Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ξάνθης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας αναφερόμενος στους δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά. «Με τη σαπίλα θα ασχολούμαστε;». Εμείς θα συμφωνούσαμε μαζί του εάν αυτή η έκφραση χρησιμοποιούνταν και όταν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης τον επαινούσαν για το έργο του. Τότε δηλαδή δεν υπήρχε σαπίλα και σήμερα που τέθηκαν ορισμένα ερωτήματα με αφορμή το λεύκωμα του ΚΑΠΗ τώρα το αντιλήφθηκε; Όσο για τη σαπίλα μάλλον θα πρέπει να την αναζητήσουν πρώτα στα του οίκου τους και μετά να εκτοξεύουν τα βέλη προς λοιπές κατευθύνσεις. Οι εξελίξεις στη δημοτική παράταξη κάθε άλλο παρά νομιμοποιούν τους συμβούλους της, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς. Και για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το θέμα. Ερωτήματα θέσαμε και όχι σήμερα αλλά εδώ και δύο μήνες. Γιατί αυτά ενόχλησαν τη δεδομένη στιγμή ας βγάλει ο καθένας μόνος του τα συμπεράσματα έχοντας κατά νου το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

…οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από την κεντρική πλατεία και όχι μόνο, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν βαρύ τίμημα για την καθυστέρηση παράδοσης του έργου. Μάλιστα, σε ερώτησή μας εάν το όποιο όφελος το εισπράξουν μετά το τέλος των εργασιών, χαρακτηριστική είναι η απάντηση του κυρίου Αρσενίου. «Για όσους απομείνουν». Καλά λοιπόν τα κονδύλια που δίνουμε απλόχερα στους εργολάβους, όμως μαζί με τη δική τους οικονομική ενίσχυση θα έπρεπε να λάβουμε υπόψη και αυτή των επαγγελματιών. Χριστούγεννα έρχονται και οι άνθρωποι, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στο κέντρο, κάθονται και κοιτάνε τα εμπορεύματα που παρήγγειλαν. Αυτούς ποιος θα τους αποζημιώσει; Μήπως ο εργολάβος που έπεσε έξω στο χρονοδιάγραμμά του ή ο δήμος κόβοντας το αντίστοιχο ποσό από τα εκατομμυριάκια που θα δώσει στην εταιρεία;


…το ωρολόι της κεντρικής πλατείας που μάλλον θέλησαν να το προσαρμόσουν στο προσωνύμιο της Ξάνθης ως πόλης με τα χίλια χρώματα. Διαφορετικά δεν εξηγούνται αυτά τα μωβ και τα πράσινα που εμφανίζονται στο καντράν τις νυκτερινές ώρες. Και άντε το kitsch να το παραβλέψουμε. Τη λειτουργικότητα όμως την έλαβε κανείς υπόψη; Έριξαν μια ματιά ψηλά για να δουν εάν είναι ορατοί λεπτοδείκτες και νούμερα, ειδικότερα όταν κυριαρχεί εκείνο το πράσινο προς λαχανί; Αφεριμ αδέλφια. Και στον εμπνευστή της ιδέας και σε αυτούς που την ενέκριναν. Όπως πάμε θα ξεχάσουμε την έκφραση η πόλη με τα χίλια χρώματα και θα την ανακηρύξουμε σε πόλη με τα χίλια κακόγουστα.

…όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί που όταν διεκδικούμε μια θέση στο δήμο ακούμε τη μόνιμη επωδό, μέσω ΑΣΕΠ. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν ισχύει για ορισμένους ευνοημένους, όπως έγινε στην περίπτωση των βρεφονηπιακών σταθμών οι οποίοι πρώτα μπήκαν στις θεσούλες τους, πρώτα πληρώθηκαν και μετά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο η έγκριση. Μιας και μιλάμε για τους παιδικούς σταθμούς, αληθεύει ότι ήδη δουλεύει εκεί σύζυγος ανθρώπου των ΜΜΕ ο οποίος ανέλαβε και τεχνικός σύμβουλος σε έκδοση του δήμου; Και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, απλώς ρωτάμε.

…η νεκρανάσταση που επιχειρεί πολιτικό «ζόμπι» μετερχόμενο προσφιλείς του μεθόδους προκειμένου να βγει από την αφάνεια. Δε θα του κάνουμε ωστόσο τη χάρη να ασχοληθούμε μαζί του. Άλλωστε ο άνθρωπος με την τακτική που ακολουθεί αυτοπαλουκώνεται. Κάθε τι άλλο λοιπόν περιττεύει.

…ο Σωκράτης Ξυνίδης ο οποίος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε απέδειξε ότι όχι απλώς δεν έχει καβαλήσει το καλάμι αλλά παρέμεινε ο ίδιος απλός, ειλικρινής άνθρωπος, που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Ο άνθρωπος με το χαμόγελο που τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και να χαϊδεύει αυτιά. Την παράσταση βέβαια έκλεψαν οι συνεργάτιδές του οι οποίες μαγνήτισαν κυριολεκτικά τους τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου