Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Βγήκαν οι φιναλίστ των ημιτελικών του κυπέλλου
Παρά τις αργίες του νέου έτους, είχαμε αγωνιστική κίνηση στην ΕΠΣ Ξάνθης. Συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα ολοκληρώθηκε η τέταρτη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών με τα φαβορί να περνούν εύκολα ή δύσκολα στην επόμενη φάση. Χαρακτηριστικό και των τριών αγώνων οι ολιγόλεπτες διακοπές λόγω χιονόπτωσης στον Κένταυρο ή χαλαζόπτωσης στους άλλους δύο αγώνες, στο δεύτερο ημίχρονο στο ΔΑΚ και στο πρώτο μέρος της παράτασης στη Λευκόπετρα.
Ένας αγώνας κρίθηκε στην ημίωρη παράταση, αφού στη Λευκόπετρα ο Ηρακλής Ν. Ζυγού αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Κεραυνό έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη πρόκριση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.
Εύκολο ήταν το πέρασμα του Ορφέα Puma από τον Κένταυρο ενώ το ντέρμπι του Δημοτικού είχε νικήτρια τη γηπεδούχο Ασπίδα με το μοναδικό γκολ της συνάντησης να επιτυγχάνεται στο 80ο λεπτό.
Έτσι στα ημιτελικά θα βρεθούν οι δύο εκπρόσωποί μας στη Δ΄ Εθνική, Εχίνος Σπορ και Ορφέας Puma και δύο ομάδες από την Α1 που δε βρίσκονται σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αν και τουλάχιστον η ομάδα του Παναγιώτη Καμαράκη ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες. Οι αγώνες θα είναι διπλοί, ενώ το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην κλήρωση για το πώς θα διαμορφωθούν τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών.
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – ΟΡΦΕΑΣ PUMA
Ήταν το φαβορί λόγω και της κατηγορίας που αγωνίζεται και το επιβεβαίωσε. Ο Ορφέας Puma πέρασε με 5η από τον Κένταυρο κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα. Το τελικό 0-5 δείχνει την ανωτερότητα των νικητών. Η 15λεπτη διακοπή στο πρώτο μέρος και λίγο μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ, ήταν η αιτία να χάσει το ρυθμό της η ομάδα του Δημήτρη Τηλαβερίδη αφού έμεινε στο 0-1 αυτού του διαστήματος. Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Σταύρος Βασιλειάδης που με τρία προσωπικά του γκολ «καθάρισε» τον αγώνα μη αφήνοντας φιλοδοξίες στους γηπεδούχους.
Τη συνάντηση διηύθυνε ο Ξανθιώτης διαιτητής Super League Μιχάλης Ντάκος με βοηθούς του Κούλα Χασάν – Δημήτρη Συμιακό και 4ο τον Γιώργο Καμαράκη.
ΑΣΠΙΔΑ – ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ
Ένα γκολ έκρινε το ντέρμπι των δύο ομάδων της Α1. Η Ασπίδα ήταν αυτή που το πέτυχε παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα από τον Άρη Πετεινού. Το πρώτο ημίχρονο δεν άφησε κάτι θετικό στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό. Οι του Άρη είχαν διάθεση αλλά οι της Ασπίδας δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να μπουν στην περιοχή τους.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ποιοτικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 60΄ καρφωτή κεφαλιά από πολύ κοντά του Τονικίδη έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στο 65΄ την ίδια τύχη είχε σουτ από ευνοϊκή θέση του Τουργκάι. Στο 80΄ ο Τζσκούν με προβολή, εκμεταλλευόμενος λάθος στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενουμένων, πέτυχε το γκολ που τελικά στάθηκε αρκετό να δώσει τη νίκη-πρόκριση, που πανηγυρίστηκε έξαλα.
Τη συνάντηση διηύθυνε ο Νίκος Χρηστάκης με βοηθούς τους Δημήτρη Σάββογλου - Γιώργο Παπαοικονόμου.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ
Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε στη Λευκόπετρα. Η έκπληξη του θεσμού και 2η στην Α2 ομάδα του Κεραυνού Λευκόπετρας, υποδέχθηκε τον Ηρακλή Ν. Ζυγού που διεκδικεί την παραμονή του στην Α1. Ουσιαστικά θα λέγαμε δύο ισοδύναμες ομάδες παρά τη διαφορά κατηγορίας που τις χώριζε.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουμουλίδη στο 52ο λεπτό μετά από ανατροπή του Γραμματικόπουλου. Στο 72΄ ο Καρύδης ισοφάρισε με δυνατό σουτ και στο 119΄ ο Καλπάκης έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με πλασαριστό σουτ από πλάγια θέση. Πριν την επίτευξη του νικητήριου γκολ ο Γραμματικόπουλος γλίστρησε σε τετ-α-τετ, ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 113΄ λόγω αποβολής του Σιδηρόπουλου.
Τη συνάντηση διηύθυνε ο Βασίλης Ουζουνίδης, που απέβαλε και τον προπονητή του Ηρακλή Νίκο Κριεζή, με βοηθούς τους Λευτέρη Κατερτζή - Γιώργο Πασχαλίδη.
Α1 ΕΠΣ: ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΙΣΩ
Η προτελευταία αγωνιστική της Α1 που αναβλήθηκε λόγω της βροχόπτωσης, θα διεξαχθεί την Κυριακή 10-1-2010 και ώρα 15:00, όπως αποφάσισε η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης, κατά την τελευταία συνεδρίασή της.
Γ΄ ΕΠΣ: ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ο ΟΡΦΕΑΣ
Η μία από τις τρεις εκκρεμότητες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα. Ο Ορφέας Ν. Αμισσού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής κέρδισε το Σαμακώβ με 3-1 και ξέφυγε επτά βαθμούς από τη δεύτερη θέση που κατέχουν τα Κιμμέρια και τα Σήμαντρα.
Στο αγωνιστικό μέρος της συνάντησης που έγινε στη Ν. Αμισσό, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο μέρος με 0-1 αλλά στην επανάληψη με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχαν τρία γκολ και πήραν την 8η φετινή νίκη με όλες τις παραπάνω συνέπειες.
Άλλες δύο εκκρεμότητες απομένουν για να ολοκληρωθεί η προτελευταία αγωνιστική, που είχαν αναβληθεί λόγω της ακαταλληλότητας των γηπέδων από τη βροχόπτωση. Και οι δύο συναντήσεις θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου