Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Αδιάθετα παραμένουν εκατομμύρια εμβόλια για τη νέα γρίπη
Το απόλυτο αλαλούμ επικρατούσε τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης. Η επιτροπή πανδημίας αδυνατούσε να ενημερώσει με σαφήνεια τους πολίτες για το αν πρέπει ή όχι να κάνουν το εμβόλιο, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι των ευθυνών στους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι έπρεπε ουσιαστικά μόνοι να αποφασίσουν τι θα συστήσουν στους ασθενείς τους.
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο πανικός αυτός έχει «καταλαγιάσει», εκατομμύρια εμβόλια συνεχίζουν να παραμένουν αδιάθετα.
«Κατανοείτε πως ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της νέας γρίπης, και πάλι δεν το διαχειριστήκαμε με τη δέουσα σοβαρότητα, ειδικότερα όταν αφέθηκε η έκφραση αυτή στους διάφορους δημοσιογράφους και δημοσιογραφίζοντες για να προβάλλουν εικόνες οι οποίες μόνο σύγχυση επέφεραν στον κόσμο, και βεβαίως σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία και την εγκυρότητα του συγκεκριμένου εμβολίου.
Ακόλουθο λοιπόν και αναμενόμενο το αποτέλεσμα, να παραμείνουν αδιάθετα τόσα και τόσα εμβόλια παρά το γεγονός ότι ακόμη και τώρα οι επίσημες υγειονομικές αρχές της χώρας επιμένουν και λένε ότι καλό θα ήταν ακόμη και τώρα να εμβολιαστεί ο κόσμος με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.
Θεωρώ λοιπόν πως και αυτή ακόμη τη στιγμή θα ήταν φρόνιμο να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Άλλωστε την έλευση ενός δευτέρου κύματος της συγκεκριμένης γρίπης, οι επιστήμονες ήδη την αναφέρουν και την αναμένουν περί το μήνα Φεβρουάριο.
Σε ό,τι αφορά βέβαια στον πανικό που επικρατούσε τις πρώτες ημέρες, αναμφίβολα και έχει καταλαγιάσει αυτός ο πανικός με τον κόσμο να επιδεικνύει ιδιαίτερη ψυχραιμία, αυτή δηλαδή που επιβαλλόταν από την αρχή και θεωρώ πως και αυτή τη γρίπη θα την περάσουμε όπως παλαιότερα περνούσαμε άλλες γρίπες.
Αν ο κόσμος δεν άκουγε όλα αυτά που λεγόταν αναφορικά με τον εμβολιασμό, είναι σίγουρο πως η προσέλευση των πολιτών θα ήταν αθρόα γιατί ακόμη και αυτή τη στιγμή, σχετικοί αλλά και άσχετοι διατυπώνουν διάφορες απόψεις με αποτέλεσμα να επιτείνεται η σύγχυση και φυσικά η απόρριψη της λογικής του εμβολιασμού.»
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως πλέον οι περισσότεροι βλέπουν από διαφορετική οπτική γωνία τη νέα γρίπη και πως η ζήτηση των αντισηπτικών έχει σταματήσει.
Από την άλλη όμως δεν υπάρχει και λόγος εφησυχασμού καθώς το θέμα της νέας γρίπης θα συνεχίσει να ταλανίζει, αφού μάλιστα οι επιστήμονες τονίζουν πως αναμένεται και δεύτερος κύκλος έξαρσης.
Έτσι το μόνο σίγουρο είναι πως πέρα από όλα όσα λέγονται και από το αν είναι αληθή ή ψευδά, οι πολίτες ακόμη και τώρα πρέπει να πάρουν την απόφαση και να προβούν στον εμβολιασμό, μιας και αυτό επιβάλλεται.
Συνεπώς επιβάλλεται και σε όλους μας να δείξουμε την πρέπουσα σοβαρότητα και να μην παίρνουμε απερίσκεπτα τις όποιες αποφάσεις οι οποίες μάλιστα αφορούν την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου