Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Δεσμεύσεις για εκμετάλλευση της Φωνής της Αμερικής
Έπειτα από την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας και του κ. Ξυνίδη στο χώρο, οι δεσμεύσεις τους για σωστή εκμετάλλευση αυτού του πλούτου, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στους πρώην εργαζομένους, που κουράστηκαν από ταξίματα 4 ετών.
Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων και του γενικότερου χώρου της Φωνής της Αμερικής, έπειτα και από την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας κ. Μπαμπούκη και του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ξάνθης κ. Ξυνίδη στο χώρο. Η κυβέρνηση με τις δεσμεύσεις της θέτει πλέον σε άμεση προτεραιότητα το θέμα, προκαλώντας την ικανοποίηση των πρώην εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα πρώτη σκέψη του πρωθυπουργού ήταν όπως φαίνεται η δημιουργία μιας Γεωργικής Σχολής.
Σύμφωνα με τον κ. Π. Άψυχο, πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στη Φωνή της Αμερικής, «το ουσιαστικό είναι να βρεθεί εργασιακή λύση για τους πρώην εργαζομένους μέσα σε αυτό το χώρο. Ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων μπορεί να απορροφηθεί ξανά σε περίπτωση εκμετάλλευσης. Έχουμε κουραστεί από ταξίματα τόσα χρόνια. Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής έχουν τάξει και έχουν παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Θεωρώ ότι έχει δοθεί ένα τέλος και πλέον περιμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης».
Ο ανεκμετάλλευτος πλούτος του χώρου της Φωνής της Αμερικής δεν περιορίζεται μόνο στην τεράστια έκτασή του αλλά και στις υποδομές που διαθέτει για τις οποίες, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί ξένοι επενδυτές.
«Από αυτή τη λειτουργία του σταθμού θα έχει και το κράτος έσοδα αλλά θα υπάρξουν και νέες θέσεις εργασίας» τονίζει ο κ. Τσαταλτζινός, τεχνικός και πρώην εργαζόμενος στη Φωνή της Αμερικής. «Οι εγκαταστάσεις του σταθμού δεν πρέπει να παραμεληθούν άλλο. Αποτελούν μια μεγάλη περιουσία που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και η ΕΡΤ. Πάντως, αν χρειαστεί, εγώ θα κατέβω αμισθί να λειτουργήσω τους πομπούς, γνωρίζοντας ότι έχει γίνει κάτι θετικό για την τοπική κοινωνία και ότι οι πρώην συνάδελφοί μου έχουν επανέλθει στο χώρο που τους πρέπει».
Σίγουρα η πρωτοβουλία αυτή και οι δεσμεύσεις κρίνονται θετικά από τους εργαζόμενους που δηλώνουν ότι θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή όπως μπορούν και γενικότερα την τοπική κοινωνία που χρόνια τώρα βλέπει έναν πλούτο να μένει ανεκμετάλλευτος, αυτό που μένει όμως είναι να δούμε έργα και στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου