Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Σε ρυθμό ρελαντί η νίκη της Makro Ξάνθη με 93-79 επί του Αιγάλεω Σε ρυθμό ρελαντί η Makro Ξάνθη πρόσθεσε την 3η εντός έδρας νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια. Νέο «θύμα» της ομάδας του Νεοκλή Λεμονίδη το Αιγάλεω που έχασε με 93-79.
Η ξανθιώτικη ομάδα σαφώς βελτιωμένη στο αμυντικό κομμάτι του αγώνα μετέτρεψε για 30 λεπτά τη συνάντηση του Σαββάτου σε παράσταση για ένα ρόλο περιορίζοντας τους Αθηναίους στους 48 πόντους. Το μόνο που πρέπει να διορθωθεί είναι τα κενά διαστήματα που αντί να διατηρήσει η ομάδα τη διαφορά ασφαλείας τη χάνει πολύ εύκολα.
Οι παίκτες του Κώστα Κεραμιδά κατάφεραν να αιφνιδιάσουν στα πρώτα 6 λεπτά όταν προηγήθηκαν με 9-16. Ένα μίνι ξέσπασμα των Ξανθιωτών στα επόμενα 62 δεύτερα και σερί 8-0 τους έφερε μπροστά στο σκορ με 17-16, δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση που δε σταμάτησε, αφού η πρώτη περίοδος τελείωσε με τη Makro Ξάνθη να προηγείται με 30-21.
Η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμη πιο ομαδική. Με 7 ασίστ + τις έξι της πρώτης περιόδου η διαφορά μετά από δύο λεπτά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (34-23) με δράστη τον Αναγνωστόπουλο, ενώ συνέχισε σε ανοδική πορεία σταματώντας στο +16 (52-36) στο τέλος του ημιχρόνου.
Το μάτι των γηπεδούχων συνέχισε να γυαλίζει και στην επανάληψη. Πριν περάσουν τρία λεπτά η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή των 25 πόντων (61-36) με ένα σερί 9-0 από 5 πόντους του Παναγιωτόπουλου και 4ων του Αναγνωστόπουλου.
Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν να μειώσουν σε 61-44 5.48 πριν το τέλος της 3ης περιόδου, αλλά το time out του Λεμονίδη διόρθωσε γρήγορα την κατάσταση και η διαφορά άγγιξε παρά ένα τη μεγάλη στην αρχή της περιόδου +24 (72-48).
Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους Αθηναίους να κάνουν ένα 0-12 και να κατεβάζουν τη διαφορά στο 72-60 χωρίς άλλη συνέχεια, περιορίζοντας την έκταση της ήττας σε ικανοποιητικά επίπεδα γι΄ αυτούς.
Ο Νεοκλής Λεμονίδης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και ευτύχησε να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, τους Αναγνωστόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Στεφανίδη, Κουκουράβα και Χρήστου. Από την αντίπερα όχθη οι Κουκουνιάς, Τεόντοσιτς (ο αδελφός του αγωνίζεται στον Ολυμπιακό) και Σιαμαντούρας διακρίθηκαν.
Τα 48 φάουλ που σφύριξαν οι Κουκουλίστιος (Λάρισα) – Παντελίδης (Χαλκίδα) - Θωμόπουλος (Μουδανιά), ήταν πολλά για τέτοιο αγώνα. Αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Παναγιωτόπουλος, Νησιώτης και Σιαμαντούρας.
Τα 10λεπτα: 30-21, 52-36 (ημιχ), 72-48, 93-79 τελικό.
ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 17 (3/3), Χρήστου 10 (2/3), Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας 12 (2/3), Στεφανίδης 13 (2/3), Γιέλενιτς 9 (1/8), Αναγνωστόπουλος 19, Νησιώτης 6, Μασλαρινός 5, Σπανός.
ΑΙΓΑΛΕΩ (Κεραμιδάς): Κουκουνιάς 11 (1), Δράκος, Τεόντοσιτς 18 (2), Καράβολας 7 (1), Φωτίου 2, Τσολάκης, Δημάκος 4, Τσόπης 3 (1), Ζακυνθινός, Ζοντερβάν 14, Εμίρης 7 (1), Σιαμανδούρας 13.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι Ίκαροι Σερρών πέτυχαν τη νίκη της ημέρας, σπάζοντας το αήττητο της Νήαρ Ηστ και μάλιστα μέσα στην Καισαριανή, σ' ένα παιχνίδι με πολλές διακοπές, που άργησε να ξεκινήσει επειδή στο ζέσταμα έσπασε το ένα από τα δύο στεφάνια, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης οι ρίψεις αντικειμένων των οπαδών της Νήαρ Ηστ προκάλεσαν διακοπές στον αγώνα (και στο ρυθμό)! Οι Σερραίοι απέδειξαν πόσο καλή και επικίνδυνη ομάδα διαθέτουν...
Οι έδρες έπαιξαν και σ' αυτή την αγωνιστική καθοριστικό ρόλο...
Ο Ερμής πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά οι άνθρωποι της Δάφνης έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.
Ενώ όλα ξεκίνησαν καλά για το Παγκράτι, τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο, αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν μπροστά στο σκορ, στο 38' όμως έχασαν για πρώτη φορά την πρωτοπορία στο σκορ (67-66) την οποία τελικά, λόγω της «καυτής» έδρας, δεν κατάφεραν να ξαναβρούν.
ΓΟΛΓΟΘΑΣ
Τρείς αγώνες μακριά από το ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ καλείται να δώσει η Makro Ξάνθη. Δύο βάσει προγράμματος και ένας ο αναβληθέντας με το Παγκράτι λόγω της απεργίας των παικτών. Δηλαδή στις 12 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει στο γήπεδό της για το μεγάλο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου