Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Φιλόξενοι φάνηκαν οι γηπεδούχοι σε Α1 και Γ΄ ΕΠΣ
Πλήρη αγωνιστική και στις τέσσερις κατηγορίες των πρωταθλημάτων είχαμε το Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο στις 14.45΄ - ένα τέταρτο νωρίτερα η έναρξη λόγω του αγώνα της Skoda Ξάνθη - έγινε η 10η αγωνιστική της Α2 ενώ ην ίδια ώρα είχαμε την 6η αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣ.
Την Κυριακή το πρωί στις έντεκα έγινε η 6η αγωνιστική της Γ΄ ΕΠΣ και το απόγευμα στις τρεις είχαμε την 10η αγωνιστική της Α1.
Χαρακτηριστικό των αγώνων ότι στην Γ΄ και Α1 κατηγοριών οι νίκες των φιλοξενουμένων ήταν αυτές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, μια και οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πολύ …φιλόξενοι.
Α1 ΕΠΣ: Εύμοιρο – Θαλασσιά οι κερδισμένοι
Η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου και η Αναγέννηση Θαλασσιάς ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής. Φιλοδώρησαν από τέσσερα γκολ έκαστος εκτός έδρας τους αντιπάλους τους και ξέφυγαν κατά τέσσερις και τρεις βαθμούς αντίστοιχα από την Βιστωνίδα και τον Ερμή που ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε από τους γηπεδούχους. Οδυνηρές ήττες υπέστησαν στην έδρα τους ο Π. Μελάς Κουτσού και ο Αστέρας που στο Μαγικό αγνοεί φέτος την νίκη.
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ της σκόρερ τον Γιώργο Βασιλειάδη σε καλή μέρα η ΑΕΠ Ευμοίρου δεν έχει να φοβάται τίποτε. Αυτό έγινε και στον Ζυγό όπου ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 8 γκολ οδήγησε την ομάδα του στην νέα επιτυχία, που την φέρνει μόνη στο ρετιρέ. Το γρήγορο γκολ στο 5΄ λεπτό ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, με τον Ηρακλή να υποτάσσεται στην ανωτερότητα του αντιπάλου.
ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ αρκετές στην Χρύσα για τον Ατρόμητο που υπέστη την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, με τον ίδιο διαιτητή Παναγιώτη Δέλλιο και με τέσσερα γκολ. Ο Άρης Πετεινού είχε κερδίσει με 0-4 και η Αναγέννηση Θαλασσιάς πήρε την σκυτάλη με 2-4. Η ομάδα του Κελίδη ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος οπότε προηγήθηκε με 0-3 και παρά την προς στιγμή μείωση του σκορ στην επανάληψη δεν πτοήθηκε ανταπέδωσε και απλά στο τέλος γράφτηκε το 2-4.
ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ της πρώτης ήττας στο πρωτάθλημα «γεύθηκε» η Βιστωνίδα που έχασε το αήττητο και μάλιστα στην Φελώνη στο ντέρμπι του Δήμου Βιστωνίδας από τον Άρη Πετεινού. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη πετυχαίνει την 3η εκτός έδρας νίκη στις τέσσερις που έχει πετύχει συνολικά.
ΜΟΝΟ ο Ερμής κράτησε ψηλά τη σημαία των γηπεδούχων αφού πέτυχε την μοναδική νίκη της ημέρας και αναρριχήθηκε στην 3η θέση πιάνοντας την Βιστωνίδα. Το παιχνίδι της Μάνδρας δεν αντέχει σε κριτική, αφού οι γηπεδούχοι πολύ ανώτεροι έβαλαν τα θεμέλια της νίκης από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με 4-0.
ΟΔΥΝΗΡΗ ήττα και εκτός προγράμματος υπέστη ο Π. Μελάς Κουτσού στην έδρα του από την Κεντητή και έχασε έδαφος στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Από την άλλη η ομάδα του κάμπου πέτυχε την πρώτη της νίκη και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ των εντός έδρας αποτυχιών ξανακτύπησε στο Μαγικό. Ο Αστέρας γνώρισε ανέλπιστη ήττα από την Θράκη Συδινής, με την ομάδα του Πάρη Πραφτσιώτη σε δαιμονιώδη φόρμα, να ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ των φίλων του ο Κένταυρος δεν είχε κανένα πρόβλημα στο Αμοιρίδειο απέναντι στην νεανική ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ μετατρέποντας την συνάντηση σε ένα υγιεινό περίπατο, βάζοντας τα θεμέλια της νίκης από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 0-3.
Το ντέρμπι του Ευμοίρου ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15.00΄. Η ΑΕΠ Ευμοίρου υποδέχεται την Βιστωνίδα που θέλει να διασκεδάσει την εντός έδρας ήττα αν δεν θέλει να μείνει μακριά από την κορυφή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση του Πετεινού όπου ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Μαγικού που έξω τα πάει περίφημα και πέρυσι πέρασε με μεγάλο σκορ.
Α2 ΕΠΣ: «ΠΕΤΑΕΙ» Ο ΑΕΤΟΣ
Ο πρωτοπόρος Αετός Τοξοτών ήταν διπλά κερδισμένος της αγωνιστικής. Έκανε την ανατροπή στο δικό του παιχνίδι κερδίζοντας την Ασπίδα Πηγαδίων που έμεινε με τις εντυπώσεις και εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι οι έξι ομάδες που τον ακολουθούσαν δεν κέρδισαν. ‘Έτσι ξέφυγε πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Δημόκριτο Αβδήρων που με την ήττα του στην Λεύκη δημιουργεί το δεύτερο γκρουπ της ανόδου αφού πέντε ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μιας νίκης. Ένα αρνητικό για την ομάδα του Παλπάνη είναι ότι δεν έχει κάνει το καθιερωμένο ρεπό.
Ο Αετός λοιπόν βρέθηκε στο 70΄ να χάνει από την Ασπίδα με 0-1 αλλά σε ένα 5λεπτο (77΄- 82΄) έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη και προβάλλει το μεγάλο φαβορί για την επάνοδο ως πρωταθλητής.
Στην Λεύκη ο Δημόκριτος Αβδήρων κατάφερε να χάσει από την ΑΕΚ Κυψέλης που για 90΄ με τις καθυστερήσεις αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του πρώτου της σκόρερ.
Ένα γκολ έκρινε την συνάντηση της Σταυρούπολης μεταξύ της Δόξας και του Ερ. Αστέρα Σελέρου, το οποίο πέτυχαν οι γηπεδούχοι στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.
Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι του Κύρνου μεταξύ του Νέστου και του Φίλιππου Δροσερού με το σκορ να γράφεται στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προηγούνται δύο φορές και να ισοφαρίζονται ισάριθμες.
Στην 5 η θέση ανέβηκε ο Κεραυνός Λευκόπετρας που πέρασε με 5 η από το Αυξέντιο σε ένα παιχνίδι που είχε ενδιαφέρον μέχρι το 70΄ λεπτό (1-2).
Την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αετός Γοργόνας και αυτή μακριά από την έδρα του. Θύμα η Κεσσάνη Ερασμίου που αν δεν συνέλθει θα δυσκολευτεί πολύ για την σωτηρία.
Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, το ερχόμενο Σάββατο ο πρωτοπόρος Αετός έχει δύσκολη έξοδο στο Δροσερό απέναντι στον Φίλιππο, αλλά και τον αέρα των πέντε βαθμών που του δίνει άνεση.
Καμία αλλαγή δεν είχαμε στην κορυφή της Β΄ ΕΠΣ αφού Άρης Αβάτου και Ορφέας 2005 κέρδισαν στις έδρες τους ,τους αντιπάλους τους ενώ ο Άτλας Σελίνου πήρε τους βαθμούς της νίκης χωρίς ιδρώτα από το Ορφανό που έχει αποχωρήσει.
Ο Άρης Αβάτου πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο μέρος καπάρωσε την νίκη απέναντι στην Δήμητρα Δαφνώνα και στην επανάληψη έκανε συντήρηση δυνάμεων αφού οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν ικανοί να τους απειλήσουν.
Στο ΔΑΚ ο Ορφέας 2005 κέρδισε την Δόξα Μυρωδάτου με 3-2 σε ένα αγώνα πλούσιο σε φάσεις και γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 αλλά το ημίχρονο έληξε με 2-2. Στην επανάληψη οι νεαροί παίκτες του Κριεζή προηγήθηκαν και κράτησαν την νίκη έστω και με κόπο.
Έκπληξη όχι τόσο η νίκη αλλά το μεγάλο σκορ (5-0) αποτέλεσε αυτή του ΠΑΣ Φιλίων επί της Σμίνθης. Οι νικητές ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια και έδωσαν διαστάσεις στην νίκη τους στην επανάληψη όταν πέτυχαν άλλα τέσσερα γκολ.
Δεύτερη νίκη για την Κοτύλη και αυτή στην έδρα της επί της Ελπίδας Σουνίου με 4-0. Μία νίκη που ήρθε στην επανάληψη όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν όλα τα γκολ.
Το ερχόμενο Σάββατο ένας από τους τρεις πρωτοπόρους θα αποχωρήσει. Αιτία το ντέρμπι του ΔΑΚ όπου ο Ορφέας 2005 υποδέχεται τον Άτλα Σελίνου. Το προηγούμενο ντέρμπι που έγινε στο ίδιο γήπεδο το κέρδισε τότε ο Άρης Αβάτου.
Γ΄ ΕΠΣ: ΠΡΩΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΡΦΕΑ
Την πρώτη απώλεια είχε ο Ορφέας Ν. Αμισσού που «αυτοκτόνησε» στο Π. Κατράμιο στο ντέρμπι της αγωνιστικής, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στον Κεραυνό. Η πρωτοπόρος ομάδα της Ν. Αμισσού προηγήθηκε με 0-2 είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην συνέχεια από την αποβολή του αρχηγού των γηπεδούχων, όμως στο διάστημα (70΄ - 78΄ ) δέχθηκε δύο γκολ και έφυγε με ένα βαθμό, δίνοντας την δυνατότητα στους διώκτες να μείνουν κοντά του παρά τις ήττες τους.
Στην Νεάπολη ο Κόσυνθος δεν τα κατάφερε και πάλι γνωρίζοντας την ήττα από τον Εθνικό Κιμμερίων με 0-1 που πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη και παρά τον μηδενισμό του, βρίσκεται σε απόσταση μιας νίκης από την δεύτερη προνομιούχο θέση.
Η μεγάλη έκπληξη έγινε στην Λεύκη. Η Πάχνη κέρδισε τον Ολυμπιακό με 0-1 με το μοναδικό γκολ να επιτυγχάνεται στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να πάρουν ούτε τον ένα βαθμό αφού έχασαν πέναλτι στο 85΄ αούτ.
Δεύτερη νίκη για το Σαμακώβ και πρώτη εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (1-0) επί του Κάστρου Γλαύκης στην Σταυρούπολη.
Τέλος μπορεί μέχρι το Σάββατο η συνάντηση των Σήμαντρων να ήταν στον αέρα λόγω των ανεξόφλητων εξοδολογίων όμως παρά το ότι ορίσθηκε να διεξαχθεί, αφού τακτοποιήθηκε η οφειλή εν τούτοις η συνάντηση δεν διεξήχθη αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών τους με αποτέλεσμα να χάσουν τον αγώνα με 3-0. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε φιλικό όμως επίπεδο.
ΠΑΙΔΙΚΟ
Κανονικά συνεχίστηκε το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, μια και φτάσαμε στην 5η αγωνιστική αλλά έχουν διεξαχθεί οι τέσσερις. Κάθε Σάββατο από τις εννιά το πρωί έως τις 14.00΄ το μεσημέρι στο Ενωσιακό γήπεδο και στο Αμοιρίδειο χτυπά η καρδιά των νεαρών παιδιών του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ηλικιών γεννημένα από το 1995 – 2002, με την διεξαγωγή τεσσάρων κατηγοριών και με την συμμετοχή 42 ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου