Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Σύμμαχος η τεχνολογία στην προσπάθεια για αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Θράκη


Σε πολύ σύντομο όπως φαίνεται χρονικό διάστημα θα υπάρχουν στην πόλη μας τοποθετημένα πέντε μηχανήματα τα οποία θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, θα είναι ημιστεγασμένα και θα μπουν σε πέντε κεντρικά σημεία της πόλης, κεντρική πλατεία, πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Αντίκα και σε ακόμα δυο σημεία που δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.
Το μηχάνημα αυτό θα λειτουργεί με την αφή και θα δίνει πληροφορίες για όλο το νομό Ξάνθης, για τα ξενοδοχεία όπου και θα μπορεί κανείς μέσω του μηχανήματος αυτού να κάνει κράτηση δωματίου, για τα εστιατόρια του νομού, τα καταστήματα λαϊκής τέχνης, τα ζαχαροπλαστεία, τα καφέ, τα νυχτερινά μαγαζιά κ.α.
Το κόστος των μηχανημάτων αυτών θα είναι μηδενικό για τους τοπικούς φορείς, δήμο και νομαρχία αφού ο σύνδεσμος ξενοδόχων Θράκης έχει χαράξει μια γραμμή βάσει της οποίας μπορεί να φέρει στον τόπο μας προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς να ζητηθούν χρήματα από εθνικούς πόρους αλλά θα πληρώνονται από τα διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η ενέργεια αυτή θα πρέπει να τονίσουμε πως πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύνδεσμο ξενοδόχων Βουλγαρίας, έχει ήδη δημιουργηθεί μια κοινή ιστοσελίδα και τώρα που θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα αυτά στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και αντίστοιχα σε τρεις πόλεις της νότιας Βουλγαρίας, το Χάσκοβο, το Τσεπελάρε και το Σμόλιαν. Ενώ στο πλαίσιο αυτής της συνεργασία των δύο συνδέσμων ξενοδόχων αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δραστηριότητες.
Σε ό,τι αφορά στο δήμο Ξάνθης, ο ίδιος ο δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ενδιαφέρθηκε για την τοποθέτηση των μηχανημάτων αυτών και μάλιστα ο ίδιος υπέδειξε και τα σημεία στα οποία πρέπει να τοποθετηθούν. Πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να συμβάλει ιδιαίτερα και στην επισκεψιμότητα του νομού με δεδομένο μάλιστα ότι η Ξάνθη είναι ο πλέον κατάλληλος προορισμός για τις λεγόμενες διήμερες αποδράσεις.
Έτσι όταν κάποιος φτάνει στην πόλη μας με την ψυχή στο στόμα αργά το βράδυ της Παρασκευής και δεν έχει κάνει κράτηση δωματίου σε κάποιο ξενοδοχείο και μάλιστα δε γνωρίζει πού πρέπει να πάει, θα πρέπει να αγοράσει κάποιον οδηγό της πόλης και μάλλον θα μπορεί να τον αγοράσει την επόμενη μέρα αφού δύσκολα θα το βρει τις βραδινές ώρες.
Με αυτό το μηχάνημα όμως θα μπορεί να βρει τα πάντα άμεσα και μάλιστα θα μπορεί να βρει και έτοιμα προγράμματα δράσεως για όλο το διήμερο που θα μείνει στην πόλη μας. Οι πληροφορίες στα μηχανήματα αυτά θα διοχετεύονται από τον ίδιο το δήμο Ξάνθης ενώ πιθανόν να δίνονται ανάλογες πληροφορίες στα μηχανήματα αυτά και από τη νομαρχία αν και το τελευταίο δεν είναι ακόμα σίγουρο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα μηχανήματα αυτά θα δώσουν μια νέα τουριστική πνοή στην πόλη μας και θα διευκολύνουν κατά πολύ τους επισκέπτες και βέβαια ένας ευχαριστημένος επισκέπτης είναι πάντα η καλύτερη διαφήμιση για έναν τόπο.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου