Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Φιλικό τουρνουά ετοιμότητας διοργανώνει σήμερα η Skoda Ξάνθη
Η Skoda Ξάνθη και ο Γιάννης Ματζουράκης, θέλουν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα την διακοπή του πρωταθλήματος. Για το λόγο αυτό προγραμμάτισαν τουρνουά με την συμμετοχή της Δόξα Δράμας και του Πανθρακικού, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα 30 Δεκεμβρίου στο SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA, στα Πηγάδια, διάρκειας τριών 45λεπτων και φυσικά ενόψει του της πρεμιέρας του 2010 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.Το πρόγραμμα αναλυτικά: 16:00 SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ17:00 SKODA ΞΑΝΘΗ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ18:00 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣΗ είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες επικρατούσαν την Δευτέρα το απόγευμα στο Προπονητικό κέντρο Πηγαδίων στην επάνοδο στις προπόνησεις μετά τη τετραήμερη εορταστική άδεια που είχαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Πριν την προπόνηση ο κύριος Μαντζουράκης μίλησε στους παίκτες του και τους έδωσε τόσο τις δικές του ευχές όσο και του τεχνικού επιτελείου. Σημείωσε ότι μετά την άδεια ξεκινάει ένα δυνατό πρόγραμμα προπονήσεων εν όψει του αγώνα με τον ΠAΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικός για την «αντεπίθεση» της ομάδας στο δεύτερο γύρο.
Από την πρώτη αυτή προπόνηση απουσίαζαν, ο Oday ο οποίος βρίσκεται με την εθνική ομάδα της χώρας του και ο Ταιντέρ που προσβλήθηκε από την νέα γρίπη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της χώρας του (Γαλλία).
Σήμερα, ήταν και η πρώτη προπόνηση του Nathan Elligton ο οποίος δήλωσε στο Skodaxanthifc.gr μετά την προπόνηση. «Πρώτα να δώσω τις ευχές μου σε όλο τον κόσμο και ειδικά στους φιλάθλους μας. Είναι η πρώτη μου προπόνηση και πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος από τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου, την οργάνωση στην υποστήριξη ποδοσφαιριστών ακόμα και από το επίπεδο της προετοιμασίας. Δεν ξέρω, είδα μια τρομερή οργάνωση, είδα μια ομάδα στο προηγούμενο αγώνα να στέκεται πάρα πολύ καλά στο γήπεδο και τώρα πήρα και μια θετική εικόνα από την προετοιμασία. Νομίζω η ομάδα μου, φαίνεται πως έχει τις δυνατότητες και πρέπει να ανέβει στο πίνακα, και αυτό μας επισήμανε σήμερα ο προπονητής μας. Μπορούμε για πιο ψηλά και εγώ προσωπικά θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό για να το πετύχουμε».
ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤ΄ΕΜΠΟΔΙΩΝ
Η πρώτη μεταγραφική κίνηση της Skoda Ξάνθης πραγματοποιήθηκε με την απόκτηση του Νέιθαν Έλινγκτον όμως φαίνεται ότι το θέμα των μεταγραφών έχει «κολλήσει». Για να υπάρξουν περεταίρω εξελίξεις θα πρέπει να απελευθερωθούν θέσεις με την αποχώρηση ορισμένων παικτών που κρίθηκαν ως μη απαραίτητοι για το ρόστερ της ομάδας. Ο Γιώργος Βακουφτσής, Ναμπίλ Ταϊντέρ και Πέτερ Στίβαρ είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση από τον Θρακιώτικο σύλλογο αλλά οι άνθρωποι της ΠΑΕ αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αποδέσμευση τους. Ο πρώτος, το καλοκαίρι είχε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο, να μην φέρει αντιρρήσεις σε περίπτωση αποχώρησης του, τώρα όμως επιθυμεί την παραμονή του και ζητάει μια «δεύτερη» ευκαιρία. Ο Ταϊντέρ, διεκδικεί το οφειλόμενο ποσό προκειμένου να δεχθεί τη λύση του συμβολαίου του, ενώ με τον Στίβαρ η κατάσταση είναι περισσότερο μπερδεμένη. Ο Σλοβάκος επιθετικός έχει αποκτηθεί ως δανεικός από την Μπρίστολ Σίτι και το θέμα αποδέσμευσης του προκαλεί μεγαλύτερο «πονοκέφαλο». Η εβδομάδα αναμένεται να είναι κρίσιμη και θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για τις περιπτώσεις των προαναφερθέντων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις στα μεταγραφικά.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ;
Την τελευταία του προπόνηση έκανε με την ομάδα ο Ισπανός Αντρέου όπου και αναχώρησε την Τετάρτη για την πατρίδα του. Ο κύριος Μαντζουράκης θα ανακοινώσει την απόφαση του για τον ποδοσφαιριστή μετά την διακοπή των Χριστουγέννων.
Κατενθουσιασμένος με την Ελλάδα και την Skoda Ξάνθη δήλωσε ο Αντρέου Γκεράνο Μορένο. Ο Ισπανός χαφ που δοκιμάστηκε επί ένα 4ήμερο, δεν έκρυψε στους συμπατριώτες του τις πολύ θετικές εντυπώσεις που έχει αποκομίσει τον καιρό που βρίσκεται στη Ξάνθη.«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά με την Ισπανία, τουλάχιστον όσον αφορά τις υποδομές. Το απόγευμα της Κυριακής παρακολουθήσαμε την αναμέτρηση ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Ηρακλή, στην οποία κέρδισε η μελλοντική ομάδα μου. Είμαι ενθουσιασμένος» τόνισε χαρακτηριστικά.
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
Την τελευταία προπόνηση της πραγματοποίησε την Τετάρτη στο προπονητικό κέντρο Πηγαδίων η SKODA ΞΑΝΘΗ.
Το προπονητικό team δούλεψε πάνω σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με φιλικό ανάμεσα σε «κίτρινους» και «μπλε» με τους πρώτους να επικρατούν με 3-2
Στο τέλος της προπόνησης σε ευχάριστο κλίμα ανταλλάχθηκαν οι καθιερωμένες ευχές και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Δευτέρα στις 15:00 όπου ξεκινάει και η προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσης τους πραγματοποίησαν την Τρίτη το βράδυ στους χώρους του Le Chalet οι Ακαδημίες της Skoda Ξάνθη. Όλοι ήταν εκεί, γονείς , προπονητές καθώς επίσης και αντιπροσωπεία από την ομάδα ανδρών με τους κύριο Μαντζουράκη, Κωστούλα, Λουτσιάνο, Κιντάνα καθώς επίσης και τον Team Manager της ΠΑΕ κύριο Γιώργο Κασναφέρη.
Όλοι μίλησαν στα παιδιά, τους έδωσαν τις ευχές τους και όλοι τα συμβούλεψαν ότι πρώτο μέλημα τους θα πρέπει να είναι η γνώση και να δουλέψουν σκληρά για να συνδυάσουν το σχολείο με αυτό που αγαπάνε.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι παίκτες μοίρασαν δώρα και ευχήθηκαν προσωπικά στα παιδιά και υπέγραψαν αυτόγραφα.
Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο
Αντιπροσωπεία την Skoda Ξάνθη με επικεφαλής μέλος του Διοικητικού συμβουλίου κύριο Ν. Δαμκαλή και τον Team Manager της ομάδας κύριο Γιώργο Κασναφέρη, καθώς επίσης και τους ποδοσφαιριστές Σταθάκη, Ριζογιάννη, Βασιλακάκη και Μαρσελίνιο, επισκέφτηκε το ειδικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. Η αντιπροσωπεία της ΠΑΕ μοίρασε δώρα στα παιδιά και έψαλλαν όλοι μαζί τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές.
Επίσης ο κύριος Μαντζουράκης παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης όπου και τιμήθηκε για την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΔΑΝΕΙΚΟΣ Ο ΛΙΑΠΑΚΗΣ
Στην απόκτηση του Μανώλη Λιαπάκη προχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο 25χρονος αμυντικός ανήκει στην Skoda Ξάνθη και παραχωρήθηκε με υποσχετική στους Θεσσαλούς ως το τέλος της περιόδου. Ο σημερινός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Σάκης Τσιώλης ήταν αυτός έδωσε το πράσινο φως για την απόκτησή του, αφού οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στον Θρασύβουλο.
Μάρεκ Ζίεντσουκ: Να οδηγήσουμε ψηλά της Skoda Ξάνθη
Ο Μάρεκ Ζιέντσουκ μπορεί να βρισκόταν σε διακοπές λόγω των Χριστουγέννων όμως βρήκε λίγο χρόνο και μίλησε στο σάιτ της Skoda Ξάνθης και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά φυσικά και στην δική του κατάσταση. Ο Πολωνός παίκτης, τόνισε ότι πλέον έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της ομάδας του.Αρχικά μίλησε για τους έξι μήνες που είναι στην ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος από την διαμονή μου στην πόλη της Ξάνθης. H οικογένεια μου έχει προσαρμοστεί απόλυτα, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και είναι πάντα δίπλα μας για να μας εξυπηρετήσουν. Ηταν η πρώτη φορά που βγαίνουμε από την χώρα μας και χρειαζόμασταν λίγο χρόνο στην αρχή για να προσαρμοστούμε στον νέο τρόπο ζωής αλλά όλα είναι πολύ καλά».Γενικά για τις συνθήκες στην ομάδα, είπε: «Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη κινείται σε υψηλά επαγγελματικά στάνταρ. Μας παρέχει όλες τις ανέσεις για να κάνουμε την δουλειά μας τέλεια (γήπεδα-υποδομές-οργάνωση). Αυτό δημιουργεί περισσότερες απαιτήσεις σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα για υψηλότερη δουλειά και καλυτέρα αποτελέσματα».Όσον αφορά στον δικό του απολογισμό: «Στην αρχή αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα μικροτραυματισμών όπου με άφησαν λίγο πίσω. Δεδομένου και του χρόνου προσαρμογής που χρειαζόμουν αλλά και την αλλαγή προπονητή που είχαμε στο ξεκίνημα δεν με άφησαν να δείξω τις πραγματικές μου δυνατότητες. Τον τελευταίο καιρό δουλεύω πολύ στις προπονήσεις, ο προπονητής μου με χρησιμοποιεί δίνοντας μου παιχνίδια και αυτό μου τονώνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση για να ανεβάσω την απόδοση μου. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνομαι καλύτερος και ποιο χρήσιμος για την ομάδα μου».Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, τόνισε: «Ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας. Είχαν προηγηθεί δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα και όλοι στην ομάδα γνωρίζαμε την σπουδαιότητα του ματς. Είχαμε πάθος, αποφασιστικότητα και πίστη για το αποτέλεσμα. Δουλέψαμε σκληρά μέσα στο γήπεδο, ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας και πήραμε αυτό που δικαιούμασταν δίνοντας χαρά στους οπαδούς μας».Φυσικά ο Πολωνός παίκτης δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του στον κόσμο της ομάδας και όχι μόνο: «Θα ήθελα να ευχηθώ το νέο έτος να φέρει υγεία και χαρά σε εκείνους και τις οικογένειες τους και εμείς να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που ονειρεύονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου