Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Τολμηρά

Όσο πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές του 2010 τόσο πιο έντονες γίνονται οι φήμες που αφορούν στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Σγουρίδη για το Δήμο της Ξάνθης. Η αλήθεια είναι πως η ονοματολογία δίνει και παίρνει σε προεκλογικές περιόδους. Οπότε μπορούν να συμβαίνουν δύο τινά. Ή κάποιοι που βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ κοντά στο να καταλάβει και την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ξάνθη, χρησιμοποιούν τον Παναγιώτη Σγουρίδη ώστε να διασπάσουν τους ψηφοφόρους του Κινήματος και να αποτρέψουν το πρασίνισμα του Δήμου, ή κάποιοι για το δικό τους συμφέρον και μόνο παίζουν με το όνομα του Παναγιώτη Σγουρίδη για να υποστηρίξουν τα δικά τους παιχνίδια.

Επανήλθε το θέμα της περιβόητης δεξαμενής των 35.000 ευρώ στην Δημαρχιακή με νέα προκήρυξη. Τι έγινε και από εκεί που έλεγαν ότι η δεξαμενή αυτή μπορεί να κοστίσει από 3.000 έως και 6.000 ευρώ, φτάσαμε πάλι στο ποσό των 35.000 ευρώ; Άλλαξαν οι προδιαγραφές ή προστέθηκαν νέες στις ήδη υπάρχουσες; Εμείς δεν αμφισβητούμε το κόστος της, απλά λέμε πως θα πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες της Ξάνθης για το εάν άλλαξε κάτι στις προδιαγραφές προκήρυξης της συγκεκριμένης δεξαμενής και ποιες είναι αυτές οι αλλαγές.

Μειράκια και άσχετοι είμαστε σύμφωνα με την γνώμη κάποιων επαγγελματιών οι οποίοι αξιολογούν τα γεγονότα και τις καταστάσεις πάντα κατά το συμφέρον τους. Το Κανάλι 6 λειτουργεί από το 1994 και το κρίνουν καλύτερα απ’ όλους οι τηλεθεατές. Αλλά και η ΤΟΛΜΗ που έκλεισε ήδη ένα χρόνο, κρίνεται καλύτερα από τους αναγνώστες της. Κι επειδή αποδείχθηκε ότι ο κόσμος ξέρει να κρίνει καλύτερα, θέλουμε να παραμείνουμε και μειράκια και άσχετοι παρά να γίνουμε επαγγελματίες σαν κι εκείνους. Όσο για τις απειλές που εκτοξευθήκαν εναντίον μας, εμείς τα μειράκια συμβουλεύουμε τους επαγγελματίες να τις κάνουν εκεί που τους παίρνει. Από εκεί και πέρα διευκρινίζουμε ότι δεχόμαστε την οποιαδήποτε κριτική αλλά όχι τις απειλές.

Αλήθεια ρε παιδιά, τι έγινε με εκείνο το πρόγραμμα των Μουσουλμανοπαίδων που διαχειρίστηκε η Αναπτυξιακή Ξάνθης; Το ολοκληρώσατε; Γιατί έμαθα ότι επαναπροκηρύχθηκε. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας τα καλά «φιλαράκια» συνεργάζονται για να το ξαναπάρουν με τις…υψηλές καλές γνωριμίες που έχουν.

Τη στιγμή που η Αναπτυξιακή αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, κάθεται και στέλνει ευχετήρια σε μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της. Πώς γίνεται αλήθεια αυτό και γιατί στις ευχές αναφέρονται μόνο ο Πρόεδρος ονομαστικώς και το Διοικητικό της Συμβούλιο; Οι εργαζόμενοι δηλαδή δεν είναι μέρος της Αναπτυξιακής; Εκτός κι αν πρόκειται για ευχές αυτοδιαφήμισης. Εδώ επιχειρήσεις με κύρος, στα ευχετήρια που απέστειλαν, εκτός από τις διοικήσεις τους, αναφέρουν και τους εργαζόμενους, οι της Αναπτυξιακής δε μπορούσαν να κάνουν; Αυτό αποδεικνύει πόσο υπολογίζουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή την εταιρία.

Την περίοδο αυτή με τις καταθέσεις των πινακίδων και τις μεταβιβάσεις που γίνονται, υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος φόρτος εργασίας στο Γραφείο Συγκοινωνιών της Νομαρχίας. Αν δεν κάνουμε λάθος, υπάλληλος στην συγκεκριμένη υπηρεσία είναι και ο Πασχάλης Λύρατζης. Βέβαια ο συγκεκριμένος, το τελευταίο διάστημα είναι διαρκώς με αναρρωτικές άδειες τις οποίες κανείς δεν ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες τις παίρνει. Εμείς πάντως τον βλέπουμε συχνά να πίνει καφέ με τις καλές παρέες του. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όποιος είναι ασθενής, δεν είναι συνέχεια έξω για καφέ. Κύριε Νομάρχα, εσείς τι λέτε επί του θέματος;

Καμία απάντηση δε δόθηκε ακόμα σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν στρατιώτη, που μάλιστα υπηρετούσε εκτός Ξάνθης, να είχε προσληφθεί στην Αναπτυξιακή. Ωστόσο τα ερωτήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα διαρκώς προστίθενται και νέα. Μήπως ο πατέρας του συγκεκριμένου είναι στέλεχος σε παρόμοια επιχείρηση; Μήπως τώρα ο πρώην υπάλληλος της Αναπτυξιακής εργάζεται σε γραφείο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί κανένας δε λέει κουβέντα για το θέμα αυτό; Τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να πάρουν θέση οι ΜΕΤΟΧΟΙ της Αναπτυξιακής; Τι πιο προκλητικό από αυτή την πρόσληψη; Εδώ λέγεται ότι ο κύριος αυτός ήταν εκτός Ξάνθης και όμως τον είχε προσλάβει η Αναπτυξιακή Ξάνθης. Δηλαδή ή στην στρατιωτική του θητεία δεν ήταν εντάξει και απουσίαζε συνέχεια ή από τη θέση του στην Αναπτυξιακή ήταν μονίμως απών αλλά πληρωνόταν κανονικά.

Πολλές απουσίες έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα από τις Δημαρχιακές και τα Δημοτικά Συμβούλια ο Απόστολος Αγκόρτζας για λόγους που δε γνωρίζουμε. Μπορεί βέβαια ο άνθρωπος να έχει πολύ δουλειά στις επιχειρήσεις του και να μη προλαβαίνει να κάνει τίποτα άλλο. Μπορεί όμως και να διαθέτει το χρόνο του βοηθώντας τον φίλο του Πασχάλη Λύρατζη, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Αναπτυξιακής για να τη βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Εκτός πια κι αν περνάει καλά όπως είναι και αποφάσισε να μην ασχοληθεί με τίποτα άλλο.

Βλέποντας κανείς το κομμάτι της πλατείας που παραδόθηκε για χρήση, η πρώτη του εντύπωση είναι θετική. Τα τραπέζια μπήκαν αμέσως στις θέσεις τους και αυτό δείχνει ότι τα είχαν μελετήσει όλα. Βέβαια, αυτή η θετική εικόνα ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι μας είχε λείψει τόσο καιρό και τώρα που την έχουμε και πάλι, μας φαίνεται σαν τη πλατεία του Παρισιού. Εκείνο πάντως που πολλοί συμπολίτες μας επισημαίνουν είναι τόσο η έλλειψη πρασίνου όσο και η λειτουργικότητα της για την οποία έχουμε όλοι τις επιφυλάξεις μας. Θα δούμε στην πορεία το κατά πόσο απαραίτητη μας ήταν τελικά μια τέτοια μεγάλη αλλαγή.

Στην Ξάνθη βρέθηκαν incognito τη Δευτέρα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παπουτσής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Βουλευτής Ν. Δράμας Χρήστος Αηδόνης οι οποίοι συναντήθηκαν με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη σε ένα άκρως φιλικό κλίμα. Βλέπετε από τότε που ο Σωκράτης ανέλαβε τα ηνία του κόμματος η πόλη αναβαθμίστηκε και πολιτικά αφού επιλέγεται από κορυφαία στελέχη για να περάσουν μια ευχάριστη ώρα. Βέβαια πάντα από τέτοιες επισκέψεις, έστω και φιλικές, βγαίνει κάτι καλό για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου