Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Αφύλακτα τα νεκροταφεία Ξάνθης Ήταν στις 17 Νοεμβρίου του 2009 όταν ο αρμόδιος για το δημοτικό κοιμητήριο αντιδήμαρχος Κώστας Γιαγτζόγλου διαβεβαίωνε ότι εντός του χώρου δε σημειώνονται κλοπές και αρνούμενος καταγγελία συμπολίτισσας της οποίας αθίγγανοι αφαίρεσαν την τσάντα την ώρα που βρισκόταν στον τάφο προσφιλούς της προσώπου.
Κώστας Γιαγτζόγλου
«Στον εσωτερικό χώρο των νεκροταφείων, σας πληροφορώ ότι δεν μπαίνει κανείς γιατί έχουν δοθεί οδηγίες να μη μπαίνει κανείς από την κεντρική είσοδο, μέσα κι αν ακόμα κανείς τολμήσει να μπει, οι άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο των νεκροταφείων θα τους απομακρύνουν για να μην έχουμε παρόμοια θλιβερά γεγονότα».
Είναι 31 Δεκεμβρίου του 2009 στις 12 και 20 το μεσημέρι όταν συμπολίτισσα βρέθηκε στον τάφο προσφιλούς της προσώπου και έπεσε θύμα κλοπής από αθίγγανο που παραφύλαγε κρυμμένος ανάμεσα στους τάφους και μόλις βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία άρπαξε την τσάντα και έφυγε πηδώντας τον πίσω τοίχο του δημοτικού κοιμητηρίου.
Το θύμα κάλεσε αμέσως την αστυνομία και ενώ περίμενε για αρκετή ώρα την ασφάλεια η οποία βρισκόταν σε ανάλογο περιστατικό στο μοναστήρι της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας, μάταια αναζήτησε τους φύλακες σε όλη σχεδόν την έκταση του δημοτικού κοιμητηρίου. Οι άνθρωποι που πληρώνονται για τη φύλαξη του χώρου, η ασφάλεια του οποίου είναι υπ΄ευθύνη τους, έλαμπαν δια της απουσίας τους αφήνοντας τους πολίτες έρμαιο εκείνων οι οποίοι δε σέβονται ούτε τον πόνο όσων βρίσκονται στα νεκροταφεία. Τον πόνο όμως φαίνεται πως δε σέβονται πάνω από όλα οι αρμόδιοι για τη φύλαξή του καθώς, όπως έλεγαν πολίτες, τα περιστατικά είναι συχνά ενώ σχεδόν ποτέ δεν έχουν δει τα άτομα που ορίστηκαν για την ασφάλεια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται κλεισμένα στο σπιτάκι και απολαμβάνουν την ησυχία τους. Κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αφού γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες του περιστατικού αναζητώντας για μισή περίπου ώρα τους υπεύθυνους φύλαξης, μόνο που αυτοί έκαναν φτερά μαζί με την τσάντα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως τη βοήθεια της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης και το ενδιαφέρον που έδειξαν τόσο ο αξιωματικός υπηρεσίας όσο και οι άνδρες της ασφάλειας που κλήθηκαν.

Μ. Κώστογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου