Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Πρεμιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τη μερίδα του λέοντος με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ μόνο ένας γηπεδούχος χαμογέλασε, ο νεοφώτιστος Έβρος Σουφλίου με αντίπαλο ξανθιώτικη ομάδα.
Στον πρώτο όμιλο φέτος έχουμε εκπροσώπηση από δύο ομάδες του νομού μας, τον Εχίνο Σπορ και τον Ορφέα Puma, αφού η πρωταθλήτρια της Α΄ ΕΠΣ Ξάνθης, ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.
ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ
Μπορεί να ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα του Τόλη Κουτρουλού στη δεύτερη παρουσία της στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής όμως η συνέχεια δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν στην ορεινή περιοχή. Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι απέναντι στον Εχίνο Σπορ βρισκόταν η φιλόδοξη Ηράκλεια που φέτος προβάλλει ως φαβορί για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Το τελικό 1-3 δεν ανταποκρίνεται στη συνολική εικόνα του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 28΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δεσύλα, αλλά η γρήγορη ισοφάριση στο επόμενο λεπτό και το προσπέρασμα στο 35΄ με 1-2 έδωσαν την ψυχολογία στους Σερραίους που είχαν το ρυθμό του αγώνα υπέρ τους. Το τελικό 1-3 γράφτηκε στις καθυστερήσεις και αφού οι αμυντικοί της Ηράκλειας κρατούσαν μακριά τους επιθετικούς της ξανθιώτικης ομάδας.
ΣΟΥΦΛΙ – ΟΡΦΕΑΣ PUMA
Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Δημήτρη Τηλαβερίδη κόντρα στο νεοφώτιστο Έβρο στο Σουφλί, χάνοντας με 4-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν όταν προηγήθηκαν με 2-0. Οι παίκτες του Ορφέα Puma δεν πτοήθηκαν και με τον Θωμαϊδη στο 32΄ μείωσαν σε 2-1, ενώ ο ίδιος στάθηκε μοιραίος χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο επόμενο λεπτό.
Στο δεύτερο μέρος οι Εβρίτες πέτυχαν αλλά δύο γκολ και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης στα γραφεία της, οι αγώνες της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και θα αρχίσουν στις 15:30. Στην κληρωτίδα μπήκαν όλες οι ομάδες που προέκυψαν από τους αγώνες της Α΄ φάσης δηλαδή οι δύο της Δ΄ Εθνικής, οι 12 της Α1 και οι 4 της Α2.
Οι δύο ομάδες που μας εκπροσωπούν στη Δ΄ Εθνική μπορεί να κληρώθηκαν γηπεδούχοι όμως οι αντίπαλοι τους έχουν φιλοδοξίες στην Α1 που αγωνίζονται.
Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι αγώνες σε Συδινή και ΔΑΚ, ενώ από τις τέσσερις ομάδες της Α2 οι τρεις έχουν δυνατότητες να ξεπεράσουν τα εμπόδια των αντιπάλων τους που μπορεί να είναι πιο πάνω μία κατηγορία αλλά είναι στα μέτρα τους, σύμφωνα με τη δυναμική τους στους πρώτους αγώνες.
Οι αγώνες είναι νοκ-άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και αν και εκεί δεν έχει βγει νικητής, η διαδικασία των πέναλτι.
Η κλήρωση της Γ΄ φάσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06-10-2009 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Ένωσης όπου θα αναδειχθεί ένας αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί με νεότερη απόφαση. Και λέμε ένας αγώνας, για να γίνουν οι ομάδες 8 και να συνεχίσουν κανονικά.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου