Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η φιλανθρωπική εκστρατεία της WIND επεκτείνεται φέτος και στο ποδόσφαιρο
Για κάθε γκολ της Skoda Ξάνθη, η WIND προσφέρει 300 ευρώ στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης
Για ακόμα μία φορά, η διοίκηση και οι παίκτες της Skoda Ξάνθη, έδειξαν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο και σε συνεργασία με την εταιρία τηλεφωνικής επικοινωνίας WIND αποφάσισαν να προσφέρουν 300 ευρώ για κάθε γκολ που θα σημειώνουν οι παίκτες στο πρωτάθλημα, τα οποία θα δοθούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος / Παράρτημα Ξάνθης. H συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα του γηπέδου, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στη 13:00 και παραβρέθηκαν επίσης οι ιδιοκτήτες των τριών καταστημάτων της Ξάνθης κ.κ. Τουρατζής Αναστάσιος – Ποιμενίδης Βασίλειος, οι οποίοι εξουσιοδοτήθηκαν από τον κ. Τσαπρούνη να συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, στις 17 Δεκεμβρίου, στην καθιερωμένη τους επίσκεψη τις ημέρες των Χριστουγέννων, στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, με τα ανάλογα δώρα.
Ξάνθη, 19 Νοεμβρίου 2009. Γκολ στη ζωή βάζουν από σήμερα η Διοίκηση και οι παίκτες της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη μαζί με τη WIND ανακοινώνοντας μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης. Με το σλόγκαν, «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ», οι παίκτες της ομάδας στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα έχοντας ως στόχο όχι μόνο τη νίκη της ομάδας αλλά και των παιδιών με νοητική υστέρηση της πόλης τους αφού με κάθε γκολ θα συγκεντρώνουν χρήματα για τους σκοπούς ενός κοινωφελούς ιδρύματος στην Ξάνθη.
Η πρωτοβουλία «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ» ανήκει στη WIND Ελλάς και ξεκίνησε για πρώτη φορά την περασμένη χρονιά στο χώρο του μπάσκετ, με τη συμμετοχή των κορυφαίων ελλήνων καλαθοσφαιριστών Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά. Φέτος το πρόγραμμα επεκτείνεται και στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιλέγοντας δύο ομάδες από την Επαρχία. Εκτός της Skoda Ξάνθη έχει επιλεγεί και ο Εργοτέλης.
Σε συνεργασία με την ομάδα της Skoda Ξάνθη, η WIND προσφέρει για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010:
Τριακόσια (300) ευρώ για κάθε γκολ που πετυχαίνει η ομάδα στους αγώνες της Superleague, ποσό που θα συγκεντρώσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και θα προσφέρει στο Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος/ Παράρτημα Ξάνθης. Μετά τη 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η ομάδα έχει ήδη σκοράρει 6 φορές, φθάνοντας το ποσό των 1.800€! Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε ακόμη 20 αγώνες μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.
Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της WIND, κ. Γιώργος Τσαπρούνης, αναφερόμενος στην ενέργεια δήλωσε:
«Η WIND στηρίζει ως χορηγός τη Skoda Ξάνθη από το 2006. Φέτος αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία αυτή πέρα από το αθλητικό πεδίο και σε ένα άλλο: το κοινωνικό, το ανθρώπινο. Με την εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ θέλουμε να στείλουμε στην τοπική κοινωνία ένα ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 οι παίκτες της ομάδας με τα γκολ τους θα δώσουν σάρκα και οστά στην πρωτοβουλία μας και θα μοιράσουν εκτός από χρήματα, αγάπη και χαμόγελα στα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου της Ξάνθης».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ κ. Αριστείδης Πιαλόγλου ανέφερε: «Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ αλλά και η WIND έχουν δείξει πολλές φορές στο παρελθόν το κοινωνικό τους πρόσωπο με διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις αλλά και εκστρατείες. Μια από αυτές είναι το ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ για τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και εύχομαι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ ώστε να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο του Ψυχολογικού Κέντρου».
Ο αρχηγός της ομάδας κ. Αθανάσιος Κωστούλας δήλωσε: «Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών της Skoda Ξάνθη θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία WIND για την πρωτοβουλία της να ενισχύσει το Ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης μέσω της ομάδας μας. Τέτοιες ενέργειες είναι αξιέπαινες και δείχνουν την ευαισθησία των υπευθύνων της εταιρείας WIND σε μια δύσκολη καμπή της κοινωνίας. Ευχόμαστε ολόψυχα η πρωτοβουλία της WIND ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ να γίνει προπομπός του SKODA NIKAME, ώστε να είχε μεγαλύτερη επιτυχία η εν λόγω δράση».
Από την πλευρά του Ψυχολογικού Κέντρου Β. Ελλάδος / Παράρτημα Ξάνθης, στη συνέντευξη παραβρέθηκε η διευθύντρια κ. Τέη Μαρία η οποία ανέφερε τους λόγους απουσίας του προέδρου του Ιδρύματος, Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ευχαρίστησε και αυτή από τη μεριά της την προσπάθεια όλων και διάβασε την ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων προς τη WIND και την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη σημείωσαν τα ακόλουθα: «...σας ευχαριστούμε αμέριστα και σας εκφράζουμε την ειλικρινή εκτίμηση μας, για τη γενναιόδωρη σκέψη σας να προσφέρετε στο φορέα μας στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου το σύνολο των χρημάτων, που θα προκύψει από το άθροισμα των διατιθέμενων ποσών των 300,00€ για κάθε goal της τοπικής ομάδας της Skoda Ξάνθη.
Το Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος / Παράρτημα Ξάνθης, που από το 1979 εργάζεται προς την κατεύθυνση της επίτευξης της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης των νοητικά υστερημένων ατόμων, θεωρεί τη συνδρομή σας σημαντική στην πραγμάτωση του παραπάνω στόχου, καθώς αυτή σας η προσφορά πρόκειται να καλύψει σημαντικές ανάγκες των εκπαιδευομένων μας. Στην τοπική ομάδα της Skoda Ξάνθη ευχόμαστε ολόψυχα να έχει πάντα νίκες».
Για να ενημερώνεστε αναλυτικά για το ποσό που συγκεντρώνεται για το Κέντρο μετά από κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της WIND στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.wind.com.gr
Η καμπάνια της WIND «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ» υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης «Στην Πράξη». Η εταιρεία, άλλοτε με μικρές και άλλοτε με μεγαλύτερες ενέργειες στηρίζει «Στην Πράξη» ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κυρίως τα παιδιά, σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ, του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλων ιδρυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο απολογισμός για την εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ στο μπάσκετ έφτασε τα 24.600€, χρήματα που προσφέρθηκαν για τους σκοπούς δύο κοινωφελών ιδρυμάτων:
το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά το οποίο πρότεινε ο Παπαλουκάς και το Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καστοριάς που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Φέτος οι δύο αθλητές παίζουν και βάζουν καλάθια για την κατασκευή ενός υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
Το Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος / Παράρτημα Ξάνθης είναι Κοινωφελές Ίδρυμα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο για την κοινωνική αγωγή – εκπαίδευση – επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση που προέρχονται από την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τη διοίκηση του Κέντρου ασκεί ένα 5μελές διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων. Σήμερα 49 άτομα – εκ των οποίων 17 είναι οικότροφα - με νοητική υστέρηση, είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του φορέα. Τα τμήματα, που λειτουργούν στο Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος / Παράρτημα Ξάνθης, είναι τα ακόλουθα:
► Τμήμα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής & Άσκησης, για παιδιά 5-16 ετών.
► Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Απασχόλησης, για άτομα με βαριές πολλαπλές αναπηρίες.
► Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών, στα πλαίσια του οποίου λειτουργούν 4 εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης .
► Τμήμα Φυσικής Αγωγής, με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση της κίνησης του σώματος και των επιμέρους κινητικών δεξιοτήτων.
► Συμβουλευτικός Σταθμός – Κοινωνική Υπηρεσία – Κέντρο Τεκμηρίωσης & Προώθησης στην Απασχόληση.
► Οικοτροφείο
► Διοικητική Υπηρεσία – Λογιστήριο.
► ΚΕΚ Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, το οποίο μέσα από τη λειτουργία του, ως δομή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Δέκα οκτώ (18) εργαζόμενοι στελεχώνουν τα παραπάνω τμήματα και συμβάλλουν με την εργασία τους στην καλή λειτουργία του Κέντρου και στη συνέχιση του κοινωνικού έργου, που επιτελείται στο νομό και σε ολόκληρη την περιφέρεια, μέσω αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου