Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Διατήρησε τα … σκήπτρα της στην Θράκη η Skoda Ξάνθη, που κέρδισε 1-0 τον Πανθρακικό


Όπως πέρυσι, με τον ίδιο τρόπο και εφέτος. Το γκολ του διεθνή με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας, Ζντένο Στρμπα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκρινε το θρακιώτικο ντέρμπι, χάρισε στην Skoda Ξάνθη την πρώτη εφετινή νίκη της και άφησε τον Πανθρακικό στον πάτο της βαθμολογίας, χωρίς βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην Super League.
Το τεχνικό δίδυμο Παναγιώτη Γκουτσίδη και Κώστα Κωνσταντινίδη τοποθέτησε τον Γιώργο Βακουφτσή στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του τους Κιντάνα, Λουτσιάνο και Πόϊ με τους Στρμπα και Κουκιέλκα να βρίσκονται στην μεσαία γραμμή σε ακόμη ένα παιχνίδι.
Η συνάντηση ξεκίνησε πολύ καλά για τους γηπεδούχους καθώς με καλή πίεση κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο της συνάντησης και να βρίσκονται συνέχεια μπροστά από την αντίπαλη εστία χωρίς πάντως να καταφέρουν να σημειώσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Έτσι οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά - σιγά να βρίσκουν τα πατήματα τους μέσα στο γήπεδο και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Ιδιαίτερα στο διάστημα 38΄-40΄ ο Πανθρακικός έκανε δύο σπουδαίες φάσεις με τον Ολίσε και τον Ντιαλό χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι φτάσαμε στο 45΄ λεπτό όταν ο Λουτσιάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά ο Στρμπα έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα που επιχείρησε άστοχη έξοδο.
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λουτσιάνο να έχει πολύ καλή ευκαιρία στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα αλλά ο Ρόκα νίκησε τον Βραζιλιάνο άσσο της Skoda Ξάνθη.
Στο 78΄ λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Σουάνη για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα ενώ στην επόμενη φάση ο Κωνσταντινέας απέβαλλε τον Κωστούλα για φάουλ πάνω στον Καπετάνο (ως τελευταίος παίκτης).
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα τελευταία λεπτά πήραν άγρια ομορφιά με τους παίχτες του Καρντιέ να προσπαθούν να ισοφαρίσουν αλλά η είσοδος του Φλίσκα έδεσε την άμυνα και ο Γκσπούρνιγκ στην ευκαιρία του αγώνα στο τελευταίο λεπτό σε κοντινή κεφαλιά του Καζάκη από το ύψος της μικρής περιοχής δήλωσε παρών διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
14΄ λεπτό: Ο Οράκ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γκσμπούρνινγκ.
35΄ λεπτό: Γυριστό του Κωστούλα, η μπάλα πέρασε άουτ.
37΄ λεπτό: Ο Ολίσε ανάγκασε τον Γκσμπούρνινγκ να διώξει σε κόρνερ.
39΄ λεπτό: Ο Ντιαλό απέναντι στον Γκσμπούρνινγκ πλάσαρε άουτ.
45΄ λεπτό: Ο Στρμπα μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Ρόκα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.
47΄ λεπτό: Κακό τελείωμα του Λουτσιάνο, μπλόκαρε εύκολα ο Ρόκα.
56΄ λεπτό: Στο οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε η κεφαλιά του Πόϊ.
65΄ λεπτό: Δοκάρι για τον Πανθρακικό μετά από κεφαλιά του Ντιαλό.
76΄ λεπτό: Ο Καζάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Γκσμπούρνινγκ.
86΄ λεπτό: Ο Πόϊ έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Ρόκα έδιωξε.
91΄ λεπτό: Κεφαλιά του Καζάκη έδιωξε με υπερένταση ο Γκσμπούρνινγκ.
ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με τον Λουτσιάνο στον αγωνιστικό χώρο, οι στημένες φάσεις αποτελούν πλεονέκτημα για την Ξάνθη. Δεν ήταν μόνο εκείνη του γκολ. Κάθε φορά που η μπάλα στηνόταν στα όρια της περιοχής του Πανθρακικού ηχούσε συναγερμός.
MVP
Το γκολ του Στρμπα ήρθε σε ένα σημείο, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, που άλλαξε τα δεδομένα μια αναμέτρησης που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε σχεδόν τίποτα να προσφέρει. Ο Σλοβάκος ήταν ο άνθρωπος του ματς.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Χοσέ Ρόκα είχε στο ενεργητικό ορισμένες καλές αποκρούσεις. Όμως στις εξόδους του δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Από δικό του λανθασμένο υπολογισμό ο Στρμπα άνοιξε το σκορ, ενώ η κακή του έξοδος έφερε το δοκάρι του Πόι.
Διαιτητής ήταν ο Κωνσταντινέας με Βοηθούς τους Γκάγκα – Αλεξέα. Εκτός της αποβολής του Κωστούλα, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Παπαδημητρίου, Πόϊ και Ολίσε, Μπαχαρίδη, Κλεμάν, Τζόκιτς, αντίστοιχα.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Βάλλας, Στρμπα, Κωστούλας, Κουκιέλκα, Κιντάνα, Πόι (90΄ Τζιωρτζόπουλος), Λουτσιάνο (81΄ Φλίσκας), Βακουφτσής (73΄ Σουάνης)
Πανθρακικός: Ρόκα, Τζόκιτς, Μπαχαρίδης, Κλεμάν, Αργυρίου, Μαρσέλο Γκοιανίρα (57΄ Μίτου), Ολίσε, Οράκ (57΄ Μπουβάλ), Ρομπέρ (71΄ Καπετάνος), Καζάκης, Ντιαλό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Πετύχαμε ένα γκολ σε κομβικό σημείο του αγώνα. Είναι πολύ σημαντική νίκη, διότι αλλάζει τη ψυχολογία μας και μας δίνει την ώθηση για να συνεχίσουμε». Δήλωσε ο υπηρεσιακός προπονητής της Skoda Ξάνθης Κώστας Κων)νίδης και συμπλήρωσε: «Δεν μου άρεσαν τα σημάδια χαλάρωσης στο πρώτο μέρος».
Στη μεγάλη σημασία της νίκης, στάθηκε μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ο Παναγιώτης Γκουτσίδης. Ο υπηρεσιακός προπονητής της Skoda Ξάνθης χρησιμοποίησε την σύμπτωση της παρουσίας του ίδιου διαιτητή με πέρυσι στο αντίστοιχο ματς και έκανε λόγο για «επανάληψη του ίδιου έργου».
«Η νίκη ευτυχώς ήρθε και ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για μας», ανέφερε ο Γκουτσίδης και συμπλήρωσε: «Ήταν σαν να βλέπαμε το ίδιο έργο, σε διαφορετική χρονική περίοδο. Ήταν το ίδιο με πέρυσι: ίδιες ομάδες, ίδιος διαιτητής. Πέρυσι κερδίσαμε με πέναλτι, σήμερα με μια στημένη φάση. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κερδίσει και ευτυχώς τα καταφέραμε».
Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, τόνισε: «Ήταν άδικο το αποτέλεσμα. Πληρώσαμε όμως μια ολιγωρία της άμυνας και πρέπει να δουλέψουμε πάνω στις στημένες φάσεις. Είναι θετικό το ότι κάνουμε ευκαιρίες, αλλά είμαστε και άτυχοι».

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ
Λίγα λόγια και καλά... Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη γνωστοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα την πρόσληψη του Γιάννη Ματζουράκη. Ο έμπειρος τεχνικός θα συνεργαστεί με την ξανθιώτικη ομάδα για τέταρτη φορά στην καριέρα του (προηγήθηκαν αυτές το 1999, το 2004 και το 2008) και θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο «Ρουμάνος» θα καλύψει το κενό που άφησε ο Βόλφγκανγκ Βολφ ο οποίος πριν από περίπου 10 ημέρες ζήτησε από τη διοίκηση να αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις του με την ομάδα και να επιστρέφει στη Γερμανία. «Προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗΣ θα είναι ο Κος Ματζουράκης Ιωάννης», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ.

ΤΕΛΟΣ Ο ΒΟΛΦ
Δεν κατάφερε να δώσει αυτά που ήθελε ο Βόλφγκαν Βολφ στην ομάδα της Skoda Ξάνθης και αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του ξανθιώτικου συλλόγου. Ο Γερμανός τεχνικός κατάλαβε ότι η αποχώρησή του γίνεται για το καλό της ομάδας και δεν κράτησε κακίες. Αντιθέτως, πέρασε από τις εγκαταστάσεις όπου προπονούνταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης και τους αποχαιρέτησε, ευχόμενος καλή συνέχεια στην καριέρα τους.
Ο άλλοτε τεχνικός των Κίκερς Στουτγκάρδης, Βόλφσμπουργκ, Νυρεμβέργης και Καϊζερσλάουτερν είπε στους παίκτες ότι πιστεύει στις δυνατότητές τους και θεωρεί ότι μπορεί να έχουν καλή πορεία στη συνέχεια της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου