Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αγάπη… Ανθρωπιά… Ζεστασιά
Καθημερινά πάνω από 50 άτομα ενισχύονται με είδη ρουχισμού και ένδυσης από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σταυρούπολης, ο οποίος δε σταματά ποτέ να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο
Ο δήμος Σταυρούπολης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισε να ιδρύσει και να λειτουργήσει μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης «Νέστος- Ροδόπη» το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σταυρούπολης.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής δράσης της δημοτικής αρχής και βασίζεται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους νομούς Ξάνθης – Καβάλας - Δράμας από τις οποίες έχει ζητηθεί να προσφέρουν τα αγαθά τους.
Σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια για την ανακούφιση αλλά και τη στήριξη των ανθρώπων της περιοχής που έχουν άμεση ανάγκη από ηθική αλλά και από υλική υποστήριξη, η δημοτική αρχή ζήτησε τη βοήθεια κοινωνικά ευαισθητοποιημένων βιομηχανιών, καταστημάτων τροφίμων, ομοσπονδιών εμπόρων, σωματείων και διαφόρων άλλων φορέων του νομού Ξάνθης.
Ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης, κάνει για άλλη μια φορά έκκληση να παραμείνει ανοιχτό όχι μόνο για τις γιορτές αλλά και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου το κοινωνικό παντοπωλείο, προκειμένου η θαλπωρή, η ζεστασιά και η αγάπη που προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη να συνεχίσει να υφίσταται:

Γ. Καρασακαλίδης:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
«Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σταυρούπολης, λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, δέχεται προϊόντα είτε από ιδιώτες είτε από συλλόγους και από οποιεσδήποτε άλλες εταιρείες και τα διοχετεύει μέσα από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» στους δικαιούχους. Οι δικαιούχοι του είναι πάνω από 50 άτομα οι οποίοι ενισχύονται με τρόφιμα, με είδη ένδυσης και άλλα. Έτσι λοιπόν κάνοντας κάθε χρόνο την αυτοκριτική μας σαν άνθρωποι, με όσα μέσα διαθέτουμε, που μπορεί να είναι λιγότερα ή περισσότερα, θα πρέπει αυτή την αγάπη μας να την δείχνουμε στο συνάνθρωπό μας. Εμείς σαν δήμος Σταυρούπολης, κάνουμε έκκληση σε όλο τον κόσμο που μπορεί να συνδράμει με το δικό του τρόπο στη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, να το κάνει.»
Σημαντική επίσης βοήθεια στη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, προσφέρουν και τα κρεοπωλεία της Ξάνθης, τα οποία κατά καιρούς αποστέλλουν κρέατα, προκειμένου να διανεμηθούν σε όλους δικαιούχους της Σταυρούπολης.

Γ. Μπατζακίδης:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ
«Ο δήμαρχος Σταυρούπολης όπως πάντα πρωτοπορεί, με ιδιαίτερα ωραίες καινοτομίες και μια από αυτές είναι το κοινωνικό παντοπωλείο που λειτουργεί εκεί.
Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια τόσο του δημάρχου όσο και όλων των ανθρώπων που ευαισθητοποιούνται. Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση και ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Σταυρούπολη, που είναι ιδιαίτερα χαμηλά τα στρώματα και δεν υπάρχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.»

Πολλοί είναι οι ιδιώτες που έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά, προσφέροντας μια ποσότητα από τα προϊόντα τους, ενώ ευελπιστούμε και προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση όλων αυτών που έχουν ενημερωθεί για την προσπάθειά μας.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης «Νέστος – Ροδόπη» και τα προσφερόμενα είδη αφορούν τροφή και ένδυση. Τα άτομα που ενταχθηκαν στο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί από τις λίστες των εγγεγραμμένων απόρων που τηρούνται από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Υπάρχουν αυτοκίνητα της Δημοτικής Επιχείρησης τα οποία πρόκειται να μεταφέρουν τα τρόφιμα στους δικαιούχους που θα τα παραλαμβάνουν με την επίδειξη ειδικής κάρτας που θα τους χορηγηθεί. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα του Πάσχα θα διανέμεται καθημερινά, μεσημεριανό συσσίτιο αγάπης.
Σε συνδυασμό με τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρουν εδώ και καιρό οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές του δήμου, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, και το ΚΑΠΗ, η ίδρυση και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί μία αποτελεσματική και αναβαθμισμένη, νέα εναλλακτική πρόταση για την ποιοτική διαβίωση της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο, στο δήμο Σταυρούπολης.
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν με το δικό τους τρόπο στο κοινωνικό παντοπωλείο και να προσφέρουν την αγάπη τους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 25420-22693 στην υπεύθυνη κυρία Μακρόγλου Βασιλεία, προκειμένου να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια.
Τέτοιου είδους κινήσεις όπως αυτές του δήμου Σταυρούπολης, θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους της χώρας και αυτό γιατί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες, περιμένοντας υπομονετικά να ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα και για αυτούς, μια ημέρα που θα βρεθεί έστω και ένας απλός άνθρωπος και θα τους προσφέρει ό,τι μπορεί, είτε λίγα χρήματα είτε λίγο φαγητό είτε κάποια ενδύματα.
Στη Σταυρούπολη και σε αρκετούς ακόμη δήμους, έχει ήδη γίνει αυτό.
Γιατί λοιπόν και για το δήμο Ξάνθης, να μην αποτελέσει η Σταυρούπολη παράδειγμα προς μίμηση;
Γιατί και η Ξάνθη να μην έχει ένα κοινωνικό παντοπωλείο στο οποίο θα βρίσκουν θαλπωρή όλοι αυτοί που ταλαιπωρούνται και είναι αναγκασμένοι να ζητούν απεγνωσμένα από τον κάθε περαστικό λίγα χρήματα για να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαγητό;
Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά.

Μ. Αλατζά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου