Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Βαθιά …ανάσα για τη Skoda Ξάνθη μετά το 1-0 επί του Λεβαδειακού
Πολύτιμη νίκη με 1-0 πέτυχε η Skoda Ξάνθη σε βάρος του Λεβαδειακού, τον οποίο βύθισε αρκετά στο βαθμολογικό πίνακα, παίρνοντας ταυτόχρονα σημαντική βαθμολογική ανάσα. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν αισθητά καλύτερη και, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, δεν απειλήθηκε παρά μόνο σε μία φάση από την ομάδα της Βοιωτίας.
Ο αγώνας άρχισε με τη Skoda Ξάνθη να πραγματοποιεί εκρηκτικό ξεκίνημα. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Πόι έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ και τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια και κοντινό σουτ. Η Skoda Ξάνθη συνέχισε να πιέζει χάνοντας και άλλες σημαντικές ευκαιρίες μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου όταν έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα.
Ο Ζίεντσουκ πιέστηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έπεσε με αποτέλεσμα η Skoda Ξάνθη να ζητήσει πέναλτι. Στις διαμαρτυρίες του Γιάννη Παπαδημητρίου ο διαιτητής Λαμπρόπουλος του έδειξε την κίτρινη κάρτα και στην αμέσως επόμενη φάση, σε φάουλ που έκανε σε αντεπίθεση του Λεβαδειακού ο αρχηγός της Skoda Ξάνθη δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Skoda Ξάνθη συνέχισε να έχει την καθολική υπεροχή και στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η ομάδα της Λειβαδιάς ανέλαβε μερικές πρωτοβουλίες αλλά υπήρξε φλύαρη, χωρίς να απειλήσει ούτε ελάχιστα την εστία του Γκσπούρνινγ, ενώ τη μοναδική ευκαιρία πραγματοποίησε και πάλι η Skoda Ξάνθη με σουτ του Κιντάνα που κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. Η ομάδα του Μαντζουράκη παρότι αρχικά ανέκοψε ρυθμό και προσπάθησε να διατηρήσει το πολύτιμο 1-0, στο τελευταίο 20λεπτο ανέκτησε την κατοχή και πίεσε αρκετά, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Καρακώστα, λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος.
Όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από στημένη φάση ο Λεβαδειακός έχασε τη μοναδική αλλά μεγάλη του ευκαιρία όταν, σε σουτ του Σερτζίνιο, απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Γκσπούρνινγκ που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Αγκάλι προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Skoda Ξάνθη παρότι αγωνίστηκε για μία ώρα με λιγότερο παίκτη, εντούτοις διατήρησε την κατοχή και την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς και κυκλοφόρησε αρκετά καλά την μπάλα. Ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της επανάληψης, φτάνοντας απολύτως δίκαια στη νίκη.
ΚΛΕΙΔΙ
Η εξαιρετική επέμβαση του Γκσπούρνινγκ στο σουτ του Σερτζίνιο (στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε και στο δοκάρι), στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε τη νίκη στην Skoda Ξάνθη.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Ο Μάουρο Πόι έκανε τη διαφορά στην επίθεση της Skoda Ξάνθη, όσο εκείνη αγωνιζόταν με έντεκα ποδοσφαιριστές (τα πρώτα 35 λεπτά), ενώ πέτυχε και το νικητήριο τέρμα. Οι «επελάσεις» του από τη δεξιά πτέρυγα -κυρίως- αποτέλεσαν τον κύριο τρόπο σοβαρής επιθετικής ανάπτυξης της Skoda Ξάνθη στο πρώτο ημίωρο. Αν και τα πράγματα δυσκόλεψαν στη συνέχεια, λόγω της αποβολής του Παπαδημητρίου, και πάλι «γεννούσε» κινδύνους για την εστία του Καρακώστα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Η μεσαία γραμμή του Λεβαδειακού. Παρά το γεγονός ότι ο –πάντα απειλητικός Λουτσιάνο- αντικαταστάθηκε νωρίς και η Skoda Ξάνθη έπαιζε με παίκτη λιγότερο, δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα, ούτε να τροφοδοτήσει τον Βίκτορ Αγκάλι, ώστε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ελέγχεται για την περίπτωση του πέναλτι – που απέφερε την πρώτη κίτρινη στον Παπαδημητρίου – ο διαιτητής Μάριος Λαμπρόπουλος από την Ηλεία, που είχε βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας) - Τάτση (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ήταν ο Καβαλιώτης Βαγγέλης Κιοτζένης. Εκτός της αποβολής του Παπαδημητρίου, έδειξε κίτρινη κάρτα και στους Παπαδημητρίου, Κωστούλα, Στρμπα, Βάλλα, Φλίσκα και Μασάδο, Μαρτορέλ, Ταραλίδη, Σερζίνιο αντίστοιχα.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Βάλλας, Κωστούλας, Πόι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα(81’ Μαρσελίνιο), Ζίεντσουκ (62’ Σουάνης), Λουτσιάνο (38’ Σταθάκης)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μπράνκο, Μασάδο, Μαρτορέλ (58’ Βασιλείου), Ζησόπουλος, Ταραλίδης (72’ Μαχαίρας), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Σερζίνιο, Μπαλβορίν (46’ Αγκάλι)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιάννης Ματζουράκης δήλωσε: «Σημασία έχει ότι ο στόχος επετεύχθη. Δουλέψαμε πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακόμα και με δέκα παίκτες και ήταν μια δύσκολη νίκη. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ με πέναλτι που δε δόθηκε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και, αν και με παίκτη λιγότερο, είχαμε τα ίδια και καλύτερα στατιστικά από τον αντίπαλό μας, ο οποίος ουσιαστικά μας απείλησε μόνο μία φόρα στις καθυστερήσεις με το δοκάρι που είχε. Συνεχίζουμε και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης».
ΝΙΚΗΣΑΝ ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΟΙ
Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Super League οι Νέοι και οι Έφηβοι της Skoda Ξάνθη. Το Σάββατο το μεσημέρι οι παίκτες του Αλέξη Ξανθόπουλου κέρδισαν με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζουν να βρίσκονται στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Την Κυριακή το μεσημέρι οι παίκτες του Θεόδωρου Σαββίδη κέρδισαν το Λεβαδειακό με 2-1 και βρίσκονται στην 5η θέση με 18 βαθμούς σε 11 αγώνες.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Αριστείδης Πιαλόγλου στον Πρόεδρο κ. Σοφοκλή Πιλάβιο για τη νέα μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών που προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι, με τη νίκη 0-1 στην Ουκρανία.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλούμε όπως δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επάξια πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010.
Το Εθνικό μας συγκρότημα μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανούς, και μας γέμισε με αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία του.
Παρακαλούμε επίσης, όπως διαβιβάσετε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές μας, και τις από καρδιάς ευχές μας, για καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στις δύσκολες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Με φιλικό ξεκίνησε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το Σαββατιάτικο εκτός έδρας αγώνα στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Ο Εχίνος Σπορ που αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική ήταν ο αντίπαλος στα Πηγάδια.
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Η Skoda Ξάνθη διατήρησε την εκπληκτική παράδοση που έχει στα εντός έδρας παιχνίδια της με τον Λεβαδειακό. Σε 8 αναμετρήσεις, μετράει ισάριθμες νίκες. Ο Λουτσιάνο συμπλήρωσε 340 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις στην καριέρα του στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΑΝΤΖΑΣ
Ένα βήμα από την επιστροφή του στην ενεργό δράση με την φανέλα της Skoda Ξάνθης βρίσκεται ο Παρασκευάς Άντζας. Ο 34χρονος αμυντικός τα έχει βρει προφορικά σε όλα με την διοίκηση της Ξανθιώτικης ομάδας, η οποία τον πίεζε πολύ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να επιστρέψει, ενώ και ο Γιάννης Μαντζουράκης βλέπει με καλό μάτι τις εξελίξεις με τον παίκτη, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.
Από τη μεριά της διοίκησης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Άρης Πιαλόγλου, φάνηκε αρκετά προσεκτικός και διπλωματικός στις δηλώσεις του, λέγοντας πως: «Πάντα μας ενδιαφέρει ένας Άντζας... ένας παίκτης με τέτοια εμπειρία και τέτοια προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας ενδιαφέρει όμως μόνο αν είναι σε καλή κατάσταση. Επίσημα δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να ανακοινώσω»
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Μετά από 7,5 χρόνια περίπου προσφοράς στην Skoda Ξάνθη ο Μπάμπης Κυρλίδης από την περασμένη Δευτέρα αποτελεί παρελθόν από το Γραφείο Τύπου της ομάδας. Έδωσε πάρα πολλά με την εργασία του, εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε όχι μόνο από τους άμεσα εμπλεκόμενους με αυτόν αλλά και από πολύ άλλο κόσμο. Σίγουρα η απώλειά του είναι μεγάλη, ενώ θα λείψει η προσωπικότητα και η οξυδέρκειά του από τα πολλά καθήκοντα που είχε αναλάβει.
ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αυτούς που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Λεβαδειακό είχε στο εντός έδρας φιλικό της Δευτέρας κόντρα στην Εχίνο Σπορ (Δ΄ Εθνική), ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο έμπειρος τεχνικός έβγαλε τα συμπεράσματα του για την κατάσταση τους, ενόψει και του επόμενου αγώνα της Skoda Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης.
Το τελικό σκορ ήταν 5-3 με τέρματα των νικητών να πετυχαίνουν οι Βακουφτσής (2), Σουάνης, Φαμπιανέζι και Ταϊντέρ, ενώ για την ομάδα του Τόλη Κουτρουλού που προηγήθηκε με 0-1 πέτυχαν οι Γιαπουντζής, Πεχλιβανίδης, Μπαντάκ.
Στο ξεκίνημα της εβδομάδας απουσιάζαν για διάφορους λόγους οι Λουτσιάνο πήρε άδεια να μεταβεί στα Γιάννινα για προσωπικούς του λόγους, ο Φλίσκας έκανε ατομικό πρόγραμμα, οι Λιαπάκης και Παπαδόπουλος ακολούθησαν θεραπεία, ενώ δεν προπονήθηκε ο Κόλμπας που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Ο Αλ Σαίφι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ιορδανίας και επέστρεψε την Δευτέρα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου