Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ίση μεταχείριση για τα πανωτόκια ζητούν οι δανειολήπτες
Την επέκταση της ρύθμισης που αφορά στα πανωτόκια των αγροτικών δανείων ζητά ο σύλλογος δανειοληπτών προκειμένου να υπάρξει ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών που πλήττονται από τις ληστρικές πολιτικές που ακολουθούν οι τράπεζες.
«Ωραίο το μέτρο αυτό αλλά είναι άδικο διότι αφήνει τους υπόλοιπους έξω, δηλαδή οι υπόλοιποι πολίτες που είναι ίδια με τους άλλους, γιατί να μην ευεγερτηθούν από το μέτρο αυτό; Τα πανωτόκια είναι άλλωστε παράνομα. Γιατί γίνεται αυτή η διάκριση; Και ένα ακόμη είναι το γεγονός ότι μπορεί κάνει πλειστηριασμό η τράπεζα στο ακίνητο για πρώτη κατοικία, όταν υπερβαίνει τα 100 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή όταν η κατοικία είναι πάνω από 100 τετραγωνικά μπορεί και δεν μπορεί όταν είναι κάτω από 100; Και αυτό είναι ένα άδικο μέτρο. Λάβετε υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια η τράπεζες λυμαίνονται την ελληνική κοινωνία. Από το 1950 και μετά, τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, τα αποθεματικά, τα εκμεταλλεύονταν η τράπεζα της Ελλάδος και τα έδινε στις εμπορικές τράπεζες, άτοκα, με αποτέλεσμα το κέρδος να ήταν τεράστιο. Χώρια που τόσα χρόνια με τα πανωτόκια που έχουν «καταληστέψει» τον κόσμο. Είναι λοιπόν καιρός τώρα, να επιβληθεί η κυβέρνηση σε αυτούς, στους τραπεζίτες, διότι το κακό έχει «παραγίνει». Εμείς οι δανειολήπτες περιμένουμε τους εκάστοτε κυβερνώντες στη γωνία και όταν έρχονται οι εκλογές, δεν ξεχνούμε. Είμαστε 2.500.000 δανειολήπτες καταγεγραμμένοι, έχουμε τεράστια εκλογική δύναμη και αυτή τη χρησιμοποιούμε σαν όπλο. Έχουμε την ψήφο μας. Από τη μια μεριά είναι οι τραπεζίτες και από την άλλη μεριά είμαστε εμείς οι Έλληνες. Οι πολλοί.»
Στο μεταξύ για μικρές τροποποιήσεις στο νομοσχέδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έκανε λόγο το αρμόδιο υπουργείο μετά τις αντιρρήσεις που υπήρξαν από την πλευρά των τραπεζών. Η υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι η βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου δεν αλλάζει. Η κυρία Κατσέλη εμφανίζεται κατά πληροφορίες έτοιμη να αυξήσει το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών από 1 σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ δέχεται να υπάρχει προσημείωση ακινήτου, όχι μόνο για τις ληξιπρόθεσμες, αλλά και για τις ενήμερες οφειλές. Η υπουργός, πάντως, φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε αλλαγή στον «Τειρεσία», καθώς και την εξαίρεση των στεγαστικών δανείων από τη ρύθμιση των χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου