Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πόλος έλξης για τους τουρίστες ο δήμος Σταυρούπολης
Με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, τρεις δημοτικοί ξενώνες και πολλές δραστηριότητες δίνουν μια εναλλακτική πρόταση στους επισκέπτες της περιοχής, η οποία κερδίζει συνεχώς «φανατικούς θαυμαστές»!
Κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της περιοχής θεωρεί τον τουρισμό ο δήμος Σταυρούπολης και έχοντας ως σκοπό την ευημερία της περιοχής αλλά και τη συγκράτηση των νέων στον τόπο τους, προχωρά σε κινήσεις και δραστηριότητες με στόχο την εναλλακτική αλλά ποιοτική παροχή τουριστικών υπηρεσιών.
Έτσι, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα καταλύματα που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και στη συνεχή ενημέρωση των επισκεπτών, παρέχοντας πέρα από την εκπληκτική ομορφιά του, πολλές και διάφορες δραστηριότητες για τους πιο «ανήσυχους».
Ειδικά μάλιστα τη χειμερινή περίοδο που το χιόνι κάνει την εμφάνισή του στις πανέμορφες περιοχές του δήμου, η Σταυρούπολη και οι γύρω περιοχές αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που κατακλύζουν τους ξενώνες της, ενώ αποτελεί και συνήθη προορισμό για εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων από όλη τη χώρα, έχοντας έτσι συνεχώς τουριστική κίνηση.
Στο δήμο υπάρχουν πέρα από τους ιδιωτικούς και τρεις δημοτικοί ξενώνες, το Δασικό Χωριό, ο Ξενώνας Δρυμιάς και ο Ξενώνας Ηνίοχος.
Το Δασικό Χωριό Ερύμανθου βρίσκεται στο Δημόσιο Δάσος Δρυμού, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Αποτελείται από δώδεκα ξύλινους κεραμοσκεπείς οικίσκους των δύο δωματίων, με δυνατότητα φιλοξενίας 4-5 ατόμων ο καθένας, καθώς και ένα μικρότερο των 2 ατόμων. Μάλιστα υπάρχει και γραφείο υποδοχής το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο και αναψυκτήριο που λειτουργεί το Σαββατοκύριακο. Το Δασικό Χωριό είναι ανοικτό κάθε μέρα και όλες τις εποχές του έτους προκειμένου να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες.
Η τουριστική μονάδα Ηνίοχος βρίσκεται στην Κοιλάδα του Νέστου, στον οικισμό των Κομνηνών και αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τη γνωριμία με τον ποταμό και το όρος Ροδόπη. Αποτελείται από 3 αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα των 6 ατόμων και περιβάλλεται από μεγάλη έκταση με γρασίδι, γήπεδα τένις, μπάσκετ και χώρο για τοξοβολία, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί πισίνα και υπαίθριο αναψυκτήριο. Το κάθε διαμέρισμα αποτελείται από 2 δίκλινα δωμάτια, 2 μπάνια, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και 1 δίκλινο στο χώρο του σαλονιού του κάθε οικήματος με τζάκι και τηλεόραση.
Ο παραδοσιακός πέτρινος Ξενώνας της Δρυμιάς, βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τον οικισμό της Σταυρούπολης. Το κτίριο είναι πετρόχτιστο είναι δυναμικότητας 10 ατόμων, με ενιαίο χώρο, πατάρι, κουζίνα και μπάνιο, ενώ διαθέτει κεντρική θέρμανση και παραδοσιακό τζάκι.
Πολύ σημαντικό είναι πως σε όλες τις εγκαταστάσεις υπάρχει πλήρης οικιακός εξοπλισμός, ιματισμός, θέρμανση και κουζίνα, που καθιστούν τις κατοικίες πλήρως αυτόνομες.
Ο φυσικός πλούτος και η ομορφιά που θα συναντήσει κανείς στο δήμο Σταυρούπολης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν και το μόνο λόγο επίσκεψης. Το δάσος Δρυμός, γνωστό και ως Χαϊντού, που έχει κηρυχθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, τα πυκνόφυτα δάση της περιοχής, η πλούσια χλωροπανίδα που συναντάται και πολλά άλλα, αποτελούν τα γερά χαρτιά τους τουρισμού της Σταυρούπολης. Ο δήμος Σταυρούπολης, όμως, φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στο νόημα του τουρισμού και μάλιστα του εναλλακτικού, αφού πέρα από τη φυσική ομορφιά που έχει να αναδείξει, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από μια βόλτα στα στενά του Νέστου και περιηγήσεις στο βουνό μέχρι και πιο ειδικές δραστηριότητες. Καταβάσεις στο Νέστο, τοξοβολία, ποδηλασία και βόλτες με το τουριστικό τρενάκι του δήμου είναι λίγα μόνο από τα όσα μπορεί να κάνει ο επισκέπτης. Για τους πιο δραστήριους υπάρχει και paintball ή βόλτα με άλογα στο Νέστο.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Νέστος Ροδόπη του δήμου Σταυρούπολης για να κάνουν κρατήσεις, όμως λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης που υπάρχει στην περιοχή, οι ξενώνες είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι και οι επισκέπτες πρέπει να επικοινωνούν με τη Δημοτική Επιχείρηση τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την επίσκεψή τους, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν σε λίστα αναμονής. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 25420-21008 και 25410-63710.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου