Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μηνύματα υποψηφίων βουλευτών και κομμάτων

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει και οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων προσπαθούν μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον προεκλογικό τους αγώνα. Βέβαια στον αγώνα αυτό δε συμμετέχουν οι υποψήφιοι μόνο των κοινοβουλευτικών παρατάξεων αλλά και αυτοί των άλλων, μικρότερων κομμάτων που εδώ και χρόνια δίνουν τη δική τους μάχη.
Η Τ θέλοντας να παρουσιάσει στους αναγνώστες της θέσεις και απόψεις τόσο των κομμάτων όσο και των ίδιων των υποψηφίων βουλευτών τους, φιλοξενεί σήμερα υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ καθώς και τον εκπρόσωπο στην Ξάνθη του ΚΚΕ Μ – Λ.


Βογιατζής Κωνσταντίνος, υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ στην Ξάνθη
Οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δεν έχουν προσωπικές φιλοδοξίες, οι φιλοδοξίες τους όλες είναι συλλογικές για την ενδυνάμωση του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έχει να κάνει με την πρόταση που το κόμμα έχει κάνει προς τους εργαζόμενους, προς όλο τον ελληνικό λαό για την αύξηση των ποσοστών του σε αυτές τις εκλογές τα οποία θα είναι μία εγγύηση, μία παρακαταθήκη ώστε μετά τις εκλογές τη δύναμη αυτή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, θα την εναποθέσουμε ώστε να δυναμώσουμε το εργατικό κίνημα, να μπορέσουμε να βάλουμε πλάτη και να αντισταθούμε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που πρόκειται να πάρουν οι κυβερνήσεις είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΠΑΣΟΚ είτε ακόμα και μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας.
Οι κομματικές δυνάμεις της παράταξής μας δεν ξεκόβουν ποτέ από τον εργαζόμενο λαό, υπάρχει πάντα η επαφή, συζητάμε πάντα με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα τους, για τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, για ποιο λόγο θα πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές το κόμμα μας. Ήδη οργανώνουμε κουβέντες και συσκέψεις με τους εργαζόμενους. Είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο δεν ψήφισε τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζονται στη χώρα μας προς τις κατευθύνσεις που επιτάσσει η ευρωπαϊκή ένωση.
Είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο σε χώρους εργασίας αντιστάθηκε, όπου δηλαδή υπήρχαν κομμουνιστές, υπογράφηκαν συλλογικές συμβάσεις οι οποίες ήταν πολύ πιο πάνω από την εθνική συλλογική σύμβαση, ανακλήθηκαν απολύσεις και αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω εκ περιτροπής εργασίες. Για τους λόγους αυτούς και σε αυτές τις εκλογές προτρέπουμε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΚΚΕ. Δε λέμε ότι το ΚΚΕ μπορεί να φέρει κάποια αλλαγή στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η ενδυνάμωση του ΚΚΕ πάει πακέτο με την άνοδο του εργατικού κινήματος ώστε να μη μπορέσουν να περάσουν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που σκοπεύουν να εφαρμόσουν μετά τις 5 Οκτωβρίου. Όσο πιο ισχυρό είναι μέσα στη βουλή το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρή αντιπολίτευση θα έχει ο λαός μέσα σε αυτήν.


Χατζησάββας Στέφανος, εκπρόσωπος ΚΚΕ Μ – Λ στην Ξάνθη
Το ΚΚΕ Μ – Λ καταβαίνει σε όλες τις περιφέρεις της Ελλάδας σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές όπως άλλωστε και στις προηγούμενες. Το ψηφοδέλτιό μας στο νομό Ξάνθης αυτή τη φορά είναι μονοπρόσωπο, είναι ψηφοδέλτιο λιτότητας θα έλεγα με μοναδικό υποψήφιο τον οδοντίατρο Ιάκωβο Οικονομίδη. Θα μπορούσα να πω πως το ψηφοδέλτιό μας αυτό ανταποκρίνεται στην κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους εργαζόμενους, στην προσπάθεια μεταφοράς της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ Μ – Λ ποτέ μέχρι τώρα δεν αποδέχτηκε χρηματοδότηση από το κράτος, βέβαια τα τελευταία χρόνια τη χρηματοδότηση αυτή τη δικαιούνται μόνο τα εντός βουλής κόμματα. Ωστόσο και παλαιότερα, όταν τη δικαιούμασταν εμείς, την αρνηθήκαμε γιατί θεωρούμε ότι είναι σκανδαλώδες να δίνονται εκατομμύρια ευρώ κυρίως στα δύο κόμματα εξουσίας από την τσέπη φυσικά του ελληνικού λαού, με στόχο να εκμαιεύσουν την ψήφο του και να εφαρμόσουν μια πολιτική η οποία θα είναι εις βάρος του. Επίσης κατά την άποψή μας είναι επίσης απαράδεχτο τη χρηματοδότηση αυτή να τη δέχονται και τα άλλα κόμματα και κυρίως αυτά της αριστεράς, να συμβάλουν δηλαδή σε κάτι που επαναλαμβάνω το κρίνουμε ως σκανδαλώδες.
Εμείς βάζουμε σαν στόχο σ’ αυτήν την κάθοδό μας σ’ αυτές τις εκλογές, να προωθήσουμε την αντίληψη της δημιουργίας αντιστάσεων και αγώνων από το λαό, της δημιουργίας ενός ευρύτερου μετώπου αντίστασης στις μέχρι τώρα πολιτικές. Ένας δεύτερος στόχος που βάζουμε και ο οποίος προέρχεται από την τωρινή κατάσταση του λαού τον οποίον κατά κύριο λόγο εκφράζουν οι δυνάμεις της αριστεράς, είναι η δημιουργία μιας νέας αριστεράς. Δυστυχώς έχει αποδειχθεί στο προηγούμενο διάστημα, παρόλο που έχουν ξεσπάσει αγώνες και για το ασφαλιστικό και για εργασιακά ζητήματα και για την εκπαίδευση, η υπάρχουσα αριστερά δεν μπορεί και δε θέλει να προωθήσει παραπάνω αυτούς τους αγώνες.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να δημιουργηθεί μια νέα, ανατρεπτική αριστερά που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα. Καλούμε λοιπόν όλους τους Ξανθιώτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας αυτό και να αγωνιστούν μαζί μας για όλα τα παραπάνω


Νίκος Καλιαμπάκας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε εγρήγορση, συστράτευση και συμμετοχή όλους όσους θέλουν να αντισταθούν στην υποβάθμιση της πολιτικής μας ζωής. Στη βάναυση επίθεση κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την καταδίκη χιλιάδων ανθρώπων στη φτώχεια και στην ανέχεια. Στην απαγόρευση που θέλουν να επιβάλουν στους νέους να ελπίζουν, ακόμα και να ονειρεύονται. Καλούμε τους πολίτες της Ξάνθης να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου