Εθνική Βοσνίας, απάντησε: «Για μένα είναι πρόκληση ο ερχομός μου στη Skoda Ξάνθη. Είναι η πρώτη φορά που παίζω εκτός Αγγλίας. Όσο αφορά στην Εθνική Βοσνίας, δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει αξιώσεις στη διεκδίκησή μου».
Εξάλλου για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί την Τετάρτη, τόνισε: «Νιώθω έτοιμος να παίξω, Βέβαια μαθαίνω ακόμη το παίξιμο της ομάδας και σίγουρα θα χρειαστώ κάποια παιχνίδια. Απλά είμαι επιθετικός και αυτή τη δουλειά θα προσπαθήσω να κάνω».
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Η πρεμιέρα του β΄ γύρου αλλά και του 2010 φέρνει τη Skoda Ξάνθη να αγωνίζεται στα Γιάννινα με το νεοφώτιστο ΠΑΣ. Μία συνάντηση που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη, θα αρχίσει στις 14:30 και θα την διευθύνουν οι Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο με βοηθούς τους Μποζατζίδη (Θεσσαλονίκη) – Πάνου (Αιτ/νίας), ενώ 4ος θα είναι ο Κωνσταντινέας από την Καλαμάτα.
ΜΕ ΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα της Skoda Ξάνθης, αναμένεται να κάνει κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, ο Νάθαν Ελινγκτον. Ο Άγγλος επιθετικός επιλέχθηκε στην αποστολή της ομάδας από τον Γιάννη Ματζουράκη και μάλιστα αναμένεται να είναι και στην βασική ενδεκάδα.
Ο τεχνικός της Skoda Ξάνθης, άφησε εκτός αποστολής τον Σαΐφι, ο οποίος άλλωστε είναι με την Εθνική ομάδα της Ιορδανίας και αναμένεται να επιστρέψει στις 8 του μήνα, τον Ζιέντσουκ, ο οποίος είναι ανέτοιμος και τον τιμωρημένο με κάρτες Στρμπα. Αντίθετα, ο Τζιωρτζόπουλος, παρά το γεγονός ότι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Δευτέρα, είναι στην αποστολή.
Οι παίκτες που αποτελούν την 18μελή αποστολή είναι οι: Γκσμπούρνινγκ, Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Σταθάκης, Λουτσιάνο, Τζάκι, Πόϊ, Βάλλας, Μπέρτος, Κιντάνα, Ελινγκτον, Φαμπιανέζι, Ριζογιάννης, Παπαδημητρίου, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Τζιωρτζόπουλος, Σουάνης.
ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ Ο ΠΑΟ
Τη συμπαράσταση 1.300 φιλάθλων του θα έχει ο Παναθηναϊκός στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη το προσεχές Σάββατο για τη 17η αγωνιστική. Αυτός ο αριθμός εισιτηρίων αποφασίστηκε να δοθούν στους φιλοξενούμενους στη καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε στα γραφεία του συλλόγου παρουσία εκπροσώπων των δύο σωματείων και της αστυνομίας. Ο κόσμος των «πρασίνων» θα τοποθετηθεί στο πέταλο του γηπέδου στα Πηγάδια.
Ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που αναδείχθηκε νικητής στο φιλικό τουρνουά που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στα Πηγάδια. Εκτός της ομάδας της Κομοτηνής στο συγκεκριμένο τουρνουά πήραν μέρος η Skoda Ξάνθη και η Δόξα Δράμας.
Οι φιλικές αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των τριών ομάδων είχαν διάρκεια 45΄ και παράλληλα ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να δοκιμαστούν παίκτες που έχουν πάρει μέχρι στιγμής ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.
Στο πρώτο 45λεπτο αγωνίστηκαν η Skoda Ξάνθη με τον Πανθρακικό με σκορ 0-1,
με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση και στο τέλος να παίρνουν δικαιολογημένα τη νίκη, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Γάλλος Ρομπέρ στο 39ο λεπτό της συνάντησης με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ένα τέρμα που χειροκροτήθηκε από όλους τους φιλάθλους και ιδιαίτερα από τους περίπου 100 Κομοτηναίους.
Στο ματς, που είχε πολύ καλό ρυθμό, σημειώθηκαν αρκετές ευκαιρίες με σημαντικότερες αυτές του Φαγιάρδο στην αρχή της αναμέτρησης, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκσπούρνιγκ, ενώ για τους γηπεδούχους του Γιάννη Ματζουράκη πολύ καλή ευκαιρία έχασε ο Πόι, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο επόμενο 45λεπτο η Skoda Ξάνθη με τη Δόξα Δράμας με σκορ 1-0 με σκόρερ τον Νέιθαν Έλινγκτον, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο ντεμπούτο.
Στο τρίτο και τελευταίο αγωνίστηκαν ο Πανθρακικός με τη Δόξα Δράμας με νικητή την ομάδα της Κομοτηνής με 1-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Βλάσης Καζάκης στο 32ο λεπτό.
Στα δύο 45λεπτα ο κύριος Μαντζουράκης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του (απουσίαζαν Βάλλας, Ζιεντσουκ, Ταϊντέρ, Οντάι) και ζήτησε από τους παίκτες του να εφαρμόσουν όλα όσα δούλεψαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρινγκ, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Σταθάκης, Τζάκι, Κιντάνα, Φλίσκας, Φαμπιανέζι, Λουτσιάνο, Πόι, Έλινγκτον.
Αυτοί ήταν οι έντεκα που συμμετείχαν στο 45λεπτο με Πανθρακικό.
Στο δεύτερο με Δόξα Δράμας συμμετείχαν όλοι οι υπόλοιπο παίκτες με τους Κωστούλα και Έλινγκτον να ξεκινάνε και να γίνονται αλλαγή.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ταίρης, Κανωτίδης, Τζόκιτς, Κασάρ, Κλεμέντ, Φανιάρδο, Μαρσελάο, Αργυρίου, Ρομπέρζ, Μπέλεκ, Μπουβάλ.
Επίσης έπαιξαν οι Σταματόπουλος, Χαριτωνίδης, Ματετζίδης, Παπαδόπουλος, Μπαχαρίδης, Δραγανίδης, Εφραιμίδης, Μπουσινάκης, Καζάκης, Γωνιάδης.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Καρατζιοβαλής, Μπαξεβανίδης, Γαλακτερός, Σαμαράς, Ρομπίνιο, Γκίκας, Πινδώνης, Τσιμπλίδης, Γκονζάλες, Μαρκόφσκι, Χλωρός.
Έπαιξαν, επίσης, Πακαλτσής, Μουρατίδης, Φαν Ες, Παπαθανασίου, Τρελλόπουλος, Καραβελίδης, Αρμεν, Κουρμπόγλου, Μαχαιρούδης, Τσουκαλάς.
ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ
Παρών στο τουρνουά ήταν και ο Χρήστος Πανόπουλος, που έδειχνε μάλιστα ιδιαίτερα ευδιάθετος, ενώ στα διάφορα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν, όταν ρωτήθηκε για το… δώρο που ετοιμάζει, έλεγε χαμογελώντας «θα δούμε, θα δούμε…». Φαίνεται πάντως πως κάτι υπάρχει στα σκαριά και αυτό θα εξακριβωθεί τις επόμενες ημέρες.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΦΑΜΠΙΑΝΕΖΙ
Δημοσιεύματα από την Αργεντινή επιμένουν για το ενδιαφέρον της Κολόν Σάντα Φε για τον Ιβάν Μορένο Φαμπιανέζι.
ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΕΙΚΟΣ
Στο Θρασύβουλο παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες, ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Την παραίτησή του από τη θέση του β' αντιπροέδρου υπέβαλλε ο Γιώργος Κυριακός με ανακοίνωση που εξέδωσε, λόγω της θέσης του στον ΟΠΑΠ.
Σε μια λιτή ανακοίνωση ο Γιώργος Κυριακός έκανε γνωστή την επιθυμία του να αποχωρίσει από το πόστο του στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
«Μετά το διορισμό μου ως μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ για την τιμητική θέση που με είχε αναθέσει».
O Γιώργος Κυριακός γεννήθηκε στις 31/07/1961. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη διοίκηση επιχειρήσεων και μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Στην επαγγελματική του δραστηριότητα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων. Από το 1998 έως το 2006 διετέλεσε μέλος της διοίκησης μεγάλης εταιρείας στην Ελλάδα και από το 2006 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Super League.
ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΓΓΛΟΣ;
Λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Νέιθαν Έλιγκντον, ένας ακόμη Άγγλος ίσως να γίνει παίκτης της Skoda Ξάνθης. Ο λόγος για τον Τζέισον Τζάρετ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Πορτ Βέιλ. Ο 30χρονος μέσος βρίσκεται ήδη στην Ξάνθη και από τις αρχές της εβδομάδας δοκιμάζεται από τον Γιάννη Μαντζουράκη και θα αποκτηθεί αν δώσει το «οκ» ο έμπειρος τεχνικός.
Ο Τζάρετ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «γυρολόγος», αφού εκτός από τον Πορτ Βέιλ, έχει περάσει και από τις Μπλάκπουλ, Ρέξαμ, Μπέρι, Γουίγκαν, Στόουκ, Νόριτς, Πλίμουθ, Πρέστον, Χαλ, ΚΠΡ, Όλνταμ και Μπράιτον.
ΓΚΣΠΟΥΡΝΙΝΓΚ: «ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ»
Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την οποιαδήποτε πρόταση ερχόταν από μεγάλο ελληνικό σύλλογο ή ομάδες του εξωτερικού ο τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθης, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Αυστριακός γκολκίπερ μίλησε επίσης για την όχι και τόσο καλή φετινή του απόδοση αλλά και για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του.
Για τη φετινή του απόδοση στους αγώνες της Skoda Ξάνθης, είπε: «Αν με κρίνουν για το γκολ που δέχτηκα με τον Άρη, τους ευχαριστώ πολύ. Δεν το θεωρώ τόσο τραγικό αυτό το λάθος μου. Ήταν απλά ένας κακός υπολογισμός. Μου θύμισε το λάθος που έκανε ο Φαν ντε Σαρ στο δεύτερο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα. Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα στη χώρα σας και μ’ αρέσει πολύ εδώ. Άφησα τα... μπουφάν στην Αυστρία και προσαρμόστηκα αμέσως».
Αναφορικά με το μέλλον του, τόνισε: «Θα με ενδιέφερε πολύ αν ερχόταν μία πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, αλλά θα μου άρεσε και η προοπτική της Αγγλίας και της Γερμανίας. Προς το παρόν είμαι εδώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου».
Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, ανέφερε: «Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, αλλά ευτυχώς έχουμε ανακάμψει και πιστεύω θα είναι καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον. Υπάρχουν διαφορές με πέρυσι. Τα παιχνίδια τα οποία παίρναμε εύκολα την προηγούμενη σεζόν, φέτος δυσκολευόμαστε για να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου