Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…ο φημολογούμενος νέος αντιδήμαρχος από την περιοχή των Κιμμερίων που θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων και η τοποθέτηση του οποίου, σύμφωνα με το παρασκήνιο, έχει να κάνει με την πρόθεση του δημάρχου να βάλει φρένο σε άλλο δημοτικό σύμβουλο που αλωνίζει στην περιοχή προκειμένου να του κόψει τα φτερά τα οποία απλώθηκαν πέραν του δέοντος. Αν τελικά οι φήμες επαληθευτούν τότε φαίνεται πως ο κύριος Στυλιανίδης έλαβε τα πολιτικά μηνύματα που έρχονται από πολλές πλευρές και αποφάσισε επιτέλους να αναλάβει δράση. Ίδωμεν…

…το ΠΑΣΟΚ που πολύ γρήγορα βιάστηκε να ακυρώσει τα περί αξιοκρατίας, διαφάνειας, πάταξη της ευνοιοκρατίας και των κομματικών συμφερόντων. Πρόσφατες επιλογές του στην Ξάνθη έκαναν και τον κάθε πικραμένο να γελάσει ενώ έδωσαν και δείγματα γραφής τα οποία κάθε άλλο παρά θετικά είναι. Μπράβο παλικάρια. Και σε ανώτερα. Καλές οι διακηρύξεις αλλά μάλλον αφορούν άλλους. Δυστυχώς οι ελπίδες και οι προσδοκίες που καλλιέργησαν σε πολλούς πολίτες διαψεύσθηκαν μέσα σε δύο μόλις μήνες. Κρίμα.

…οι διάφορες φήμες για την κάθοδο ανεξάρτητου υποψηφίου στο δήμο Ξάνθης ο οποίος αισθάνεται παραγκωνισμένος από το ΠΑΣΟΚ και διοχετεύει στα πηγαδάκια που στήνονται ότι θα δώσει το παρόν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα οι φήμες λένε πως οι πιθανότητες αυξάνονται εάν τελικά δεν κατεβεί ο κύριος Στυλιανίδης καθώς θα έχει και τη δεξαμενή της δεξιάς, πέρα από τους δικούς του ανθρώπους. Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο αυτά είναι απλές προθέσεις ή η όποια φημολογία έχει άλλη σκοπιμότητα. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να αντιληφθεί μάλλον είναι ότι τα πάντα κάνουν τον κύκλο τους και ό,τι έχει να δώσει ο καθένας εξαντλείται κάποια στιγμή. Ο τόπος έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους και όχι από ανακύκλωση.

…η κατ’ αρχήν απόφαση του Δήμου να δώσει το πάρκινγκ σε ιδιώτη, υποσχόμενος βέβαια ότι δε θα αυξηθεί το τέλος που σήμερα καταβάλλουν οι πολίτες. Και αναρωτιέμαι εγώ η πτωχή τω πνεύματι. Ο ιδιώτης που θα μισθώσει το χώρο θα πρέπει να ρίξει μεγάλα ποσά στην αναμόρφωσή του προκειμένου να γίνει αξιοπρεπές και θελκτικό. Ακόμη σήμερα το δημοτικό πάρκινγκ δε θεωρείται κερδοφόρο. Πώς λοιπόν ο ιδιώτης που θα το πάρει θα κρατήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα; Εκτός κι αν δε θέλει κέρδος και λειτουργήσει φιλανθρωπικά. Σε κάτι τέτοιο όμως δε μας έχουν συνηθίσει οι επιχειρηματίες. Άσε που σύμφωνα με τη φημολογία ήδη ο χώρος έχει «καπαρωθεί» και μένει απλώς η τυπική διαδικασία. Όσο για την παραδοχή του δήμου ότι είναι κακός επιχειρηματίας που δεν μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους δημότες του μάλλον ατυχής ήταν καθώς αποδεικνύει τελικά ανικανότητα να διαχειριστεί σωστά ακόμη και ένα χώρο, όπως το πάρκινγκ, που μπορεί πολύ εύκολα να αποφέρει κέρδη, και μάλιστα σε μια πόλη που πάσχει από χώρους στάθμευσης. Άσε που συνειρμικά επεκτείνεις την παραδοχή αυτή και σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις. Γιατί δεν μπορεί να είσαι κακός επιχειρηματίας μόνο στη μία και οι άλλες να ευημερούν. Βλέπετε καμιά φορά βγαίνουν αλήθειες από εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

…η Νομαρχία Ξάνθης που είπαμε να στολίσει αλλά μάλλον το παράκανε. Τι δέντρα με φωτάκια, τι αστέρια από την κορυφή έως κάτω, τι χρόνια πολλά κατακόκκινα που αναβοσβήνουν, τι έλκηθρα. Τα χίλια μύρια. Είπαμε παιδιά να δώσουμε γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Άλλωστε η υπερβολή συνεπάγεται και κακογουστιά. Τα δεντράκια, τα οποία μάλιστα είναι πανέμορφα, αρκούσαν. Λίγο κράτει λοιπόν την επόμενη φορά γιατί αυτό που τελικά μας δικαιώνει είναι το αισθητικό αποτέλεσμα. Και αυτό δυστυχώς ακύρωσε κάθε καλή σας πρόθεση. Άντε και του χρόνου.

Κ.ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου