Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…υποψήφιοι βουλευτές που παρεξηγήθηκαν γιατί λέει τους αποκαλέσαμε γλάστρες. Μα δεν το κάναμε εμείς. Ο κόσμος που ψηφίζει το κόμμα τους τα λέει. Εμείς απλώς μεταφέρουμε ό,τι ακούμε γύρω μας. Έλα όμως που και οι ίδιοι έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα όσα ακούγονται. Με την αναποφασιστικότητα, με τη μιζέρια, με τη γκρίνια, με την ανασφάλειά τους κάθε άλλο παρά προασπίζονται το χρίσμα που έχουν λάβει. Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Τα πράγματα στη Νέα Δημοκρατία τοπικά είναι δεδομένα. Αν τώρα οι ίδιοι ονειρεύονται, τι να πούμε. Ας πρόσεχαν.

…η απροκάλυπτη κοροϊδία των πολιτών για το πρόγραμμα Συν-κοινωνία. Το δρομολόγιο των δώδεκα για τον αστικό συνοικισμό έχει ήδη καταργηθεί και παρόλα αυτά επιμένουν να μας λένε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει και να μας δίνουν το αρχικό πρόγραμμα. Επιτέλους, δεν εμπαίζουν εμάς. Εμπαίζουν τους πολίτες οι οποίοι θα κληθούν να τους ψηφίσουν εκ νέου. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει. Εκτός κι αν πραγματικά δεν ξέρουν οι αρμόδιοι του δήμου τί πραγματικά συμβαίνει, οπότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά. Κάποια από αυτά δε λειτουργούν με αυτόματο πιλότο και θα πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν. Εξάλλου τα αστικά έχουν υπογράψει σύμβαση. Την τροποποίησαν αυθαίρετα ή κατόπιν συνεννόησης με το δήμο; Και τι θα γίνει με τα στέγαστρα; Ο κόσμος περιμένει ματαίως κάτω από τη βροχή. Κάποιος λοιπόν ψεύδεται στην όλη υπόθεση. Το ζήτημα είναι ποιος;

…οι φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες έχουν κριθεί παράνομες και παρά τα έγγραφα της τροχαίας σε δήμο και εισαγγελέα Ξάνθης εξακολουθούν και υφίστανται. Μάλιστα τώρα που στην κεντρική πλατεία τοποθετήθηκαν και φωτεινοί σηματοδότες η παρανομία είναι ακόμη πιο καραμπινάτη αφού βρίσκονται ακριβώς πίσω από τα φανάρια προκαλώντας, τις νυκτερινές κυρίως ώρες, θάμβωση και σύγχυση τους οδηγούς. Γιατί όμως δήμος και εισαγγελέας αγνόησαν τα έγγραφα της τροχαίας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μας σήμερα; Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα του δήμου ώστε να παρακάμπτει τη νομοθεσία; Γιατί κάτι πουλάκια μου είπαν πως έχει ήδη λαμβάνειν, και όχι ευκαταφρόνητο ποσό. Προς τι λοιπόν η επιμονή για τη διατήρησή τους; Εκτός κι αν αποτελούν μέρος της …αισθητικής αναβάθμισης της πλατείας, οπότε πάω πάσο.

…πουλάκι πικραμένο που μέσα στη σύγχυσή του μου εξομολογήθηκε ότι όταν διετέλεσε στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό που κυριαρχούσε ήταν ο φόβος των υπολοίπων να έρθουν στην εκπομπή μου στο Κανάλι 6. Δεν κατάλαβε όμως πως για το δημοσιογράφο η επιτυχία είναι ο φόβος των πολιτικών να καθίσουν απέναντί του και όχι η άνεση και η ξεπέτα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Καλύτερα λοιπόν να μη βρίσκεις ανθρώπους για να κάνεις μια εκπομπή παρά να δουλεύεις τον εαυτό σου και τους τηλεθεατές ότι τάχα ενημερώνεις. Όποιος είναι καθαρός και έχει λόγο και πολιτική άποψη είναι καλοδεχούμενος. Όποιος όμως θεωρεί ότι θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και θα παρακάμψει τις δύσκολες ερωτήσεις, αυτές που τον κάνουν να αισθάνεται άβολα, τότε καλά κάνει και κάθεται στα αυγά του, για να μη χάνουμε κι εμείς το χρόνο μας. Το να σου λέει λοιπόν πολιτευτής ότι φοβούνται να έρθουν στην εκπομπή σου είναι τιμή και όχι μομφή.

…ο υποψήφιος βουλευτής ο οποίος πραγματικά με έχει μπερδέψει. Πέρασε από το ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει στη Νέα Δημοκρατία και να καταλήξει τελικά στο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη. Τόση πολιτική συνέπεια, τόσο ξεκάθαρη ιδεολογία, είναι από τις λίγες φορές που συναντώ. Ε ρε τι κάνει κανένας μόνο και μόνο για να βρίσκεται μέσα στα πράγματα. Τώρα θα μου πείτε ποια πράγματα; Να ‘χουμε να λέμε, όπως κάνουν και όσοι πλαισιώνουν ψηφοδέλτια μόνο και μόνο για να χαίρονται ότι είναι παράγοντες. Βρε σεις! Ο καιρός του παραγοντισμού έχει περάσει. Δε σας το είπε κανείς και κάθεστε και ξοδεύεστε άδικα; Πάλι στην αφάνεια θα πέσετε μόλις κλείσουν οι κάλπες. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο και για εσάς και για εμάς που θα πρέπει ενόψει προεκλογικής περιόδου να ακούμε τον κάθε πικραμένο.

…το μπάχαλο στους Τοξότες όπου οι μετακινήσεις ακραιφνών δεξιών προς το ΠΑΣΟΚ πραγματικά προκαλούν θυμηδία. Πώς έρχονται αλήθεια τα πάνω κάτω!!! Όμως οι ανακατατάξεις δεν εξαντλούνται μόνο εδώ αφού εκτείνονται και εντός του ίδιου του ΠΑΣΟΚ καθώς κορυφαίοι του δήμου Τοπείρου έκαναν στροφή ως προς τους εκλεκτούς τους, μέχρι πρότινος, υποψηφίους βουλευτές. Και μάλιστα χαρακτηρίστηκαν από έντονες φραστικές διαμάχες. Ειρήνη υμίν αδέλφια. Όλοι θα πάρετε κάτι. Η πίτα που έχει να μοιραστεί είναι μεγάλη. Για όλους έχει γι αυτό μη χαλιέστε άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου