Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Καταγγελία των κατοίκων της Λεύκης για δυσοσμία από βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων

Αφόρητη η κατάσταση που πολλές φορές οδηγεί τα μικρά παιδιά στο νοσοκομείο


Ως αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία τους χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους οι κάτοικοι της Λέυκης, που έπειτα από σειρά διαμαρτυριών προς τις αρμόδιες αρχές και αφού είδαν πως κανείς δεν κάνει κάτι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αποφάσισαν να καταγγείλουν την όλη κατάσταση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε μια ακόμη προσπάθειά τους να ακουστούν.
Εδώ και πάνω από μια πενταετία λοιπόν, οι κάτοικοι ανά διαστήματα έχουν να αντιμετωπίσουν την αποπνικτική δυσοσμία που προέρχεται από την κοντινή βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος, αφού όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα υπολείμματα κρεάτων και τα απόβλητα της βιομηχανίας οδηγούνται σε γειτονικά χωράφια και καίγονται δημιουργώντας αυτή την ανυπόφορη ατμόσφαιρα.
Μάλιστα υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να κάτσουν στα σπίτια τους ούτε με κλειστά παράθυρα όταν ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας αποφασίζει να «καθαρίσει» τους χώρους του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γονείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο αφού η μυρωδιά τους προκάλεσε δύσπνοια και εμετό.
Οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες προς την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία, ο ιδιοκτήτης όμως ισχυρίζεται πως η κατάσταση αυτή δεν προέρχεται από την δική του δράση.
Πλέον η υπηρεσία τους ζήτησε να μαζέψουν υπογραφές από όλους τους κατοίκους και τα διπλανά χωριά για να δούνε, όπως λένε, πιο σοβαρά το θέμα!
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η στάση των αρμοδίων και η μη αντιμετώπιση της κατάστασης, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας έχει μεγάλη οικονομική δύναμη και για αυτό κανείς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, τονίζοντας παράλληλα πως αν όλα αυτά συνεχιστούν θα προβούν σε κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, παρόμοια προβλήματα αλλά σε μικρότερη ευτυχώς έκταση, προκαλεί και το ρυάκι που υπάρχει στην περιοχή που όμως γεμίζει από λύματα. Έτσι τα γειτονικά σπίτια και χωράφια έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό, φτάνοντας τους κατοίκους πλέον στα όρια της υπομονής τους.
Δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις θα πρέπει να ξανασκεφτούμε πριν πούμε την έκφραση «Πάω στο χωριό να πάρω λίγο καθαρό αέρα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου