Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Τέσσερις ομάδες διπλασίασαν τις νίκες τους σε Α1 και Α2 ΕΠΣ Ξάνθης.

Η διεξαγωγή του θρακιώτικου ντέρμπι Skoda Ξάνθη – Πανθρακικού την Κυριακή το απόγευμα και η θρησκευτική εορτή του Μπαϊραμιού όπου υπήρχαν αιτήματα ομάδων για μεταφορά των αγώνων τους από Κυριακή πρωί στο Σάββατο οδήγησαν την Επιτροπή πρωταθλήματος στη διεξαγωγή και των δύο κατηγοριών το Σάββατο το απόγευμα.


Α1 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια περιελάμβανε η δεύτερη αγωνιστική της Α1. Μοναδική ομάδα που διπλασίασε τις νίκες της ήταν η Αναγέννηση Θαλασσιάς που κέρδισε τον Π. Μελά Κουτσού με 1-0 σε έναν αγώνα που σκιάστηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Γκορόγια των γηπεδούχων, του οποίου βγήκε ο αστράγαλος και υπέστη κάταγμα περόνης. Οι φιλοξενούμενοι από το 9΄ έπαιζαν με εννιά παίκτες λόγω αποβολών, είχαν από ένα χαμένο πέναλτι και το μοναδικό γκολ επιτεύχθηκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου από τον Καζάκο.
Δια περιπάτου πέρασε ο ΑΟ Βιστωνίδας από τα Μάγγανα κερδίζοντας με 4-0 την αδύναμη Θύελλα, ενώ δεν μπόρεσαν να διπλασιάσουν τις νίκες τους τόσο ο Άρης Πετεινού απέναντι στην ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ που έμειναν στο μηδέν και ο Αστέρας Μαγικού με τον Ερμή με την ομάδα της Μάνδρας να ισοφαρίζει τρία λεπτά πριν το φινάλε.
Πρώτη νίκη για την Ασπίδα που κέρδισε στο Εύμοιρο την Α.Ε.Π. με 1-3 και για τον Κένταυρο που πέτυχε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης ως νεοφώτιστη επί του Ηρακλή Ν. Ζυγού με 3-0.
Πρώτος βαθμός για τη Θράκη Συδινής που απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Κεντητή από την ομώνυμη ομάδα, που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής.

Α2 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Τρεις ομάδες διπλασίασαν τις νίκες τους στη δεύτερη αγωνιστική της Α2. Ο Αετός Τοξοτών, ο Ερ. Αστέρας Σελέρου και ο Δημόκριτος Αβδήρων, σε ένα πρωτάθλημα που στις δύο αυτές αγωνιστικές είχαμε μόλις μία ισοπαλία.
Στο ντέρμπι των Αετών στη Γοργόνα αυτός των Τοξοτών ήταν ο νικητής αφού κατάφερε να αιφνιδιάσει στο πρώτο μέρος και να προηγηθεί με 2-0 που φάνηκε αρκετό αφού οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-2.
Η απραξία της πρεμιέρας φάνηκε στον Κεραυνό Λευκόπετρας, που υποχρεώθηκε στην καθυστερημένη πρεμιέρα να γνωρίσει την ήττα από το Δημόκριτο Αβδήρων με 3-4, που παρουσιάστηκε πολύ ανώτερος από το προηγούμενο παιχνίδι με την Ασπίδα Πηγαδίων.
Στο Σέλερο ο Ερ. Αστέρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Αετό Αυξεντίου, όχι μόνο το ανέτρεψε αλλά αφού έκλεισε με 3-1 το ημίχρονο έδωσε διαστάσεις θριάμβου πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ φτάνοντας στο 5-2.
Γκραν - γκινιόλ είχαμε στη Λεύκη όπου η ΑΕ Κυψέλης προηγήθηκε με 4-2 στο 87΄ όμως ο Ήλιος Ηλιόπετρας αν και έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να φύγει με ένα πολύτιμο βαθμό όπως εξελίχθηκε η συνάντηση.
Χορταστικό θέαμα με 9 γκολ είχαμε στα Πηγάδια όπου η Ασπίδα ήταν νικήτρια με 5-4 απέναντι στον Φίλιππο που προηγήθηκε με 2-4 χωρίς όμως να μπορέσει να φύγει με κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Τέλος η δεύτερη συνεχόμενη έξοδος της Σταυρούπολης συνοδεύτηκε με νίκη. Κέρδισε μέσα στο Εράσμιο την Κεσσάνη με 1-2 που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της, μένοντας στο μηδέν μαζί με Φίλιππο Δροσερού, Αετό Γοργόνας και Κεραυνό Λευκόπετρας που μαζί με το Νέστο Κύρνου έχουν κάνει το καθιερωμένο ρεπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου