Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ο Σέρτζαν Καραγεωργίου ο 13ος της Makro Ξάνθης

Σε μια διορθωτική κίνηση παραμονή του 2010, προχώρησε η διοίκηση της Makro Ξάνθη, που αφορούσε την θέση του play – maiker. Απέκτησε μέχρι τέλους της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 τον Ελληνοσέρβο Σέρτζαν Γιοβάνοβιτς – Καραγεωργίου, γνωστό μας κήρια από την θητεία του στον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Μακεδονικό το 2006.
Είναι γεννημένος στις 1-3-1976 στο Βελιγράδι, έχει ύψος 1.95 και την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στο Ιράν. Ελπίζουμε το γρουσούζικο 13 να μην αποδειχθεί και στην πράξη για την Ξανθιώτικη ομάδα, αφού ο Σέρτζαν είναι ο 13ος παίκτης του φετινού ρόστερ.
Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία για τον Σαββατιάτικο αγώνα με τον Ερμή στον Λαγκαδά ξεκίνησε από την Κυριακή το μεσημέρι, μετά το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Νεοκλής Λεμονίδης, λόγω του νέου χρόνου, ενώ από την Δευτέρα το πρωί στο πρόγραμμα των προπονήσεων μπήκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα. Μαζί του επέστρεψε και ο δεύτερος ξένος ο Μαυροβούνιος Ιβάν Γέλενιτς, ο οποίος πήρα μία εβδομάδα παραπάνω άδεια από τους υπόλοιπους παίκτες μια και από το ξεκίνημα της προετοιμασίας δεν πήγε ποτέ στην πατρίδα του. Αυτό θα λύσει ακόμη ένα πρόβλημα αφού τα αγγλικά του Ιβάν δεν είναι και ότι καλύτερο στις συνεννοήσεις με τους προπονητές και τους συμπαίκτες του, ενώ με την παρουσία του Σέρτζαν η επικοινωνία θα είναι καλύτερη.
Ήδη η διοίκηση του κ. Νικολόπουλου έστειλε όλα τα χαρτιά που απαιτούνται, ώστε ο Σέρτζαν να είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στον πρώτο αγώνα του 2010, το ερχόμενο Σάββατο στον Λαγκαδά.
Στόχος λοιπόν η δεύτερη εκτός έδρας επιτυχία που θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη και ενώ βαδίζουμε για την λήξη του πρώτου γύρου. Αυτό που απομένει είναι οι παίκτες πλέον να σοβαρευτούν και να αποδείξουν ότι οι κακές ημέρες πέρασαν και όλοι θέλουν την άνοδο της ομάδας εκεί που της αρμόζει.
ΔΥΟ ΑΝΑΒΟΛΕΣ
Σήμερα Τετάρτη γίνονται δύο από τους τρεις αναβληθέντες αγώνες. Συγκεκριμένα στην Δράμα ο ΚΑΟΔ υποδέχεται τον Ερμή Περάματος και στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής υποδέχεται την Δάφνη. Χαρακτηριστικό και των δύο αγώνων ήταν ότι αναβλήθηκαν λόγω της γνωστής ίωσης που είχε «χτυπήσει» τους παίκτες του «γηραιού» και του Περάματος. Απομένει ο αγώνας ΚΑΟΔ – Ηρακλή που θα γίνει την Τετάρτη 13/1.
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2009 ΣΤΗΝ Α2
Και ενώ διανύουμε λίγες μέρες από το 2010, για να δούμε τι μας επεφύλαξε το 2009 στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές της Α2 με αριθμούς:
ΠΟΝΤΟΙ
Η απόφασή του να μετακομίσει στην Ολυμπιάδα Πατρών τον δικαίωσε απόλυτα. Ο λόγος για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη που φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ με 233 πόντους (21,1), με τον Κώστα Τότσιο των Ικάρων Σερρών να είναι δεύτερος έχοντας 198 (18 ανά ματς). Στην τρίτη θέση είναι ο Νίκος Λιακόπουλος του Ερμή Περάματος με 197 (17,9 σε κάθε παιχνίδι). Στην πρώτη 10άδα βρίσκονται δύο Ξανθιώτες. 7ος ο Γ. Αναγνωστόπουλος με 171 και 10ος ο Κώστας Χρήστου με 158.
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
Ο Νταμίρ Λάτοβιτς αποτελεί τον κυρίαρχο των αιθέρων, αφού έχει μαζέψει μέχρι στιγμής 127 ριμπάουντ (11,5 ανά αγώνα). Ακολουθεί με 7 ριμπάουντ λιγότερα ο Φραγκίσκος Αμάτο του Περάματος που σε κάθε ματς μαζεύει 10,9 «σκουπίδια». Στην τρίτη θέση των ριμπάουντερ φιγουράρει ο ηγέτης της Νήαρ Ηστ Απόστολος Κουτρούλιας με 80, ενώ τέταρτος είναι ο Γ. Αναγνωστόπουλος (Makro Ξάνθη) με 74.
ΑΣΙΣΤ
Ο τρίτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Νίκος Λιακόπουλος είναι πρώτος στις τελικές πάσες (61) με 5,5 σε κάθε παιχνίδι. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται ο Λεωνίδας Ζούπας του Αμύντα και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με 56. Στην ένατη θέση βρίσκονται οι Δημήτρης Μασλαρινός (Makro Ξάνθη) και Φίλιππος Μοσχοβίτης (Παγκράτι). Αμφότεροι έχουν συνολικά 38 ασίστ.
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
Η εντυπωσιακή παρουσία του Γιάννη Γκαγκαλούδη στη φετινή Α2 δεν περιορίζεται σε πόντους και ασίστ, αφού είναι και πρώτος στα κλεψίματα με σχεδόν 2 σε κάθε ματς. Ο Γιώργος Σουρλής του Αρκαδικού ακολουθεί με 17. Στην έκτη θέση ισοβαθμούν με 14 κλεψίματα οι Κώστας Μπεχλιβάνης (Ερμής Λαγκαδά), Ευάγγελος Κουκουράβας (Makro Ξάνθη), Καραποστόλου (Ηρακλής), Καστλ (Ηρακλής) και
Ζησόπουλος (Αρκαδικός).
ΚΟΨΙΜΑΤΑ
Πρώτος μπλοκέρ της Α2 είναι ο Βασίλης Βαγενάς του ΟΦΗ με 1,2 κοψίματα ανά ματς, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν οι Αναγνωστόπουλος (Makro Ξάνθη) και Αμάτο (Ερμής Περάματος) που έχουν από 11 τάπες.
ΛΑΘΗ
Μπορεί να είναι πρώτος πασέρ αλλά και τρίτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, ωστόσο έχει τη διόλου τιμητική πρώτη θέση στα λάθη. Ο λόγος για τον Νίκο Λιακόπουλο του Ερμή Περάματος που έχει συνολικά 50... γκάφες (4,5 ανά ματς). Δεύτεροι είναι οι Κουτρούλιας (Νήαρ Ηστ), Μοσχοβίτης (Παγκράτι) και Βασιλόπουλος (Δάφνη) που έχουν από 37 λάθη. Ακολουθούν με 34 οι Μάντιτς (Ερμή Λαγκαδά), Τότσιος (Ίκαροι Σερρών), Τεόντοσιτς (Αιγάλεω), Χρήστου (Makro Ξάνθη) και Γκαγκαλούδης (Ολυμπιάδα Πατρών).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο καλύτερος... οικονομολόγος του πρωταθλήματος είναι ο Λεωνίδας Ζούπας του Αμύντα με 48 που η δεύτερη θέση του στις ασίστ αλλά και τα λίγα λάθη που έχει κάνει, τον έφεραν στην πρώτη θέση. Ο MVP του Πρωταθλήματος μέχρι στιγμής Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι δεύτερος στο συγκεκριμένο τομέα με 43, ενώ ο Γιώργος Σκουρλής του Αρκαδικού είναι τρίτος με 41. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Μασλαρινός (Makro Ξάνθη) με 33.
ΤΕΝΤΕΞ
Πολυτιμότερος παίκτης του Πρωταθλήματος μέχρι στιγμής σύμφωνα με το σύστημα tendex είναι ο Γιάννης Κακιούζης του Παγκρατίου με 0,750, ενώ ακολουθεί ο Αναγνωστόπουλος της Makro Ξάνθης με 0,709. Τρίτος είναι ο Ντιρκ Μάντριχ της Ολυμπιάδας, ο οποίος όμως έχει αγωνιστεί μόλις σε 5 ματς.
ΔΙΠΟΝΤΑ%
Ο Γιάννης Κακιούζης είναι πρώτος και στην ευστοχία στα δίποντα με 70%, με τον Λιούμπο Γιοβάνοβιτς που έχει 69% να είναι δεύτερος. Την τριάδα συμπληρώνει ο Νίκος Κόκκαλης με 64%. Στη δέκατη θέση βρίσκεται ο Γ. Αναγνωστόπουλος (Makro Ξάνθη) 59% (62/105).
ΤΡΙΠΟΝΤΑ%
Ο Γιάννης Ψαθάς του ΑΓΟΡ είναι ο πλέον εύστοχος "μπόμπερ" του πρωταθλήματος με 65% στα τρίποντα, με τον Αντώνη Σιβορότκα του Αρκαδικού να είναι δεύτερος με 56%. Τρίτος πιο εύστοχος ο Βαγγέλης Καράμπουλας του Ικάρου-Εσπέρου με 55%.
ΤΡΙΠΟΝΤΑ
Ο Νίκος Κακλαμάνος του Παγκρατίου έχει σημειώσει τα περισσότερα τρίποντα μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Φραγκιά έχει 35 «βόμβες» στο ενεργητικό του, ενώ ο Λεωνίδας Σκούταρης του Ερμή Περάματος ακολουθεί με 28 και ο Κώστας Πεχλιβάνης των Ικάρων Σερρών είναι στην τρίτη θέση με 25 τρίποντα. Ακολουθούν με 24 οι Κυριακόπουλος (ΚΑΟΔ), Μίχαλος (Νήαρ Ηστ) και Αλέξης Παναγιωτόπουλος (Makro Ξάνθη).
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Την κορυφαία επίθεση του Πρωταθλήματος διαθέτει μέχρι στιγμής η Ολυμπιάδα Πατρών με 920 πόντους συνολικά, με μέσο όρο 86,6 πόντους ανά αγώνα. Ακολουθεί ο πρωτοπόρος (μαζί με τον Αρκαδικό) Ίκαρος-Έσπερος με 78,9 πόντους σε κάθε ματς. Τρίτος είναι ο επίσης πρώτος της βαθμολογίας Αρκαδικός, ενώ τελευταίος σε σύνολο είναι ο Ηρακλής, ο οποίος όμως έχει δύο ματς λιγότερα. Σύμφωνα με το μέσο όρο του ο «Γηραιός» έχει την όγδοη καλύτερη επίθεση (71,5 πόντοι). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Makro Ξάνθη με 834.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ
Την κορυφαία άμυνα του Πρωταθλήματος έχει ο Ηρακλής, που αυτή τη στιγμή έχει δύο αγώνες λιγότερους κι έχει δεχθεί μόλις 550 πόντους, όμως και σε μέσο όρο δέχεται τους λιγότερους, 61,1. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι ΚΑΟΔ (683) και Δάφνη (746) που έχουν όμως από έναν αγώνα λιγότερο. Έτσι στη δεύτερη θέση σε μέσο όρο βρίσκεται το Παγκράτι που δέχεται 68,09 πόντους ανά ματς. Στη δέκατη τέταρτη θέση βρίσκεται η Makro Ξάνθη με 859 πόντους, αλλά σαφή εικόνα θα έχουμε μετά την ολοκλήρωση των αναβληθέντων αγώνων μέχρι τις 13/1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου